Panasonic_Lumix DMC-GF1

Elektroniikkavalmistaja Panasonic jatkaa Olympuksen kassa käymäänsä kilpailua maailman pienimmän järjestelmäkameran valmistajan tittelistä. Vasta muutama kuukausi sen jälkeen, kun Olympus esitteli Olympus E-P1 ’digital Pen’ järjestelmäkamera, Panasonic vastaa haasteeseen esittelemällä IFA 2009 messuilla uuden, oman tiedotteensa mukaan maailman pienimmän digitaalisen järjestelmäkameran.

Panasonic_Lumix DMC-GF1_stand

Näin Panasnic kertoo uudesta, Lumix DMC-GF1 -mallinimen saaneesta digijärkkäristään:

”Järjestelmäkameran ominaisuudet ovat nyt saatavilla pokkarikoossa. Lumix DMC-GF1 on valokuvaajan paras ystävä, jos perinteiset järjestelmäkamerat tuntuvat liian suurilta.

Panasonic esittelee tänään uuden jäsenen kameraharrastajien arvostamaan G-sarjaan. Lumix DMC-GF1 on maailman pienin ja kevyin järjestelmäkamera, jossa on sisäänrakennettu salamavalo. G-tuoteperheen kolmas jäsen on suunniteltu niille, jotka haluavat perinteisen järjestelmäkameran ominaisuuskirjon ja kuvanlaadun pienessä koossa. GF1 ottaa kuvanlaadussa askeleen ylöspäin pokkarikamerasta, mutta pysyy fyysisesti pokkarien kokoluokassa. GF1 on erinomainen kamera kokeneille valokuvaajille, jotka eivät halua kantaa mukanaan raskasta järjestelmäkameraa.

GF:ssä on 12,1 megapikselin 4/3-tyyppinen Live MOS -kenno, joka yhdistää CCD-kennon huippuluokan kuvanlaadun ja CMOS-kennon alhaisen virrankulutuksen. Edistyneen tekniikan kansiosta digitaalinen etsin kykenee erottelemaan sekunnissa jopa 60 veitsenterävää ja virheetöntä kuvaa. Etsin tukee kuvaamista kertomalla käyttäjälle valotusmittarin ja sulkijan asetukset. G-sarjan kameroissa on tehokas Dust Reduction -teknologia, joka puhdistaa pölyhiukkaset Live MOS -kennon pinnalta ultraäänen avulla. Panasonicin kehittämä iA-tekniikka (Intelligent Auto) mahdollistaa laadukkaiden kuvien ottamisen nopeasti ja helposti ilman kuvausasetusten muuttamista.

Kehittyneiden videokuvausominaisuuksien ansiosta HD-kuvan tallentaminen on mahdollista 720p AVCHD Lite- tai Motion JPEG -muodossa. Videokuvauksen voi käynnistää yhdellä painalluksella erillisestä videokuvauspainikkeesta. Kuvausta helpottavat optinen kuvanvakain ja automaattinen kohdistus, jotka nostavat videokuvan laadun korkealle tasolle. Automaattinen kohdistus on markkinoiden nopein tarkentaen kohteen 0,3 sekunnissa (Lumix G Standard Zoom -linssillä H-FS014045).

Erittäin tyylikkäästi muotoiltu GF1 sisältää runsaan valikoiman toimintoja. Sillä voi ottaa joko tarkasti todellisuutta vastaavia valokuvia tai kuvaajan taiteellisia näkemyksiä ilmaisevia kuvia. My Color -valikkoon on koottu seitsemän valmista väritysefektiä. Muita kuvausefektejä löytyy Film- ja Scene-valikoista.

Lisäksi Panasonic esittelee kaksi uutta objektiivia:
. H-H020 (LUMIX G 20 mm / F1.7 ASPH) on valoherkkä ns. pancake-objektiivi, jonka fyysinen pituus on 25 millimetriä ja polttoväli 20 millimetriä.
. H-ES045 (LEICA DG MACRO-ELMARIT 45 mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S.) on 45 millimetrin polttovälillä, optisella kuvanvakaimella ja 15 senttimetrin lähirajalla varustettu makro-objektiivi.

Hinnat ja mallivaihtoehdot
Lumix GF1 tulee saataville kolmena eri versiona: varustettuna joko uudella H-H020 -objektiivilla tai Lumix G1-mallista tutulla perusobjektiivilla H-FS014045E9 (14-45 mm, F3.5-5.6, halkaisija 52 mm), sekä pelkkänä kamerarunkona ilman objektiivia. GF1:n värivaihtoehtoja on kaksi: true black ja active red.

Hinnat eri kokoonpanoille:
DMC-GF1EC (pelkkä runko) 699 euroa
DMC-GF1KEC (H-FS014045E9) 899 euroa
DMC-GF1CEC (H-H020) 999 euroa

Lumix DMC-GF1 pähkinänkuoressa:
. Videotallennus AVCHD Lite* (720p)
. Face Recognition voi tunnistaa jopa kuudet kasvot samanaikaisesti
. Micro 4/3
. ISO 100-3200
. Kuvaamista helpottava Intelligent Auto -kuvausautomatiikka
. 12,1 megapikseliä
. Kuvausnopeus jopa kolme kuvaa sekunnissa”

Lähde: Panasonic

Edellinen artikkeliSpiderbot-robotti etenee kattoon ampumiensa lonkeroiden varassa
Seuraava artikkeliSarah Dery: Mousetrap, ja arkku