Tactical Camera Long Range Assault Stock eli TALCS on Nikon D200 kiväärin rungossa 1

En usko että tämä on ensi kerta kun kamera yhdistetään kivääriin, mutta ainakin tämä on melko vakuuttava hilavitkutin. Kyseessä on siis Nikon D200, joka on integroitu Vz. 24 -kiväärin takaosaan. Näin saadaan hyödynnetyksi jo kauan sitten kehitetty kiväärin ergonomia nykyaikaiseen kuvauskalustoon. Kivääriin on yhdistetty vaakatasossa kahva, jota voidaan hyödyntää panoroinnissa. Musiikkia varten on iPod kiinnitetty kiväärin takaosaan ja tarvittaessa lisävaloa antaa taskulamppu kiväärin sivulla.

Liipasin toimii kaksivaiheisesti: Ensimmäinen painallus aktivoi automaattitarkennuksen ja toinen laukaisee kameran. Melkoinen laite on siis kyseessä. Tästä voisi olla hyötyä etenkin pitkällä putkella kuvatessa olosuhteissa, joihin jalusta ei ole sopiva. Tällainen voisi olla vaikkapa urheilukilpailu. Mutta sinne tämän kanssa tuskin pääsee, joten kenties tämä sitten menisi sinne luontokuvaaja-kategoriaan. Laitetta voisi varmaankin käyttää useammassa paikassa, jos siihen ei olisi liitetty oikeaa kiväärin takaosaa, vaan vaikkapa metalliputki.

Lähde: 230grain.com (via www.likecool.com)

Edellinen artikkeliOnko GPS:llä ja kameralla varustettu kypärä lainvalvonnan tulevaisuus?
Seuraava artikkeliOnko tässä PS3 Slim?

17 KOMMENTIT

 1. Mikä näissä nykyajan hilavitkutin-uutisissa on kun kaikkeen pitää liittää aseet ja sota jollain tavalla! Menkääpä sota-alueen sairaalaan katsomaan mitä kiväärit saavat aikaan yhdellä liipasimen vetäisyllä, onko sitten hauskaa vielä miettiä kiväärikameran mahdollisuuksia?

  😉

  Veikeä viritelmä joka tapauksessa, ja mielummin tuollaisella metsästäisin kuin oikealla.

 2. ”Mikä näissä nykyajan hilavitkutin-uutisissa on kun kaikkeen pitää liittää aseet ja sota jollain tavalla! Menkääpä sota-alueen sairaalaan katsomaan mitä kiväärit saavat aikaan yhdellä liipasimen vetäisyllä, onko sitten hauskaa vielä miettiä kiväärikameran mahdollisuuksia?”

  Mitä tähänkään nyt sitten enää voi sanoa.

 3. Jos joku katsoi muinoin Villi Pohjola nimistä sarjaa TV:stä, niin siinähän oli se yksi tyyppi (Holling Vincoeur) joka oli lopettanut metsästyksen ja alkanut lintubongauksen ja kuvaamisen. Sillä oli kiväärin perään liitetty kamera, pysyi vanha tuntuma vaikkei halunnutkaan enää ampua niitä elukoita. Voisihan tuollaisella saada sekasortoa vaikaan jos menisi yleiselle paikalle kuvailemaan, sen verran hysteerisiä ollaan aseiden suhteen, eivätkä kaikki tajua että se on vain kamera.

 4. Olisikohan syynä juuri tämä aseisiin rinnastus, jonka vuoksi kyseisiä viritelmiä ei ole näkynyt enemmän. Tämähän olisi suuri apu niille urheilu kuvaajille jotka kanniskelevat niitä yli pitkiä ja painavia putkia.

 5. ”miksihän tuossa kuvan kaverilla kuulosuojaimet päässä?”

  ”Musiikkia varten on iPod kiinnitetty kiväärin takaosaan ja tarvittaessa lisävaloa antaa taskulamppu kiväärin sivulla. ”

 6. Jenkeissä tuo äijä ammuttais heti poliisin toimesta, jos nähtäis yleisellä paikalla räpsimässä.

 7. ”Tästä voisi olla hyötyä etenkin pitkällä putkella kuvatessa olosuhteissa, joihin jalusta ei ole sopiva.”

  Körhööömm… Monopod…..? 😀

 8. Äh, suomalaiset nyt ovat aika etääntyneet (onneksi!) oikeasta sodasta, suurin osa yhdistää sen lähinnä siihen hauskaan aikaan kun intissä leikitään metsässä sotaa (mikä oikeasti on suomen puolustusvoimien ainoa todellinen funktio). Pelotteluja ( pienenä 80-luvun alussa pelkäsin ydinsotaa) ja sanomia sodista on toki riittänyt, mutta tatsia ei ole.

 9. E: Vaikka oletkin ehkä oikeassa että aseilla saa aikaan pahaa, niin ei se ase ole muuta kuin esine. Ihminen on se joka saa halutessaan aikaan pahaa. jos kamerassa on kiväärin tukki niin E:lle tiedoksi että se on pala puuta ja antaa erittäin hyvän tuen kuvattaessa vapaalta kädeltä, eikä tällä lonkalta lauota mihin sattuu. Syytön kai hilavitkutin on siihen että maailmassa on sotia. Totuus kirvelee.

 10. Nimimerkki E:llä on ilmeisesti lievää pahempi asefobia… Oikeasti, mitä pahaa on siinä että kamerassa on puupalikka joka nyt sattuu olemaan saman näköinen kuin kiväärin perä? Todella lapsellista vinkumista olla heti syyttämässä hilavitkutinta sodanlietsojaksi jos näkee vähänkään mitään aseen muotoista. Ja kuten jo todettu, se perimmäinen syy sotiin on ihmisissä eikä aseissa.

 11. Uusi keksintö? HöpöHöpö! Olen nähnyt tuonlaisen livenä jo -70 luvun lopulla.

Kommenttien lisääminen on estetty.