Resonate-skooterit kulkevat sähköllä

Resonate-skootterit ovat vaihtoehto bensiinikäyttöiselle mopolle. Ilman liikkuvia osia vaihteistossa ym. nämä pyörät vaativat paljon vähemmän huoltoa kuin perinteisellä moottorilla kulkevat menijät. Kuten yleensäkin skoottereissa, näissä on rumpujarru takana ja levyjarru edessä. Yhdellä latauksella huristaa 40-50 km ja latausaika on 6-8 tuntia.

Skoottereita on tällä hetkellä kahta mallia ja ne kustantavat n. 1500 euroa. Mallin muotoilussa on palattu 50-luvulle ja keskitytty elegantteihin linjoihin. Janus-mallissa on 1500 watin moottori takapyörässä sekä silikoniakku. Geminissä taasen on kaksi 500 watin moottoria, yksi etupyörässä, toinen takana. Käytännössä saasteettomat skootterit kulkevat melko edullisesti, muutama snt / 100 km. Lienevät myös melko hiljaisia.

Lähde: www.resonate.fi

Edellinen artikkeliOnko malarialoisilla rokottaminen ratkaisu maailman malariaongelmaan?
Seuraava artikkeliSony Party Shot -kamerajalusta räpsii paparazzikuvia bileväestä automaattisesti

41 KOMMENTIT

 1. Halpa-Hallissakin on mainostettu sähköskootteria, muisaakseni samaa hintaluokkaakin. Tosin modernimman mallinen ja luvattiin hieman enemmän akkukestoa. Mielestäni kaikki mopot voisivat toimia sähköllä, nyt kun laitteen hankkiminen ei maksa sen enempää kun bensaisen serkkunsa.

 2. Hirveästi joutuu lataamaan, eikä käyttöaikaa ole paljoa. Mitenköhän kovaa nuo kulkevat. Ovat tietenkin myös vaarallisempia jalankulkijoille ja muille, koska niitä ei kuule.

  • Juu, vaarallisia ovat (siis jopa vaarallisempia kuin vastaavat pärisevät). Mitä jos joidenkin mieliksi määrättäisiin laki laittamaan päristimet sähkömopojen pinnoihin? Tai kenties että kuljettajien tulee itse päristä? Entäpä, kun toiset puolestaan valittavat pärinästä? Entäpä jos jalankulkijatkin vähän katsoisivat eteensä ja tutustuisivat ympäristöönsä toisin kuin huumatut sonnit? Niin, ei kukaan käske tulla yllätetyksi vaikkei kukaan päristelekään suulla tai äänekkäästi piereskele.

   Sähkömopolle edellytetään tyyppihyväksynnässä mm. toimivat jarrut, valot, vilkut ja töötti. Se, ettei kuskeja tyyppihyväksytä riittävän kattavasti ei ole sähkömopon syy mitä tässä ollaan kenties vihjaamassa.

 3. Leone ecopower on se Halpa-Hallin skootteri nimeltään. Ei vaan löytyny googlettamalla kuvia… 🙁

 4. Oon tällä hetkellä duunissa Kiinassa Shanghain lähellä. Täälläpäin kaikilla on sähköskootterit melkeen ja kustantavat kaupassa euroissa semmosen 200 – 400e. Ja kyllä, täysin äänettömiä ovat oikeastaan.

 5. Nuoremmille toimisivat paremmin vaihdettavilla akkukaseteilla, joita pitäisi olla vähintään kaksi. Kolmella olis ajellut hyvin ne nuoruuden päristelyt, vaikka se viritteleminen olis tietenkin jäänyt aika paljon vähemmälle.

  2-3, tai korkeintaan 5 vuoden sisään pitäisi tulla parempi lithium teknologia.
  Silloin viimeistään sähkökäyttöiset kulkuvälineet yleistyy kunnolla.

  http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3700

 6. kiinassa löytyy ihan supermarketeista (mm. carrefour) vastaavia skobuja n. 200 euroon. e-hyväksyttyjä.
  rahti on vaan sit asia erikseen 🙂

  edit: aha ripariitti kerkes ensin mainitsemaan kiinan hinnat.

 7. itsellä on keewayn el matrix. sillä ajaa 4h latauksella ~80km noin 50km/h. hieno peli on se

 8. Tuollainen olisi kyllä järkevä kaupunkilaiselle. Itselleni kyllä kelpaisi tuommoinen musta.

 9. Mulla on tommoinen ja hyvin toimii. 😀 Aivan mahtava peli ja tosi kestävä!

 10. kyllähän tommonen jossain kaupungissa menettelee, missä mikään ei ole kahtakymmentä kilometriä kauempana. Ja saasteettomuus riippuu hyvin paljon siitä millä se sähkö siihen tuotetaan (tiedoks niille jokka ei vielä tiedä, sähkö ei voimalinjoihinkaan tyhjästä ilmesty).

