looftlighter

Puusaunassa saunominen on mahtava kokemus, jolle ei sähkösauna pärjää millään, vaikka jo sähkökiukaankin tarjoamat löylyt voivat olla jumalaiset. Puusaunassa saunomiseenkin, kuten lähes kaikkeen, liittyy kuitenkin myös ikävätkin puolensa. Mökille tultaessa ainut tulitikkuaski on varmasti hieman kosteana ja sopivaa sytykepaperiakin joudutaan etsimään pidemmän aikaa. Sitten pitää alkaa sytyttelemään pesää ahtaassa välissä lauteiden ja kiukaan puristaessa suunnastaan.

Looftlighter tarjoaa ratkaisun tähän mökkeilijöiden ja kaikkien muidenkin tulen tekijöiden ongelmaan ilman kipinöitä, liekkiä tai nestettä. Edellämainittujen sijaan Looftlighter-sytytin perustuu yli 500-asteiseen ilmaan, jota puhalletaan sytytettäviä puita päin. Tulen luvataan syttyvän jo viidentoista sekunnin kuluttua, jonka jälkeen liekkien ruokintaa kuumalla ilmalla pitäisi jatkaa vielä hetki. Sitten vain ylläpitämään aikaansaatua tulta ja odottelemaan kiukaan lämpiämistä.

Vaikka tuote maksaakin rapiat 55 euroa, säästää rahaa pitkällä juoksulla, kun ei tarvitse ostaa uusia tikkuja tai sytkäreitä tai täyttää jälkimmäisiä. Virtansa Looftlighter saa verkkovirrasta, joten mökille, jonne ei sähköä vielä nykypäivänäkään tule, ei Looftligter tarjoa apua.

Lähde: ThinkGeek (DVICEn kautta)

Edellinen artikkeliPicture Table -taulupöytä säästää tilaa tyylillä
Seuraava artikkeliVanhasta piirilevystä tehty käyntikorttikotelo

30 KOMMENTIT

 1. Tuli mieleen tilanne, jossa anoppi on vierailemassa mökillä. Sitten grillataan ja juodaan, saunotaan ja juodaan… Saunan jälkeen pikkumaistissa ei ole riemulla rajaa ko anoppi alkaa kihartamaan hiuksiaan tämän kanssa. Niin kovasti kiharrinta tämä muistuttaa.

 2. Mietin vain minne tuo laite tungetaan kun sillä on saatu sytytettyä kaikki tarpeellinen. Ei tuota viitti jättää avoimeen paikkaan kun voi syttyä tulipalo jos se laite alkaa itsekseen sekoilemaan ja sinä siellä katselet mielenkiinnosta jotakin hyvää elokuvaa kun laite alkoi sekoilemaan ja sihisemään kipinöitä sinnetänne.

  Ajattelin vain kun tuo laite kuumentuu varmasti ja on kuuma vielä käytön jälkeenkin.

 3. ”Vaikka tuote maksaakin rapiat 55 euroa, säästää rahaa pitkällä juoksulla, kun ei tarvitse ostaa uusia tikkuja…”

  Aikalailla pitkä on tuo pitkä juoksu.

  55 eurolla saa noin 1222 askia tulitikkuja, jos ostaa ne punteissa. Toki muutamissa paikoissa pyydetään jopa euroa askilta, mutta keskihinta on noin ,45 € per puntti (puntti on kymmenen askia. askissa on yleensä 45-50 tikkua.)

  Looftlighter ei kuitenkaan kulje erä-, työ- tai tupakkamiehellä mukana kovinkaan käyttökelpoisesti ja jos se toimii valovirralla, niin ei sillä mielellään lähde piharoihujakaan sytyttelemään jatkojohdon kera.

  Mutta hauskanoloinen härveli silti. En vain hankkisi säästösyistä, vaan muista syistä 🙂

 4. Varmaan helvetin käytännöllinen mökillä, kun useimmissa mökeissä ei ole sähköjä! varsinkaan verkkojannitteellä olevia !

 5. Juuri kun on lapset saatu oppimaan että tulitikuilla ei leikitä, niin pitää opettaa että looftlighterillä ei leikitä!

 6. Miten kaverit taas laskee tätä hommaa. Laite kuluttaa varmasti niin hulluna sähköä, että turha toivoa pitkän juoksun voittoa tällä härpäkkeellä. Mutta hieno laite silti.

 7. Kun laitan saunaan tai lämmityskattilaan tulen, niin on aika ihme jos kuluu useampi kuin kaksi tikkua kerralla.

  Mutta jos ei omaa kuivaa puuta tai ei osaa sytyttää, niin silloin tuo lienee oiva peli.

  Mitenköhän tuolla kävisi makkaranpaisto. Ainakin kuumuus riittäisi.

