star-trek-kommunikaattori

Ehdin eilen käydä katsomassa uutukaisen Start Trek -elokuvan. Ennakko-oletuksia ei juuri ollut, mutta jälkikäteen voi kyllä haukkua elokuvaa vähintäänkin viihdyttäväksi. Leffa oli Hollywoodin nykytyylin mukaisesti huomattavasti vanhoja Start Trek -elokuvia toiminnallisempi ja selvästi suurille yleisömassoille suunnattu. Mukaan oli kuitenkin myös  saatu mahtumaan melkein kaikki mahdolliset letkautukset ja kliseet alkuperäisestä sarjasta vanhojen fanien iloksi.  Lisää arvioita elokuvasta löytyy esimerkiksi osoitteesta metacritic.com englannin kielellä. Tällä hetkellä leffan keskiarvo-arvio on niinkin hulppea, kuin 90% sadasta.

Olipa elokuvassa ”suomalaisvivahdettakin”, sillä vaikka Star Trekin maailmassa ollaan muuten hylätty kapitalismi ja eletään yltäkylläisyyden utopiassa, niin autopuhelimet valmistaa elokuvan perusteella kuitenkin vielä vanha kunnon Nokia. Planeettamissioilla käytetyissä kommunikaattoreissa ei Nokian  logoa sentään kuitenkaan näkynyt.

Aid0n alkuperäisestä sarjasta tutun kommunikaattori-replikan saa nyt hankittua myös  omalle työpöydälle, edelleen ilman Nokian brändäystä. Ääniefekteillä ja kaiutinpuhelimella varustettua USB-kommunikaattori-nettipuhelinta löytyy gadget4all.com -verkkokapasta reillulla 40 dollarilla.  Hypyn jälkeen myös videota hauskan oloisesta lisenssilelusta.

Mitäs te muut uuden Star Trek -elokuvan jo nähneet olitte pätkästä mieltä?

Edellinen artikkeliAfroditi Krassa: Afroditi’s Ring -leimasinsormus
Seuraava artikkeliKimo Ouellette: Dany Boone -olutta pullonkorkinavaajalla