  Mutta vieläkö keksisvät semmosen akun jossa olis suuri latauskapasiteetti, se olis nopea ladata ja vielä kevyt, sitten nois aparaateis olis vähän enemmän tolkkua niille jotka sillä oikiasti liikkuu pidempiä matkoja.

  Skoottereissa on yleensä variaattorit..

 11. Kun saisivat sähkö skootterit kulkemaan 80 – 120 km/h. Moposkooterit ovat ikäviä. Skootteri on kiva kun siitä löytyy 400 – 600 cc kone.

 12. Skootterilla nyt kukaan järki-ihminen muutenkaan aja kauheita matkoja. Just passeli jollekkin teinille, ei vietä koko iltaa päristellen kylillä, vaikka ei nää pärise. Kävin äsken itse katsomassa sitä halpahallin skootteria. 1499 oli hinta ja 6 tuntia luvattiin toiminta-aikaa. Voisihan tälläistä itsellekkin ajatella joskus työmatkakulkineeksi 🙂

 13. Lithium-ioniakunhan saa ladattua hyvinkin ”nopeasti” n. 80% sen koko kapasiteetista, loppulataus sujuukin sitten hieman hitaammin. Saisivat iskeä sen infon vielä, kuinka kauan menee tuon 80% saavuttamiseen. Tuskin tarvitsee aina koko yötä pitää laturissa.

 14. itselläni ei ole siis järkeä kun ajan kesällä jos kelit on kohdillaan ni mielummin skootterilla töihin kun istun autossa. Aurinkoisella kesäkelillä ni mielestäni o oikein mukavaa mutta mitäpäs minä tietäisin ku ei ole järkeä :/

  • Juu ihan yhtä järjetön olen minäkin samasta syystä. Järkeväähän on että sitten vasta kannattaa mitään tehdä kun ei tarvitse mitään tehdä. Kyse on moposta eikä velka-audista ja suorituskyky & muut ominaisuudet ovat kuin ovatkin mopoksi rekisteröidyn ajoneuvon luokkaa. Vaikka olenkin järjetön ei asia tullut uutisena. En tarvitse 300+ hevosvoimaa ohitellakseni mopoja mielenosoituksena tai muutenkaan.

 15. Ei kiinnosta ku ei kulje sataakahtakymppiä (naapurin Janin Sierran mittarin mukaan). Lisäksi jäisi käyttämättä Metran tehoputki, tehokurkku ja viritulppa.

 16. SähköMOOTTORIPYÖRÄÄ odotellessa. Siis sellaista, joka pystyy kilpailemaan bensakäyttöisten kanssa niin käytettävyydessä kuin tehossakin. Tuo alkaa jo olla lähellä: http://www.ridemission.com, hinta ja saatavuus ovat vaan rajoittavia tekijöitä.

 17. Joskus muistaakseni täällä tai sitten jollain muulla palstalla oli juttua sähköautosta joka kulki vissiin ihan sikana. Oli sen mallinen että siinä kuski ja matkustaja istui peräkkäin. Oon yrittänyt ettiä tuota artikkelia jälkikäteen mutta tuloksetta 🙁

 18. Onneksi oikea moottoripyörä on vielä paljon käyttökelpoisempi kapistus. Menee sutjakkaasti kaupungissa, kulkee kivasti maantiellä, on nopea ”ladata” ja pitää vielä nautittavaa ääntä. Noihin kun sähköpelit pystyvät, niin itse harkitsen vakavasti hankkimista.

 19. eikö voisi olla niin että sähkö skootterin akku olisi jossain helpossa paikkaa jossa sen saisi nopeasti kiinni ja irti. Ja siitten kun akut tyjenevät voisi käydä vaihtamassa tyhjän akun täyteen huolto asemalla maksua vastaan eikö se olisi aika hyvä systeemi.

 20. Kiva idea ja kaupungissa kätevä peli, jos sen pystyisi sitten myös lataamaan helposti, vaikkapa irroitettava akku jonka voit raahaa sisälle tai jtn.. Ainoa ongelma itsellä on etten tykkää skootterin ulkonäöstä, tylsän ja naurettavan näkösiä.

