hilavitkutin-003

joki aika sitten Ideablogissa esiteltiin Sanden rakentama limupulloraketti, jonka toimivuus herätti paljon keskustelua skeptikoiden keskuudessa. Myös nikkari nimeltään Mikael Nieminen turhautui Sanden rakettimalliin ja rakensi idean pohjalta oman versionsa. Tuloksena limupulloraketti, joka varmasti toimii. Alla Rakentajan itsensä kuvaus projektista, sekä videota raketin laukaisusta.

”Koitin tehdä ideablogissa ollutta limupullorakettia, mutta en saanut sitä toimimaan. Niinpä tein oman hieman erilaisen. Eli tarttet vaan 1.5l pullon, jalkapallopumpun, semmosen suulakkeen joka sopii pumppuun ja toisessa päässä on sellanen piikki joka sopii jalkapalloon ja kumisen korkin tai semmosen korkkisen viinipullokorkin. Itse käytin kumikorkkia koska en löytänyt muuta. Jos on noi tarvikkeet, niin loppu on helppoa. Laitat sen suulakkeen pumppuun. Sitten teet korkkiin, kumpaa nyt käytätkin, ihan pienen reiän. Sitten laitat suulakkeen siitä reiästä sisään. Sitten laitat pulloon noin 1/3 osa vettä ja työnnät korkin melko tiukasti kiinni ja alat pumpata. Noin 20 pumppauksen jälkeen minulla ainakin pullo singahtaa noin 20m korkeuteen ja 15m pitkälle.”

Edellinen artikkeliTappajahaipipo
Seuraava artikkeliGood v Evil -t-paita

24 KOMMENTIT

 1. Mitä tuli nopeasti mieleen:
  1. Vähemmän vettä, että olisi vähemmän massaa mitä liikuttaa -> lentää pidemmälle. Vähemmällä on myös enemmän tilaa ilmalle -> enemmän korkeapaineista ilmaa. -> lentää pidemmälle. (tuossa videossa näytti olevan vain noin 1/3 ilmaa)
  2. Pullon pitäisi olla vanhaa kastia, eli niitä vanhoja paksumpia pulloja eikä nykyisiä paperinohuita pulloja. Tämä vain sen takia, jos uudet pullot eivät kestä niin paljon painetta kuin mitä pumpusta enintään saisi. Toki pumppaus pitäisi tehdä hallitusti siten, että paine ei pääsisi puskemaan pumppua irti pullosta.

  Toki nämä ovat vain spekulaatiota, eikä mitään absoluuttisia faktoja.

 2. Tossa vettä oli ehkä 3/5 osa mutta oikea suhde on 1/3 osa vettä jonka olen myöhemmin havainnut parhaaksi.

 3. Hei jokin raja tännekkin, tälläsiä ”lelu” viritelmiä jaksa kukaan, mitään ideaa laittaa kesken eräisesti / vajaasti toteutettua ideaa tänne. Yritys hyvä kymmenen, tulos täysi nolla.

 4. Mixeli teeppä itse sitten ”valmis” raketti eikä mitään ”vajaata”…
  Asiaan hieno raketti tein itsekki, mutta kuten todettiin jo niin 1/3 osa vettä on paras. (Omassa kyllä kaasulla täytin en ilmalla)

 5. Jee, 5 metriä. Videokin tehty sellasella tahdilla, että liekkö kusihätä ollut.

 6. toi videossa ollut lento ei ollut parhaita mut en jaksanu tehä uutta. Ja korkeus riippuu pullon suuntaamisesta, ja videossa se oli aika laaka mut jos suuntaat aika ylös, niin lentää sen verran mitä viseon kuvauksessa sanoin.

 7. HYvä että joku on lähtenyt kehittämään ideaani! Hatun nosto tälle!

  Videota en nähnyt kun ei juutuubi toiminut mutta eiköhän tuo parenpi ole!

 8. Eli korkki jää venttiilin kanssa pumppuun kiinni vai täytyykö niitä ettiä pitkin pihaa?

 9. Noin parikymmentä vuotta sitten näitä vastaavia sai ihan lelukaupasta. Raketti oli jotain kovahkoa melko paksua muovia. Itse suutin josta vesi sitten purkautui ulos oli varsin pieni, ainakin verrattuna näihin limpparipulloihin, ehkä jotain 5mm tai siihen suuntaan. Suuttimen alaosassa oli sitten pieni laippa ja pumpussa sopiva ’haarukka’ joka piti tästä laipasta kiinni. Rakettiin sai siis pumpattua painetta niin paljon kuin pienet kätöset vaan jaksoivat ja sitten vapautettiin raketti. Lensi komeasti ja pitkälle.

 10. Jep, mullakin oli tuollainen vesiraketti lelukaupasta hankittuna ´70 -luvulla. Punainen ja lähti niin maan peruskiukkuisesti.

 11. Näistä raketeista onkin nyt paljon puhetta niinmpä otan puheeksi oman sinkoni jolla voi myös ampua raketin. Se toimii niin että, ekaks pumpataan pulloon ilmaa ja sitte päästetään ventiilistä putkeen se ilma ja sitte sieltä lentää ammus. Kysykää lisää jos kiinnostaa.

 12. Ylempi kiinnostaa 😀

  Ja itse toteutin tuon niin että veistin puusta jotain korkiksi kelpaavaa. hakkasin sitä viellä vasaralla pullon suuhun niin vähän mukautuu vesitiiviimmäksi. sitten sahasin viime (toimimattomasta)raketista venttiilin irti korkista. sen jälkeen porasin korkkiin reijän ja liimasin epoksilla kiinni. odottelen kuivumista.

 13. Meikäläinen muutama kesä sitten ammuskeli vesiraketteja kompuralla, sellaanen ilmasuutin viinipullon korkin läpi (sai kokispulloon aika tiiviisti kiinni). Hyvin lähti, pitäs tehä vaan joku alustasysteemi, niin ei kastuis. Ja joku viritelmä että saa enempi painetta, kön tolla korkkisydeemillä.

 14. katoin tossa ylläolevasta linkistä videon, miten ne on saanu tehtyy sillee et se vesi tulee kolmena eri värinä ulos pullosta???!!!

 15. Ostin kaupasta kummipojalle runsaat kaksikymmentä(20+)vuotta sitten vastaavanlaisen. Ostoksen mukana oli ilmapumppu ja ohjeet ladata pienellä vesimäärällä ja pumpulla raketti. En muista enää varmasti mutta siinä taisi olla joku laukaisujärjestelmäkin.

 16. Ite alotin tekee noita vesiraketteja. Eka versio oli 0,5l pullosta tehty tollasella korkkipuu ja venttiili systeemillä. Se lenti jonku 10 metriä eikä ollu oikee hyvä. Seuraava ja viimeisin jonka tein Lentääki sitte sen 35 metriä. Pullohan on tossa se 0.75l ja laukaisujärjestelmäkin on tehty joka on paljon parempi ja paineenkestävämpi ku toi korkki. Suunnitteilla olis nytte tehdä 1,5l tai 2l pullosta raketti ja isontaa laukasujärjestelmää ja tiivistää pienet vuodot.

Kommenttien lisääminen on estetty.