USAn armeijan F18 tekee matalalennon asuinalueella, asukkaat ihmettelevät, lentäjä vilkuttaa

Paljon tätä lähemmäs ei voi päästä F18-hävittäjää, kun se lentää. Detroit-joen asukkaat kokivat yllätyksen kun piloteille annettiin lupa lentää 100 jalan (30m) alapuolella joen yllä. Eräs asukas väitti, että lentäjä vilkutti hänelle. Koneet tulivat tervehtimään moottorivenekilpailun osanottajia ja yleisöä Virginian Naval Air Station Oceana -tukikohdasta.

Tästä ideaa Suomi-Ruotsi-maaotteluun. Laitetaan parit Hornetit pörräämään Stadionin tornin ympärille. Jos nyt oikein todella vakavissaan ollaan, niin itseäni ei ainakaan huvittaisi asua sellaisessa paikassa, josta taisteluhävittäjät lentävät noin läheltä. Soittaisin Hannu Karpolle ja Kuningaskuluttajaan sekä kysyisin Kirstiltä. Mutta Amerikassa tämä on toki hienoa. Että on millä pullistella, nimittäin lentokone, kuuraketti ja isoja pommeja.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliNintendo DS Lite Game Selector antaa sulloa kolme peliä konsolin kuoriin kerrallaan
Seuraava artikkeliRinnakkaistandemilla ei synny kiistaa etuajo-oikeudesta

26 KOMMENTIT

 1. Eräässä jalkapalloturnauksessa kaverin päältä meni hornetteja Satakunnan lennostosta palkinnonjaon aikaan, toisessa jalkapalloturnauksessa Hawki meni todella alhaalta ja tippui Pälkäneelle.

 2. Pisti pahasti silmään tuo ”Soittaisin Hannu Karpolle ja Kuningaskuluttajaan sekä _kysyisin Kirstiltä._” Nythän on niin, että hänen paikkansa on ottanut Sisko-nimellä kulkeva kysymyspalstan pitäjä! (Eeei, ei ole tylsää minulla)

 3. Jumalauta vähänkö olis komeaa grillata tuolla parvekkeella kun hornetit lentelis ympärillä.

 4. Olisi se aikamoinen kokemus, kun noin läheltä menisi tuollainen kapistus. Voisi vähän aikaa sydän pampattaa ja adrenaliini virrata.

 5. Ja yritä siinä sitten nukkua raskaan yövuoron jälkeen kun nuo suorittavat ohilentoa.

 6. Paljon desibelejä ja oliko jälkipoltin päällä, silloin vois olla kovempi meteli.

 7. Kuvan etuala hämäsi aluksi epäilemään kuvan todenperäisyyttä, kun oli katsovinani, että vasemmassa laidassa näkyvän puskan oksan on kuvan taka-alalla. Kone ja talo näyttivät pienoismalleilta.

 8. Itse asun n. 1-2km lentokentästä, aina sillon tällön lentelee hävittäjiä tuosta talon yli, esim tänään.. muita lentokoneita lentää päivittäin.. =D

 9. Karpo ja Kirsti ovat _molemmat_ jo eläkkeellä! Mistä nyt saadaan apu pienelle ihmiselle jonka kodin ohi viuhahtaa hornetti!

  Mutta oikeesti, mulla kasvaisi aina vähintään kymmenen uutta rintakarvaa kun tuollainen menisi ohi. Lentäjät joutuvat varmaan sheivaamaan pari kertaa päivässä.

 10. Talvisin aika usein Tahkon yli lentää Karjalan Lennoston hornetit ja olen jopa pari kertaa nähnyt lentäjän heilauttavan kättä ns. tervehdykseksi.
  Lentän/lentäjät näkee kohtuu hyvin koneesta kun se lentää noin 100m korkeudella ja on sopivan valoisa keli

 11. Nyt on pakko päästä pätemään. Lentokone on F18 Super Hornet, mutta ei USA:n armeijan vaan USA:n laivaston.

 12. Pitkä polttoväli vääristää aika paljon kahden eri tasossa olevan kohteen etäisyyttä toistaan (tuo ne lähemmäksi toisiaan). Hieno kuva, mutta todellisuudessa kone ei lennä noin läheltä mitä tuossa kuvassa näyttää.

  • Pitkä polttoväli ei tee mitään perspektiiville, sen tekee kameran etäisyys kohteista. Pitkä polttoväli vain antaa kapeamman kuvakulman (tiukemmat rajaukset) minkä takia täytyy kameralle saada etäisyyttä kohteeseen.

 13. Toisaalta pitkällä polttovälillä nopealla suljinajalla otettu kuva vaatii melko suuren aukon, jolloin syväterävyysalue jälleen pienenee. Tai riippuuhan se tietenkin melkosen paljon objektiivista.

  • Syvyysterävyys ei pienenee pitkällä polttovälillä. Saman kokoinen kohde samalla aukolla antaa saman syvyysterävyyden välittämättä polttovälistä. Eli jos kohde samankokoinen kennolla niin syvyysterävyys aina sama samalla aukolla.

 14. Kerran kun olin pihalla koulun jälkeen, tommonen F-18 lens 50:metrin korkeudessa suoraan mun yli. Piti sitten oikein kunnon meteliä.

 15. Tuon edellisen kommentin jälkeen kun kirjotan tämän, niin joku tietty luulee että pelleilen ja yritän vaan pistää paremmaksi. Tosi juttu on kuitenkin se että päältäni lensi joku hornet tai mikälie varmaankin jotain 100m korkeudessa ja sattui vielä tekemään juuri pienen kiertäytyksen kohdallani. ..vähän aikaa oli epätodellinen olo kun tuollainen suhauttaa ylösalaisin ohi kivenheiton päästä 😀 Melkein kun jostain elokuvasta 😛

 16. Ei tuo mikään f18 ole se o mazda 232:nen, vähän tuunattu kylläkin… Mielestäni mennyt jo vähän siipien laittaminen liiallisuuksiin ja näyttävät olevan päin pyllyä säädetytkin, kun downforce mennyt kokonaan.

 17. Pirkkalassa pidetään aina välillä isoja sotaharjoituksia. Aikanaan kun asuin Hervannan tornitaloissa ylimmässä kerroksessa niin lasit helisivät kun koneet meni matalalentoa aina välillä talon yli.

 18. Täytyy sanoa että noita F-18 hornetteja on nähty läheltäkin jo useamman kerran inttiaikana (LapLenst. SPOL). Mutta on se kyllä komea kapistus. Muutama kerran on tuollainen vehje lentänyt ylitse ja suht matalalta. Hyvä että kasarmin ikkunat eivät särkynee. Ja on tuota tullut pällisteltyä maassakin alle 10 metrin päästä.

 19. ”Nyt on pakko päästä pätemään. Lentokone on F18 Super Hornet, mutta ei USA:n armeijan vaan USA:n laivaston.”

  Kone on F/A-18 E/F Super Hornet.

  • Otsikkoahan (armeija/laivasto) ei voi vaihtaa senjälkeen kun se on tehty.. Tekniikka ei ole kehittynyt niin pitkälle..

Comments are closed.