Pappi siunaa uuden jalkapallokentän 1

Lähteemme ei tiedä kertoa, missä päin maailmaa ollaan. Mutta kirjaimet ovat kyrillisiä ja uskonto lienee ortodoksinen. Olettaisin siis, että enemmän tai vähemmän Suomesta itään. Jotenkin tämä on mieltä lämmittävä ajatus, että jalkapallokenttä siunataan. Miksei meillä ole tällaista toimintaa? Eikö tämä kuulu luterilaisuuteen vai suomalaisuuteen. Miten tahansa, niin kyllä uudet harrastuspaikat voisi pyhittää hartaasti. Ja miksei uusia autoja siunata, kun ne lähtevät autokaupasta? Tästä saisi hienoa glamouria asioihin. Vai mitä mieltä olette?

Pappi siunaa uuden jalkapallokentän 2

Pappi siunaa uuden jalkapallokentän 3

Lähde: www.popgive.com

Edellinen artikkeliTunteet kuppiin
Seuraava artikkeliTaskurumpukone

15 KOMMENTIT

 1. Minä kyllä erityisesti toivon että jalkapallokenttiä tai muita julkisia paikkoja ei siunata. Jokainen harjoittakoon uskontoaan omassa rauhassaan jos haluaa.

 2. ”Miksei uusia autoja siunata, kun ne lähtevät autokaupasta?”

  Siunataan toki. Ei vain täällä Sohjolassa. Indonesiassa ainakin oli ihan normaalia kun hommattiin uusi auto; ekana temppeli-iltana ostotapahtuman jälkeen ajopeli mukaan jumalanpalvelukseen, jossa karkotetaan pahat henget ja siunataan auto. Ja sitten ei muuta ku kovaa ajoo…

 3. Jos tällaista rupeaisivat työntämään urheiluun mukaan täällä, niin vaatisin tasa-arvon nimissä kentän ensivoitelua neitsyiden verellä.

 4. Olen sitä mieltä että uskonnoilla ei todellakaan saada ”hienoa glamouria” asioihin.

 5. Kaikella on aikansa ja paikkansa. Siunaamisen paikka ei ole leikkikentillä.

  Tällä sotketaan jalkapallo urheilijoilta ja uskonasiat uskovaisilta.

 6. Kyllä Suomessakin siunataan paljon erilaisia paikkoja ja ”tuotteita”. Ei vain suuren median näkyvillä. Lähinnä yksityistilaisuuksissa, tapahtumissa, kirkoissa yms.

 7. Kreikkalaiskatolisten usko elää niissä yhteisöissä, joissa sitä harjoitetaan, kalavesien ja viljelysmaiden siunaaminen on vanha perinne, miksei sitä sitten voisi siunata myös pelikenttää, josta voi olla ihmisille nykymaailmassa yhtälailla hyötyä ja iloa.

  Itse olen ateisti, tosin verenperintöni on kreikkalaiskatolinen. Minua ei haittaa uskontojen harjoittaminen julkisilla paikoilla. Ainoastaan käännyttäminen rassaa. Maallisena humanistina olen sitä mieltä, että jokainen on kykenevä tekemään omat uskonratkaisunsa ja myös hakeutumaan seurakuntien luo niin halutessaan. Itse uskon ihmisen itse olevan vastuussa ”pelastuksestaan” omien valintojensa ja ajatustensa kautta.

 8. Hämeenlinnan jäähalli siunattiin kirkkoherran toimesta viimekauden alussa, kun se uusittuna aukesi. Mielestäni oli hieno ja juhlallinen tapahtuma ja toi tiettyä arvokkuutta avajaisiin.. vaikkakaan ei urheilukenttiä ja kirkkoja kuulu sotkea

 9. Pitääkö tännekin työntää uskontoaiheisia juttuja, harva järjissään oleva on niistä niin kiinnostunut että haluaa typerien hihhulilässytysten olevan päällimmäisenä mielessä koko ajan nettiä selatessaan.

 10. Olen seurannut kahta eri auton siunausta ortodoksikirkon pihassa jumalanpalveluksen jälkeen. Myös uuden kodin siunauksen saa ortodoksipapilta pyydettäessä.

 11. Ja taustalla olevassa tekstissä tervehditään pelaajia ukrainaksi. Suunta Suomesta katsottuna on siis vähemmän itään ja enemmän etelään.

Comments are closed.