Mitä voi luoda yhdistämällä kameran, järven tai meren ja virvelin? Tällä kertaa näistä palasista on koostettu Beriscope.

Laite toimii yksinkertaisella periaatteella. Käyttäjä, joka ei itse halua/pysty veden syvyyksiin sukeltamaan tarkkailemaan tätä H2O maailmaa, viskoo virvelin tapaan pallon muotoisen kamerayksikön veteen. Pallosta löytyy ikävä kyllä ainoastaan 2D kuviin pystyvä kamerasysteemi, mutta kyllä perinteisessäkin kuvassa riittää tarkkailtavaa etenkin koralliriuttojen tapaisilla seuduilla. Kun katselemiseen sitten aikanaan kyllästyy tai haluaa enemmän liikettä kuvaansa, voi kamerapään kelata takaisin vääntämällä laitteen toisesta kahvasta. Kelausnopeuden voi säätää itselleen sopivaksi riippuen kahvan kääntökulmasta.

Ikävä kyllä laitteella nähtyä kuvaa ei voi itse härpäkkeellä tallentaa (ellei ota digikameralla fotoa vastaanotinpäästä?), joten käyttäjä saa tyytyä merenalaisen ympäristön tarkkailemiseen. Siitä taas ei ole annettu mitään tietoa, sisältääkö kamerapallo mitään valonlähdettä tummempien tai syvempien vesialueiden valaisemiseksi. Olisi toki myös mukava tietää kameraa ja vastaanotinta yhdistävän letkun pituus. Joka tapauksessa melko hauska vempele on kyseessä. Mikäli haluaa pitää itsensä kuivana kesällä tai ”jäätävän” kylmä vesi ei innosta, on tämä oiva tapa saada (kirjaimellisesti) kuva kyseisen elementin eliöistä.

Lähde

Edellinen artikkeliRakas joulupukki, tänä jouluna toivon lahjaksi jättimäisen ilmalaivan…
Seuraava artikkeliTee-se-itse kovalevykiekkolompakko