sanyo-eneloop_luistonesto_polkupyora

Vaikka jo pelkät nastarenkaat antavat talvipyöräilijälle suuren avun, niin polkupyörällä liikkeelle lähtö on silti usein jäisellä pinnoitteella vaivalloista. No mutta – jos kerran luistonesto parantaa auton ajo-ominaisuuksia talvikelillä, niin miksi ei samaa teknologiaa voisi yhtä hyvin soveltaa myös polkupyörissä? Näin ainakin ajattelee paremmin elektroniikasta, kuin polkupyöristään tunnettu Sanyo, joka on juuri esitellyt uuden, luistonestolla varustetun polkupyörämallinsa.

Sanyon luistonestolla varustettu polkupyörämalli nimeltään CY-SPK227 eneloop perustuu kaksipyörävetoon, jossa takapyörä saa vääntöä perinteisen ketjuvedon välityksellä polkijalta, kun etupyörä puolestaan saa energiansa erillisestä sähkömoottorista. Vajaan 20 kilon painoinen hybridipyörä osaa myös muiden muassa hyödyntää jarrutusenergiaa, jolla alamäessä ladataan etupyörälle virtaa antavia akkuja. Polkupyörän runkomateriaalina on hiilikuitu, jonka avulla fillarin paino on pystytty pitämään näinkin kurissa.

Hintaa tällä, Japanissa lokakuussa markkinoille saapuvalla polkupyörällä on 627 900 jeniä, eli noin 4 635 euroa. Vaikka hintaa kieltämättä voisi pitää kalliina, niin toisaalta, eipä tuolla hinnalla muutakaan uutta luistonestolla varustettua menopeliä saa, vai saako?

Sanyon lehdistötiedote aiheesta (käännettu google translatella japanista)

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliPekonihitler
Seuraava artikkeliTaser X3 ampuu kolme tainnutusta peräkkäin