anti gravity juoksumatto2
Oletko aina haluttu tietää, miltä tuntuisi juosta kuun pinnalla, lähes olemattoman painovoiman alaisuudessa? Nyt tämäkin on uuden teknologian avulla mahdollista, täysin ilman tarvetta nousta askelmaa korkeammalle maan pinnalta. Juokseminen lähes painottomassa tilassa onnistuu juuri esitellyllä AlterG M300 -juoksumatolla, jonka taustalla on yhdysvaltalainen, konseptin ympärille perustettu yritys nimeltään AlterG.

Kevennettyä painovoimaa tarjoavasta juoksumatosta odotetaan suuria esimerkiksi alaraajojen kuntouttamishoidossa, jossa vaikkapa loukkaantunut jalka, joka ei vielä kestä omistajansa painoa, saadaan tositoimiin jo paljon ennen, kuin tämä olisi normaaliolosuhteissa mahdollista. Kevennetty juoksumatto voi niin ikään tarjota harjoitteluvälineen myös vanhuksille, joiden raajat eivät enää kestäisi lenkkipolulle lähtöä.

anti gravity juoksumatto

AlterG M300 toimii käytännössä siten, että laite keventää juoksijan massan ilmanpaineen avulla. Juoksijan massa voidaan säätää portaattomasti reaalipainosta aina vain 20% henkilön oikeasta massasta. Laite soveltuu maksimissaan jopa 180 kiloisille hölkkääjille, joten tämä voi olla myös oiva väline laihduttajalle, jonka nivelet eivät enää kestäisi juoksua raskaan elomassan alla normaaliolosuhteissa. Kevennetyn painovoiman juoksumatto on saapumassa markkinoille ensi kuussa 24 500 dollarin, eli noin 16 500 euron hintaan. Aivan joka pojan juoksumatoksi laitteesta ei siis varmasti ole.

Videota Anti-gravit juoksumatosta hypyn jälkeen

Lähde: dvice.com

Edellinen artikkeliErilaisia hengityssuojaimia sikainfluenssan varalta
Seuraava artikkeliMainos: Uusi suomalainen teknologia- ja lifestyle -tuotteiden verkkokauppa avataan marraskuussa – voita lahjakortti ennakkoon!