mark_mawson_underwater_paint_01

Vaikka on rehellisesti myönnettävä että ajoittain erikoisuuden tavoittelu tuntuu olevan taiteen tekemisen itse tarkoitus, niin silti aika ajoin vastaan tulee täysin uuden tyylisiä taideteoksia, joiden kauneus saa pysähtymään paikalleen. Hyvä esimerkki tällaisesta, täysin omalla tekniikallaan synnytetystä taiteesta on Mark Mawsonin veden alle maalaamat taideteokset.

Ikävä kyllä vedenalaiset taideteokset ovat hyvin katoavaa sorttia, ja näitä on mahdollista ihailla ainoastaan kameran ikuistamien hetkien kautta. Kukahan keksisi tekniikan, jolla teoksen ympäröivän veden saisi jäädytettyä paikalleen äärimmäisen nopeasti niin, että nesteessä kelluva kuvio jähmettyisi paikalleen?

Kautta: makezine.com

Edellinen artikkeliKeystick-näppäimistö kulkee mukanasi
Seuraava artikkeliGebhard Sengmüller: A Parallel Image on elektroninen camera obscura

3 KOMMENTIT

  1. ”Aika ajoin vastaan tulee täysin uuden tyylisiä taideteoksia”

    No ei tuo mikään uniikki idea ole. Aika moni kuitenkin on joskus tiputellut mustepisaroita vesilasiin ja räpsinyt niistä kuvia, ainakin minä. Tosin tässä kuvan laatuun ja lavastukseen on paneuduttu hieman enemmän. Itse jaloistaisin tuota ideaa stereo kuvina tai stereo liikkuvana kuvana. Hyvin kevyillä vesivirtauksilla saisi paljon monimuotoisimpia kuvia. Nuo kuvat ovat lähinnä väriaineen tiputuksesta johtuvia purkauksia veden alla.

  2. Aivan saman näkösen ”taideteoksen” oon joskus saannut vahingossa aikaan kun oon kananmunia keittäny ja joku niistä on sattunu vähän lohkeamaan ja pieni määrä ulos valunutta valkuaista on sitten jähmettynyt vedessä.

    Tiedän. Melko uusavutonta epäonnistua kananmunien keittämisessä..

Comments are closed.