keystick

Kun katsoo Yoonsang Kimin ja Eunsung Parkin suunnittelemaa hieman japanilaista viuhkaa muistuttavaa näppäimistöä, tulee väkisinkin mieleen, että se on suunniteltu nimenomaan liikkuvuutta ajatellen. Väärin.

Keystick-niminen näppäimistökonsepti on osa None Bacteria Project -hanketta ja se on suunniteltu ehkäisemään bakteerien leviämistä. Aseeksi tätä vastaan on vain satuttu valitsemaan oma henkilökohtainen mukana liikkuva näppäimistö, mutta lähtökohtana on juuri bakteerien leviämisen torjunta.

Näppämistöthän ovat tunnetusti melkoisia viruspesäkkeitä, koska, kun samoja näppäimistöjä käyttävät lukuisat ihmiset, bakteerit pääsevät leviämään näppäimistön kautta käsistä käsiin. Inspiraatiota hanke on eittämättä saanut paraikaa maailmalla riehuvasta sikainfluenssaepidemiasta.

Näppäimistö yhdistetään tietokoneeseen langattomasti, luultavasti Bluetoothin avulla. Mikäli tietokoneessa ei ole bluetoothia, voidaan käyttää näppäimistön mukana kulkevaa pienikokoista usb-porttiin laitettavaa lähetintä. Kun näppäimistöä on käytetty voi sen laittaa kokoon ja sujauttaa helposti esimerkiksi laukkuun tai taskuun.

Se minkä takia jokin laite on keksitty ei suinkaan määrää sitä mihin sitä voidaan käyttää. Esimerkiksi pienten mobiililaitteiden kanssa pidempiä sähköpostiviestejä bussissa kirjoitellessa olisi helpottavaa vetäistä taskusta esiin myös tyylikäs Keystick.

(Gizomodon kautta)

Edellinen artikkeliPhilco PC -kotitietokone on harvinaisen tyylikästä retrodesigniä
Seuraava artikkeliMark Mawson maalaa kolmiulotteisia maalauksia veden alle