keystick

Kun katsoo Yoonsang Kimin ja Eunsung Parkin suunnittelemaa hieman japanilaista viuhkaa muistuttavaa näppäimistöä, tulee väkisinkin mieleen, että se on suunniteltu nimenomaan liikkuvuutta ajatellen. Väärin.

Keystick-niminen näppäimistökonsepti on osa None Bacteria Project -hanketta ja se on suunniteltu ehkäisemään bakteerien leviämistä. Aseeksi tätä vastaan on vain satuttu valitsemaan oma henkilökohtainen mukana liikkuva näppäimistö, mutta lähtökohtana on juuri bakteerien leviämisen torjunta.

Näppämistöthän ovat tunnetusti melkoisia viruspesäkkeitä, koska, kun samoja näppäimistöjä käyttävät lukuisat ihmiset, bakteerit pääsevät leviämään näppäimistön kautta käsistä käsiin. Inspiraatiota hanke on eittämättä saanut paraikaa maailmalla riehuvasta sikainfluenssaepidemiasta.

Näppäimistö yhdistetään tietokoneeseen langattomasti, luultavasti Bluetoothin avulla. Mikäli tietokoneessa ei ole bluetoothia, voidaan käyttää näppäimistön mukana kulkevaa pienikokoista usb-porttiin laitettavaa lähetintä. Kun näppäimistöä on käytetty voi sen laittaa kokoon ja sujauttaa helposti esimerkiksi laukkuun tai taskuun.

Se minkä takia jokin laite on keksitty ei suinkaan määrää sitä mihin sitä voidaan käyttää. Esimerkiksi pienten mobiililaitteiden kanssa pidempiä sähköpostiviestejä bussissa kirjoitellessa olisi helpottavaa vetäistä taskusta esiin myös tyylikäs Keystick.

(Gizomodon kautta)

Edellinen artikkeliPhilco PC -kotitietokone on harvinaisen tyylikästä retrodesigniä
Seuraava artikkeliMark Mawson maalaa kolmiulotteisia maalauksia veden alle

5 KOMMENTIT

  1. Ihan hieno idea kyllä. Mutta tuo suunnittelutarkoitus saattaa nyt kyllä olla aika heikko. Ainakin nyt sikalenssun aikaan oli joku lääkäri sanonut (en nyt muista missä tiedotusvälineessä) että taudin leviäminen näppäimistön välityksellä on hyvin epätodennäköistä.

  2. Pöpöjen leviämisjuttua en tajua alkuunkaan, mutta konsepti voisi toimia hyvin HTPC-näppiksenä. Olisi näppärää kun näppiksen saisi taiteltua ”patukaksi” kaukosäätimen viereen silloin kun sitä ei käytetä.

  3. No mitäpä jos räpeltää sitä ”kontaminoitunutta” hiirtä siinä
    bakteerittoman näppäimistön vieressä?

  4. On kyllä aika hieno ja harvinaisen toimivan näköinen idea (kommentoimatta käyttäjämukavuutta). Kestäisiköhän tuo jos siihen kaatuisi limua päälle ym. onko siinä jonkinlainen vahamainen pinta? Näyttää joka tapauksessa kieltämättä siltä että lika lähtee ja helposti. 😀

Kommenttien lisääminen on estetty.