 8. Kyllähän tuossa on melkoinen virrankulutus kun ei nämä ”normaalitkaan” kuumailmapuhaltimet ihan pienillä tehoilla tohota sitä ilmaa. Säästö mielessä ei kannatava, vuoden käytöt varmaan tulee jo monen tilutikkuaskin hintaiseksi.

 9. kyllä tuota varmaan tullaan tarttemaan kun kieletään tulitikut kun on ruvettu nääs muitakin esim. raketteja poistamaan normi ihmisten käytöstä tapaturmien vuoksi… toivon että niin ei tule koskaan käymäään vaikka tämä maailma meneekin jo aika hulluksi

 10. kuinkahan mahtaa puhaltaa tuhkaa silmille? Tuskin joka lämmityskerran jälkeen tulipesää imuroidaan puhtaaksi.

 11. hieno keksintö. mennään mökille ja jätetään tulitikut ja muut sytyttimet kotiin ja otetaan tuo puhallin mukaan. haetaan puut ja laitetaan ne kamiinaan ja otetaan laukusta toi kuumailmapuhallin, mutta sitten pitäisi etsiä pistorasia jollaista tietenkään tällä mökillä ei ole.

  käytän mielummin tulitikkuja. mutta kyllä tolla kaikkea muuta pystyy tekeen, ehkä. varmaan aika vaarallinenkin tuo.

 12. On jo aikaa mutta ostin kuumailmapuhaltimen mallia gern, teho 500c.
  Mutta oikeasti hei, ei sillä mitään kiuasta saa syttymään 15 sekunnin aikana.

  Ai niin… maksoi ihan 9.90€

 13. lasku tulee perästä.. kun tuolla vuoden tohottelee niin voi kirota ”halpaa” turhaketta..

 14. Ei se nyt niin helvetisti virtaa voi viedä. Parinkymmenen sekunnin virtapiikki päivässä ei ole mitään verrattuna siihen miten kuumailmapuhaltimia normaalisti käytetään. Ei sillä sytyttimellä olekaan saunaa tarkoitus lämmittää vaan sytyttää puut.

 15. Tämän turhakk… tuotteen ja saunan yhdistäminen ei taida helpolla onnistua. Puulämmitteinen kiuas ja pistorasia tuskin löytyvät samasta huoneesta.

  Eiköhän tuo korrektin tulen tekeminen pönttöön ilman leluja ole kaikilta vaadittava kansalaistaito.

 16. Jaa-a, hyvin voisi toimia erinäiseen sulatus- lämmitys- ja kuivatuskäyttöön. Tuskin turvallisimmalla tavalla kuitenkaan.

  Auton ikkunat ja pilkkiavannon tuolla tosin sulattaisi perin näppärästi.

 17. @alfonse ”Auton ikkunat ja pilkkiavannon tuolla tosin sulattaisi perin näppärästi.”

  Onpa tehokas laite, kun auton ikkunatkin sulattaa. Juu ja todella näppärää ottaa pilkkireissulle aggregaatti mukaan.

 18. Kuumailma puhaltimellahan noit grillei ja takkoi on monesti sytytetty. Saunan pesää ei oikein kun sieltä tahtoo tulla silmille tuhkat kun sen verran pieni eikä voi suunnata ilmavirtaa sopivasti.
  Kuumailma puhaltimeksi tohon hommaan riittää ne 10€ halpikset joita näkee välil myytävän.

  Mutta vielä kätevämpi on sellainen kaasuhärpäke missä on kertakäyttösäiliö ja siihen liitettävä käsikahva ja poltin osa piezo sytytyksellä. Niin ei tarvi sitä jatkojohtoa hakea esiin grilliä sytyttäessä jollei sitä sähköä satu oleen vieres..

 19. Itse olen sytyttänyt saunan pitkällä juoksuvälillä, käyttämällä naftaa ja tikkuja, ei tarvi jäädä naama pitkällä kyttäämään että syttyiköhän se vai ei, tehokasta ja nopeaa ja siten säästää pitkässä juoksussa ihan helevetisti aikaa.

 20. Siis hä? Kui tuo eroo rautakaupas myytävist kuumailmapuhaltimist? Paitsi hinnaltaa? onk tää joku vuoden turhake? Ja jos et saa ilman verkkovirtaa tulta syttymää, niin ehkei sua oo tarkotettu tulen tekemiseen.

 21. *tu tää menee ihan pelleilyks tää kommentointi täällä. Kaikki hyvät(kin) ja asialliset(kin) kommentit käy joku verimonni miinustelemassa joulunsa ratoksi. Miinusraja IP-osoitteille per päivä tms. *kele. Hyvää joulua!

 22. Pitkällä juoksulla… Hyi näitä englanninkielisten sanontojen suoria käännöksiä.

 23. ennen joulupukki oli harmaa tai minkävärinen turkki saattoi nurkasta löytyä.. cola-olli toi punaisen joulun.

  tosi hyvä tää hilavitkuttimen chat-osio muuten

  ja härpäke on turhuutta

Kommenttien lisääminen on estetty.