No saatiinhan viimein tännekin tämä peli testiin. Tosin pelimyynnistä päätellen tämä taitaa jo löytyä jokaiselta hyllystä :). Enivei. Olen ollut lukevinani useammastakin mediasta, että nykypelit tehdään suurella budjetilla ja mahdollisimman realistiseksi. Siis elokuvamaisia teoksia joissa pitää olla mielenkiintoine juoni, autenttinen tunnelma ja paljon tekemistä. Pelattavuus ja hauskanpito kai katosivat peleistä jo joskus 90-luvulla. Nyt sitten vielä näitä sotapelejä puskee joka tuutista ja jos niistä vain tykkää niin valinta voi olla vaikea. Miksi Modern Warfare 2 sitten kannattaisi hankkia? Lue eteen päin niin koetan valaista parhaani mukaan…

Call of Duty -sarja alkaa olla jo niin pitkällä, että olen jo kauan odotellut milloin tulee vastaan se floppi. No eipä vielä ainakaan, sillä Modern Warfare 2 on taattua laatua. Vaikka se onkin erittäin elokuvamainen kaikkine tehosteineen, se ei ole ihan sieluton peli. No sanotaan nyt sitten vaikka että pelin juoni yksinpelikampanjassa on yhtä täynnä käänteitä kuin se on täynnä kliseitäkin. Tarina on täysin fiktiivinen ja käy lähinnä ärsyttäväksi pelin edetessä. Unohtakaa juoni, koska pelinhän pitää olla hauska ja siinä Modern Warfare onnistuu. Kukapa ei olisi kyllästynyt jo pelin tasojen välissä pyöriviin ylipitkiin juonikuvioihin. Muutoinkaan sotia ei ole tietääkseni ennalta käsikirjoitettu. Pelissä on yksinpelin lisäksi special ops ja verkkopeli. Mainittakoon vielä, että pelin alussa pelaajan on päätettävä halutaanko kaikki välikohtaukset mukaan peliin sillä osa saattaa sisältää häritseviä (vai oliko se häiriintyneitä) kohtauksia. Luvassa on siis ”kielletty perheen pienimmiltä” tyyppistä materiaalia.

Yksinpeli on hauska ja sopivan haastava. Ikävä kyllä se on tahkottu parissa illassa läpi hieman vaikammallakin vaikeustasolla. Jos jotain moitittavaa yksinpelimoodista pitää mainita, niin se on ehdottamasti jenkkimalliin ylivenytetty loppunahistelu. Kentät ovat ihan riittävän kokoisia ja pelimaailman rajat on onnistuneesti piilotettu. Kyseessä siis ei ole mikään putkijuoksu, vaan välillä avoimessa maastossa voi jopa valita reitin ihan itse. Yleensä se sitten toisaalta on sitä putkijuoksua.

Special ops ei tarjoa oikeastaan mitään erityistä. Valitse tehtävä, vaikeustaso ja yritä suoriutua. Suorituksen mukaan sitten kerätään yhdestä kolmeen tähteä per tehtävä. Käytännössä maastot ovat samat kuin yksinpelikampanjassa ja special ops käykin nopeasti tylsäksi. Suuri osa pelistä kiinnostuneista ostaakin pelin verkkopeliä varten. Se on ehdottomasti parasta antia tässäkin Call of Duty:ssä. Verkkopelin asetukset ja pelimoodit ovat hyvinkin muokattavissa. Mitä paremmin moninpelissä menestyy sitä enemmän aukeaa uusia aseita, hahmotyyppejä yms. pelattavaksi.

Lyhyesti: Modern Warfare 2 ei tarjoa oikeastaan mitään uutta ja mullistavaa, mutta on edelleen viihdyttävä peli kuten aikaisemmatkin Call of Dutyt.

+ verkkopeli

+ nätti

+ aseiden ja varusteiden määrä

– tylsähkö yksinpeli

Lopuksi vielä hieman makustelua niille jotka pelihankintaa vielä(kin) harkitsevat…

EDIT: Testattu xbox 360:llä.

Edellinen artikkeliSWITCH-ruuvimeisseli kääntyy poikittaissuuntaan kiristyksen viimeistelemiseksi
Seuraava artikkeliValoa eläinkolaritilastoihin