E-Villen nettikaupasta testiin tullut ajoneuvokamera on nyt testattu. Lue hypyn takaa mitä testissä kävi ilmi.

Tuote tulee sievässä paketissa ja kaikki on paikallaan.

12112009054

  • Laturi tupakansytyttimeen
  • Jalka imukuppikiinittyksellä
  • USB-kaapeli
  • TV-kaapeli
  • Käyttöohjeet
  • CD-levy asennus & manuaali

Laite nauhoittaa max. 5min klippejä muistikortille, .avi muotoisena.

Päätin ensimmäiseksi kytkeä kameran omaan autooni. Asennus oli helppoa ja tuntui tukevalta. Vielä muistikortti sisään ja viimeiset kohdistukset sisäänrakennetun laserpointterin avulla.

Noin 15 minuutin ajosession jälkeen palasin kotiin ja ajattelin löytäväni  .avi tiedostot suoraan muistikortilta. Muistikortti oli kuitenkin tyhjä. Tämän jälkeen asensin mukana tulleet ajurit. No eivät näytä toimivan Windows 7:ssä.

Netistä oli turha yrittää etsiä neuvoja, sillä mitään malli-/tuotemerkintöjä laitteella ei ole. Ohjeissakin sanotaan vain, että laite alkaa nauhottaa automaattisesti, kun se saa virtaa.

Yritys numero kaksi. Sain lainaan toisen auton, joka on huomattavasti uudempi kuin omani. Tässä vaiheessa ajattelin vielä, että oma autoni on liian vanha tukemaan tätä ”uudenaikasta” laitetta, vaikka siinä toimiikin kaikki muut omistamani, tupakansytyttimestä virtansa ottavat laitteet.

Asennus oli jälleen suht helppo. Ainoastaan uudelleenkiinnitys tuulilasiin oli järjettömän vaikeaa, enkä 10min ahertamisenkaan jälkeen saanut sitä varsin tukevasti paikalleen. Taas laserilla kohdistukset ja tien päälle.

Tällä kertaa tulikin tehtyä pidempi lenkki käymään koulussa, Helsingissä. Ruokatunnilla käytiin hieman pyörimässä autolla ja pari kaveriakin pääsivät antamaan mielipiteensä laitteesta.

Melko yhteinen mielipide oli se, että laite olisi kyllä kiva, mutta laatu hieman askarruttaa.

Ja laadusta puheenollen – kotiin palatessani löin taas muistikortin koneeseen kiinni ja totesin, että eihän siellä mitään ole. Kamera ei taaskaan kuvannut..

3/10p

Tuote saa pari pistettään hyvästä yrityksestä. Mukaan mahtuu myös oivalluksia, kuten laserpointteri, jolla voi tarkistaa kohdistuksen. Perusajatukseltaankin laite on hieno: Plug&Play ajoneuvokamera.

Pisteitä lähtee kuitenkin ropisten pois seuraavista asioista:

  • Viimeistely ja laatu eivät vakuuta
  • Se EI toimi
  • Täysin olematon tuki, ajurit eivät ajantasalla jne.
  • Ensimmäisen kerran jälkeen kiinnittäminen on huomattavan vaikeaa

Kiitos kuitenkin tästä mahdollisuudesta E-Villeen!

Edellinen artikkeliMichiel Cornelissen Ontwerp: A Bit Cross, symboli puusepälle kenties
Seuraava artikkeliiPhone tai iPod Touch ohjaa nyt pyörätuolia