93025_01

Kun tietokoneen näppäimistö ja hiiri alkavat lähestyä yhdeksättä ikävuottaan, on jo ehtinyt tottua siihen hiiren kovaäänisen vieritysrullan napsumiseen sekä äänekkääseen näppäimistöön… Tämän vuosia kestäneen harjoittelun jälkeen tuntuu ufolta siirtyä testaamaan Microsoftin laitteita!

Microsoft Wireless Comfort Desktop 5000 (huvittaa kyllä nuo numerosarjat nykyään jokaisen laitteen nimen lopussa) on jo paketissaan tyylikkään näköinen. Paketista löytyy näppiksen ja hiiren lisäksi 4 kpl AA-paristoja, 2 kpl irrallisia näppiksen tukijalkoja, USB-lähetin, asennuslevy, esittelymonisteet sekä yksinkertainen ”Aloita tästä”-vihkonen.

Asennus käy helposti; ensin patterit paikoilleen. Sitten asennetaan tietokoneelle ajurit ja tietokone käynnistetään uudelleen. Vapaaseen USB-paikkaan törkätään pientäkin pienempi lähetin, ja viimeiseksi painetaan hiiren pohjassa olevaa pientä nipukkaa langattoman yhteyden saamiseksi. Asennus on valmis ja hiiri sekä näppis valmiina käyttöön!

Ensivaikutelmiksi jäivät hiiren hyvä istuvuus käteen, sekä pehmeästi liikkuva vieritysrulla. Näppäimistön etuosassa on salmiakkikuvioilla viimeistelty rannetuki, joka tuntuu tukevan hyvin käsiä ja kuviointi varmistaa kämmenten pysymisen paikoillaan kirjoittaessa.

Näppäimistöstä löytyy kunnon liuta helposti ohjelmoitavissa olevia painikkeita. Yhdestä avautuu selain, toisesta liikutaan kansiosta seuraavaan jne. Käyttäjän vapaasti ohjelmoitavia näppäimiä on viisi kappaletta, mutta lähes jokasen pikapainikkeen voi räätälöidä omien käyttötottumustensa mukaisiksi. Mukana tullut esite lupaa hiljaisen näppäimistön, mutta hiljaisempiakin olen kokeillut -ihan äänekkäimmästä päästä tämä kuitenkaan ei ole.

5-näppäimisen hiiren ominaisuuksista kaksi ponnahtaa kärkisijoille; vaakasuoran rullauksen mahdollisuus sekä Windows Flip. Tehdasasetuksilla Windows Flip löytyy klikattaessa vieritysrullaa, jolloin kaikki sillä hetkellä avoimet ikkunat järjestyvät työpöydälle ao. esimerkin tavoin.

printscr

Tämä on mielestäni loistava ominaisuus, jolle varmasti löytyy käyttöä.

Microsoft lupaa laitteiden kantavuudeksi jopa 10 metriä. Testissä hiiren tökkiminen alkoi seitsemän metrin hujakoilla -tosin tämä saattoi johtua muiden välissä olevien langattomien laitteiden häirinnästä. Mutta tällainenkin matka on käytännöllinen, varsinkin jos tietokone on yhdistetty televisioon ja nämä sattuvat sijaitsemaan eri huoneissa.

Hiiri on lisäksi toteutettu BlueTrack-teknologialla, jonka mukaan hiiri toimii lähes millä alustalla tahansa. Kävin läpi hiirialustan lisäksi puulattian sekä päiväpeitteen -kaikilla näillä hiiri toimi moitteettomasti.

Summa summarum, hyvin monipuolinen ja mukava paketti! Paketin markkinahinta on tällä hetkellä reilut 60 euroa.

Pisteet: 4/5

Plussia:
+ Muotoilu
+ Monipuoliset pikanäppäimet
+ Hiiren ominaisuudet
+ Patterien loppumisesta ilmoittavat pikkuvalot

Miinuksia:
– Rannetukea ei saa pois
– Sormista jää ikävän näköiset tahrat muilta osin kiiltäväpintaiseen näppäimistöön ja hiireen

Kuva: Microsoft

Edellinen artikkeliTerrorist Teapot tekee huumoria terrorismista, onko maailma valmis?
Seuraava artikkeliHyppysähköä Sonylta