AVATAR_POSTER

Moni suuri elokuvien ystävä on varmasti joskus nähnyt kohtuullisesti vaivaa, että pääsisi katsomaan kohutun uutuuselokuvan teatterissa heti ensimmäisten joukossa. Ajoittain nämä innokkaan elokuvalippujen jonottajat ovat tempauksineen jopa ylittäneet uutiskynnyksen. Näin tapahtui esimerkiksi kun lippuja uuteen Tähtien sotaan jonottaneet, jediasuihin pukeutuneet fanit leiriytyivät Tennispalatsin ulkopuolelle päiväkausiksi odottamaan lipunmyynnin alkua. Elokuvateatterit ovat ilmiöstä tavallisesti tietenkin mielissään, sillä  sen lisäksi että tällaiset tempaukset keräävät usein runsasti julkisuutta, niin nämä intohimoiset leffafanit ovat myöskin niitä asiakkaita, jotka myös jaksavat hehkuttaa elokuvaa kaverelleen ja sana elokuvista kiirii.

Mediassa ennakkoon runsaasti kohutun, jopa mullistavaksi hehkutetun elokuvan nimeltään Avatar oli määrä saada tänään ensi iltansa useassa Euroopan maassa.  Elokuvan tuottanut studio oli myös tehnyt kaikkensa, ettei elokuva vaan mitenkään pääsisi piraattien levitykseen ennen virallista ensi-iltaa. Elokuvaa pyörittävät digitaaliset projektorit oli jopa varustettu ajan perusteella aktivoituvilla, elokuvakohtaisen avaimen vaativalla lukoilla, jota ilman elokuvaa olis mahdotonta saada näkymään. Leffaa varten lippujaan jonottaneet James Cameron fanit voisivat siis olla varmoja että pääsisivät näkemään elokuvan takuulla ensimmäisten joukossa ja lippujen eteen nähty vaiva tulisi kannattamaan!

Vaan kuinkas sitten kävikään – Ainakin suurimmassa osassa Saksan elokuvateattereisa, jossa Avatar -ensi illan oli määrä olla tänään kahdeksalta illalla, elokuvaa varten toimitetut digitaaliset avaimet eivät toimineet lainkaan. Tuloksena lippunsa ajoissa hankkineet fanit ohjattiin teattereista tylysti ulos, ja kehotettiin yrittämään toisena päivänä uudelleen. Jotta elokuvan PR-moka olisi täydellinen, niin ainakin esimerkiksi Berliinin Sony Centerissä, joka kuuluu yksiin kaupungin paraatiteattereista,  pettyneitä faneja jaksettiin kyykyttää vielä senkin jälkeen kun elokuvan peruuntuminen oli varmistunut. Hyvitykseksi elokuvan peruuntumisesta tarjottiin ainoastaan lipun hinta, poislukien tämän käsittelymaksu, sekä erikseen myytyjen 3D-lasien hinta. Ei puhettakaan että uskolisia faneja olisi leppyytelty esimerkiksi ilmaisella elokuvalipulla tai muulla hyvityksellä pilalle menneestä illasta.

Vieläkö joku jaksaa ihmetellä, miksi ihmiset lataavat elokuvansa yhä useammin netistä?

n

{democracy:224}
Edellinen artikkeliThe Copenhagen wheel – jarrutusenergiaa kiekosta
Seuraava artikkeliEpäilyttävät MacBookit ammutaan Israelin rajalla