 21. Hyvä akku on sähköajoneuvojen kallein yksittäinen osa. Nykyisin akkuteknologian parhaimmistoa on LiFePo4 litium-rauta(-oksidi?)-polymeeriakut, joiden elinikä on enemmän kuin kymmenkertainen lipo-, metallihybridi-, lyijy-, ja muihin akkuihin verratuna. Kiina on vallannut merkittävän osan maailman akuntuotannosta jättimäisillä tehtaillaan. Ehkä myös kopioimalla härskisti muiden maiden yrityksiltä.

  Tuollainen skootterin akku 48 volttia ja 40 amppeerituntia saattaa maksaa e-bayssä siinä 1000 dollaria. Sillä ajelee viikon työmatkatyhdellä latauksella.

 22. youtubessa MARKOREPAIRS nimimerkillä on testailla ja ajellu monia km tolla skooterilla, sieltä pystytte katsomaan mihin tämä peli pystyy

 23. Eipä ollut sivuilla mainintaa huollosta tai vaihtoakkujen saatavuudesta. Sähkömoottori on ”ikuinen” mutta akku ei. Vähän höhlää jos ei saa vaihtoakkua niin käy kuten sähköhammasharjalle: Pakko heittää pois koko vempain kun akku hiipuu ajan myötä.

  Muuten kyllä kannatan sähkömopoja ja olen itsekin kiinnostunut moisesta vehkeestä. Rimpulaa en kuitenkaan ole valmis ostamaan!

 24. Kun meillä on mopoja, ja on sähkömopoja, ja lisäksi mopoautoja, niin miksei olisi siis sähkömopoautoja? Vai onko joku löytänyt semmoisia? Se voisi olla sellainen vaikka virtaviivainen ja aurinkokennoilla päällystetty lättänä. Semmoisen voisi tehdä itsekin (50-luvulla oli kai ns. kinnerivillitys), mutta ah, oh, voih, eih, puh, pah, pyh, AKE:n sivujen pikaisen selailun perusteella periaatteessa SUOMESSA EI SAA TEHDÄ ITSE ITSELLEEN AJONEUVOA!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Se sähkö urheilu auto on jenkeiiissä valmistettu Tesla niminen kapistus. Top gear on testannnut sitä

 26. Hei, miten teillä muilla Keewayn El Matrix-skootterin omistajilla on laturit kestäneet? Itse olen ajanut skootterillani vain alle 500 km ja odottelen maahantuojalta jo neljättä laturia.

 27. Sama vika täällä.Kaksi laturia jo räjähtänyt ja nyt oon odottanu monta viikkoa uutta.Laturi käy aivan liian kuumana eli en ihmettele, ettei kestä.Kuulemma uutta mallia tulossa …

 28. Sain tänään uuden laturin kuukauden odottelun jälkeen. Saahan nähdä kestääkö tämä! Toivottavasti, kun tuo skootteri muuten tuntuu olevan kiva peli. Ajot vain jäivät tältä kesältä vähäisiksi…onneksi on lämmin syksy!

 29. Olen nyt ajellut tämän kesän Halpa-Hallista ostamallani sähköskootterilla mallia Leone Ecopower (Keeway El-Matrix taitaa olla sama vekotin). n. 500km on tullut parissa viikossa ja mitä enemmän ajan, sen vakuuttuneemmaksi tulen, että kyseessä oli loisto-ostos. Halpahalli mukaan moottori on 1kW, mutta manuaali väittää max tehon olevan 2.3kW. Ajeltuani edellisen kesän e-Max 110 sähköskootterilla (4kW moottori, josta parhaimmillaan käytössä 3.2kW boost napilla) voin sanoa, ettei Leone aivan yllä samalle tasolle, mutta ei paljoa häviäkään. Hinta-laatu suhde on Leonessa vähintäänkin kohdallaan. Niin ja molemmilla skoottereilla on ollut ajossa jatkuvasti kuormaa 150kg+ (2 aikuista). Suosittelen lämpimästi sekä tehokkaampaa e-Maxia, että edullisempaa Leonea (Keeway El-Matrix). 🙂 p.s. Laturiongelmia ei ainakaan vielä ole ollut.

 30. Suunnittelen ostavani Keewayn El-Matrixin ja haluaisin tietää kuinka pitkälle pääsee yhdellä latauksella? 50km?

  • 50km yhdellä latauksella vastaa aika hyvin totuutta. Ajotavasta riippuen ajomatkaa voi helposti kasvattaa 10km-15km. Itse pidän hieman suositeltua suurempaa rengaspainetta, jolloin skootterin saa kulkemaan n. 5km/h nopeammin (n.50km/h suoralla), tosin renkaat kuluvat sitten hieman nopeammin ja kostealla kelillä/sateella kaatumisen vaara on suurempi.

Kommenttien lisääminen on estetty.