1d4

Canon julkisti tänään uuden ammattilaissarjan järjestelmäkameran EOS-1D Mark IV:n.

Kamera pitää sisällään APS-H-kokoisen 16,1 megapikselin CMOS-kennon, joka mainoslauseen mukaan tuottaa ”uskomattoman kohinattomia kuvia vähäisessäkin valaistuksessa”. Kahdella DIGIC 4 -prosessorilla varustettu EOS-1D Mark IV kuvaa jatkuvalla kuvauksella 10 kuvan sekuntinopeudella jopa 121 JPEG-kuvaa. Suluissa lukee 28 RAW -kuvaa, mutta paha sanoa koskeeko sitäkin 10 kuvan sekuntinopeus. Kameran ISO-herkkyys on välillä 100–12800, ja laajennettavissa jopa ISO 102400 -herkkyyteen saakka.

EOS-1D Mark IV-kamerassa on  45 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on 39 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä. Mielenkiintoinen lisä on kameran asentoon sidottu tarkennuspiste: tarkennus säilyy kohteessa, vaikka kameraa liikuttaisi pysty- tai vaakasuunnassa kuvauksen aikana. Kameralla voi myös kuvata FullHD-videokuvaa. Näyttönä ja etsimenä toimii lähes heijastumaton 3,0 tuuman ja 920 000 pikselin ClearView II -nestekidenäyttö. Runko on pölyn ja koskeuden kestävä.

Kummallista kyllä, kamerassa ei ole kaikkia tuoreen 7D-mallin uutuuksia, kuten langatonta salamalähetintä tai vesivaakaa.

Canon EOS-1D Mark IV rungon hinnaksi tulee 5400 euroa.

Lähteet: tietokone.fi,  Canon ja Northlight Images.

Edellinen artikkeliNörtein kosintatapa?
Seuraava artikkeliMIG-hävittäjien historiaa osa 4