photosketch

Ryhmä Singaporen yliopiston oppilaita on luonut tämän syystäkin mielenkiintoisen ohjelman, jonka avulla jokainen pystyy luomaan kuvia mielensä mukaan, ja ne jopa näyttävät hyviltä. Ennen kuvien muokkaus ja yhdistely tyylikkääksi lopputulokseksi oli vain Photoshop eksperteille tms. mutta lähitulevaisuudessa se on mahdollista meille muillekkin ei niin lahjakkaille ihmisille.  Voisko näin uskomattomalta kuullostava ohjelma toimia niin kuin sen pitäisi? Vois. No problem.

Kun itse törmäsin tähän ohjelmaan, kiinnostuin siitä hyvin nopeasti ja ryhdyin ottamaan sen toimintatavoista lisää selvää. Löysin sitten toistakymmentä sivua tekstiä ja havainnollistavia kuvia joista suurinta osaa en totta puhuen ymmärtänyt. Pääpiirteissään ohjelman toimintatavat tulivat ymmärretyksi, kun katsoin tämän videon: watch?v=mYpofqOncI4

Eli ohjelma tunnistaa käyttäjän kirjoittaman tekstin ja piirtämien hahmojen muodot ja ryhtyy sitten etsimään netistä vastaavia kuvia. Näistä kuvista se sitten valitsee parhaiten käyttäjän piirtämiä muotoja vastaavat ja toisiinsa sopivat kuvat ja liittää ne sitten yhdeksi kokonaisuudeksi. Karkeasti selitettynähän noin se menee mutta mukana on useampia työvaiheita ja teknologiahömppää jne. joita en itse ymmärää lähes ollenkaan.

Kaikki kuvat eivät tietenkään välttämättä ole niin hyviä kuin odottaisi, virheitäkin ohjelmasta vielä löytyy, mutta pääsääntöisesti tuloksen tulisi miellyttää katselijan silmää vaikka täydellistä illuusiota ei aina synnykkään. Valitettavasti ohjelman kotisivut sekä tutkimusraportti jota aikaisemmin lueskelin ovat mysteerisesti kadonneet netistä kuin maan nielemänä, mutta toivottavasti se on vain väliakaista ja ohjelma tullaan julkaisemaan sitten joskus. Miten se sitten vaikuttaa muihin kuvanmuokkausohjelmiin, joissa muokkaus tehdään vielä manuaalisesti, sitä en tiedä, mutta melko varmasti ohjelman ilmestyttyä alkaa ilmestyä toinen toistaan omituisempia kuvia uskomattomista tilanteista ja pariskunnista.

Lähde: gixmodo.com

Edellinen artikkeliMatti Vanhanen on seuraava Simpsonit-hahmo!
Seuraava artikkeliPelimusiikin juurilla