ontto_agentti_kolikko

Kylmän sodan aikoihin ontoksi kaiverretut kolikot olivat yleinen tapavakoojille kuljettaa arkaluontoista tietoa sisältäviä mikrofilmejä idän ja lännen välillä. Nyt pari kymmenttä vuotta myöhemmin agenttinostalgiasta innostuneilla on mahdollisuus hankkia omaksi ihka-aito ontto agenttikolikko. moderni agenttikolikko on mitoitettu siten että tämän sisälle  mahtuu salakuljetettavaksi micro-SD -muistikortti. Tämähän voisi sopia mainiosti vaikkapa vainohjarhaisen musiikipiraatin käyttöön – musiikit pikkuriikkisille muistikorteille, kortit kolikkojen sisään ja kolikot jemmaaan. Ei varmasti löydetä. Hintaa ontoilla kolikoilla on 30€. Toisaalta tarkkuutta vaaditaan kaupan kassalla että oma agenttiraha ei päädy kaupan kassaan.

Agenttikolikkoja kaupan osoitteessa spy-coins.com

Edellinen artikkeliCreative Zii Egg esitelty – mahdollisesti ainesta iPod touchin haastajaksi!
Seuraava artikkeliCapsule Hotel on hotellihuone-kaappi

16 KOMMENTIT

 1. Muukalainen, kokeilepa itse halkaista 0,50€:n kolikko ja vielä kaivertaa se ontoksi. Jos sellaista tosissaan tarvitsee, niin kyllä siitä mieluummin sen 30€ maksaa. 😉

 2. Jos tarkkaan katsoo niin se on 30 USD, ei euroa, plus tietenkin postituskulut. Aika ovela juttu mutta eikös tuo ole ns valtion omaisuuden tuhoamista, jenkkilässä viranomaiset olisivat kiinnostuneita.

 3. joo näyttää aika laittomalta, joko valtion omaisuuden tuhoamista tai rahan väärentämistä 😮

 4. Siellähän noita on jenkkikolikoitakin valmistajan sivulla.

  Itseä kyllä myös ihmetytti että rahalle saa näin tehdä. Ensimmäinen ajatus oli, että painavatko ne autenttisen oloista käteistä, mikä olisi varma rikos, mutta ei tämäkään nyt ihan kurantilta vaikuta. Kaikkea ne tekeekin Jenkeissä. En etsimällä löytänyt kuin ihmisten kommentteja siitä, että vuoden 1964 jälkeen Yhdysvalloissa on saanut kolikoita muutella, kunhan tarkoituksena ei ole huijaaminen, kuten rahan nimellisarvon vääristäminen sen merkintöjä muuttamalla.

  Putiikin sivuilla ei perustamisvuotta kerrota, mutta kaipa se saa jatkua entiseen malliin – maassa kun on ilmeiseisesti ollut pitkään tapana murjoa käteistä mm. huvipuistoissa.

 5. joo, ameriikan ihmemaassa eli yhdysvalloissa saa tosiaan kolikoita tuhota huvipuistoisssa tekemällä niistä arvottomia muistorahoja sellaisen laitteen avulla. laitteen käyttö maksaa ja muistorahaksi muutettavan rahan joutuu itse kustantamaan/toimittamaan, mutta ihan laillista touhua se on.

  tuskinpa amerikassa on rikos tehdä eurojen näköisiä kolikkoja (näköisraha, ei aito väärennös siis) tai edes modailla aitoja sellaisia kun ei omistakaan hiluista välitetä tuon taivaallista.

 6. Saa suomessakin särkeä rahaa kun ottaa vasaran ja takoo kolikon haluamaansa muotoon. Omille rahoilleen tehköön kukin mitä tahtoo.

 7. ytl, tietääkseni suomen raha on valtion omaisuutta, ja sitä ei saa rikkoa, repiä jne. Viisammaat kertokoon totuuden.

 8. Nimetön, käsittääkseni kolikoiden tuhoaminen on kielletty, setelien ei. Edelleen fakta-akrobaatit korjailkoot.

 9. Typo.

  ”Tämähän voisi sopia mainiosti vaikkapa vainohjarhaisen musiikipiraatin käyttöön”

  Oliskohan vainoharhaisen?

 10. Ja tämähän on vain jonkinsortin näköispainos 50c kolikosta, mistälähtien 50senttisissä on ollu sileät reunat?! 🙂

 11. Laitonta ei ole tehdä kolikkoja jotka näyttävät aidoilta, onhan suklaakolikotkin näköisiä.
  Laitonta on ”valmistaa käytössä olevien maksuvälineiden
  kaltaisia tahi erehdyttävästi muistuttavia esineitä.”
  Ja tuskinpa tuo on oikean paksuinenkaan, näyttäis vähän paksummalta.

 12. ”They are made from actual coins, and are
  indistinguishable from a solid coin to the naked eye when
  assembled.”

  …eli on oikean näköinen, eikä paksumpi.

Kommenttien lisääminen on estetty.