muste_kalenteri

Taiteilija nimeltään Oscar Diaz on luonut tämän, kerrassaan hienon seinäkalenterikonseptin, jossa päivämäärä ilmaistaan perinteisen kalenterilehden sijaan imeyttämällä mustetta kaikki kuukauden päivät numeroina sisältävän paperiarkin lävitse. Kun kuukauden ensimmäisenä päivänä kalenterin ensimmäinen päivä dipataan mustepulloon, tarkasti kontrolloitu kapillaari-ilmiö kuljettaa mustetta yhden päivän verran eteen päin vuorokaudessa, värittäen aina kuluvaa päivää ilmaisevan numeron oikein. Kalenterisetti koostuu 12, kutakin kuukautta kuvaavasta numeroarkista, sekä 12 vuodenajan henkeen sopivasta eri värisestä mustepullosta, joista ”aika laitetaan kalenteriin virtaamaan”.

muste_kalenteri_2

Kalenterikonsepti ollaan alkuun asetettu esille Círculo de Bellas Artes -museoon Madridissa, mutta hyvin tuotteistettuna ideasta saisi varmasti hienon seinäkalenterin myös kotiin.

Kautta: dezeen.com

Edellinen artikkeliIsoveli valvoo kameralla ja sensoreilla tulevaisuuden työpaikalla
Seuraava artikkeliTransformers: Revenge of the Fallen -kännykkä