Applen ja sittemmin Googlen android-alustalle esittelemät mobiilisovellusten kauppapaikat ovat antaneet sovellusten kehitykseen todellista potkua. Tässä uusi kekseliäs, T-Mobile G1 matkapuhelimelle toteutettu ”Metal detector”, eli metallinpaljastin sovellus, joka kirjaimellisesti muuntaa puhelimen metallinpaljastimeksi, laitteen sisäänrakennettua kompassia hyödyntäen. Melkoisen innovatiivistä.

Tarina ei kerro, toimisiko kyseinen sovellus suoraan myös pian Suomen markkinoille saapuvan HTC Magic -laitteen kanssa.

Kautta: androidguys.com

Edellinen artikkeliUfobongarit löysivät Nasan Mars-kuvista alienin kallon
Seuraava artikkeliSap Cap on mukilointilippis

7 KOMMENTIT

 1. Videota katseltuani tuli mieleen että enemmänkin tuossa on kyseessä magnetismin ilmaiseminen, laite ei reagoinut mitenkään ihan videon lopussa kokeiltuun metalliseen mitta nauhaan. Sen sijaan avaimiin se reagoi mutta silloinkin vasta kun avain melkein koskettaa puhelinta ja tuokin vain jos avain oli parin millin päässä oikeasta herkästä kohdasta. Onkohan mahdollisesti jokin avaimista magnetisoitunut käytössä ja ilmaisu tuon osalta selittäisi tämän.
  Oikeisiin metallin ilmaisimiin tätä ei voi verrata lyhyen toiminta etäisyyden vuoksi, ajatus laitteen käytöstä lumihankeen pudonneiden avainten etsimiseksi kannattaisi avainnippuun laittaa vastaisuuden varalle magneetti niiden löytämisen helpottamiseksi.

 2. RedBaron on kyllä aivan oikeassa, ettei tälle hirveästi oikeaa käyttökohdetta löydy, mutta täytyy kyllä antaa isot propsit ohjelman kehittäjälle.

  Erittäin innovatiivinen keksintö!

 3. Nyt pliis joku väsäämään sama s60-alustalle, niin saadaan Nokialaisillekin! Esim. N97:ssa on kompassi.

 4. Tuo epätarkkuus johtuu metallista joka ei vaikuta kunnolla kompassin toimintaan.
  Hyötykäyttöäkin tälle löytyy, itse mielenkiinnosta kokeilin etsiä seinästä sähkö- ja vesijohtoja ja softa toimi loistavasti.
  Jos laitteen kalibroi kaukana kaikesta metallisesta ja elektromagneettisesta, se toimii hyvinkin tarkasti…

 5. Redbaron: Tuo sinun ”metallinen mittanauha” näytti ainakin omiin silmiini jonkinlaiselta yliviivaustussilta, joka on tiettävästi muovia.

  Mutta hieno sovellutus, ei siinä mitään.

 6. Missä te mittanauhan näette? Jos videon loppupäässä esiintyvää keltaista tussia meinaatte, niin tarkistakaa näkönne.

Kommenttien lisääminen on estetty.