Isoveli valvoo kameralla ja sensoreilla tulevaisuuden työpaikalla

DSS Co. Ltd.-niminen japanilainen yritys pyrkii markkinoille työntekijöiden valvomiseen tarkoitetuilla laitteilla. Konsepti koostuu kolmesta osasta. Nilkka-anturi kiinnitetään työntekijän nilkkaan. Milestone-antureita kiinnitetään strategisesti tarkkaan harkittuihin paikkoihin, jotta nähdään missä työtekijän nilkka-anturi on käynyt ja kuinka kauan on siellä ollut. Kolmantena on pikkuinen videokamera, joka sujahtaa duunarin rintataskuun.

Järjestelmää kykenee keräämään jopa 30 työntekijän tiedot samanaikaisesti. Kolmen päivän tiedonkeruun prosessointi ja työntekijöiden profiilien luominen tämän perusteella kustantaa 15100 euroa. Petollisinta tässä lienee kuitenkin se, että johtoporras tietää vieläkin vähemmän mitä alaiset tekevät, kunhan keskittyvät tuijottamaan tilastoja kahvihuoneessa lorvimisesta.

Lähde: techon.nikkeibp.co.jp (via dvice.com)

Edellinen artikkeliAïssa Logerot: Madame est servie -silityslauta-peili
Seuraava artikkeliMustekalenteri kertoo ajan imeytymisellä

6 KOMMENTIT

  1. Mennessään kahvioon lorvimaan laittaa vaan jalkansa tuon yli ja pomot luulee et painat duunii.

  2. Mihin tää maalima oikein on menossa? Ei ainakaan kovin hyvään suuntaan jos ihmisten tekemisiä pitää koko ajan kytätä!

  3. Eipä ainakaan itselläni olisi kovin hyvää työmotivaatiota firmassa joka harrastaa tuollaista.

  4. Kuka maksaa noin paljon työntekijäiden seuraamisesta? Palkkaisivat yhden hepun lisää, ja tulisi varmasti hommat hoidetuksi, ja halvemmalla!

  5. Tämähän alkaa olla jo huolestuttavaa. kohta meillä kaikilla on nahkan sisällä implantti joka on ”tarkoitettu maksuvälineeksi ja henkilötunnisteeksi” mutta tosiasiassa se valvoo kaikkia tekojamme ja sijaintejamme.

Kommenttien lisääminen on estetty.