lego_vesikidutus

Oman lapsuuteni leikeissä perusasiat olivat pokkeuksetta ihastuttavan yksinkertaisia. Länkkärit olivat hyviä ja inkkarit pahoja. Samaan tapaan rosvoja ja poliiseja leikkiessä oli aina selvää, kumman puolen pitää lopulta voittaa. Sääliksi kuitenkin käy tämän päivän lapsia, jotka tietenkin rakentavat mielikuvitusmaailmassaan vastakkainasetteluja esimerkiksi ajankohtaisen terrorismin vastaisen sodankäynnin teemamaailmaan. Pahat lentokonekaapparit kuuluu tietenkin saada kiikkiin, mutta entäs mihin vedetään raja, miten hyvikset alkavat kuulustelemaan kiikkiin joutuneita pahiksia? ”Ei me kiduteta – me vaan kuulustellaan tehostetusti

En tiedä teistä, mutta ainakin itsestäni kuvassa esiintyvä legorakennelma on jollakin asteella jopa järkyttävämpi, kuin oikeat vastaavat uutisiin päätyneet kuvat. Ajatuksia tästä joka tapauksessa herää. Lisää kantaa ottavia legorakennelmia, esimerkiksi itsemurhapommittajista, Guantanamosta ja pankkikriisistä osoitteesta legofesto.blogspot.com

Edellinen artikkeliItse tehty jesarilompakko
Seuraava artikkeliVesihana kasvojentunnistuksella ja kosketusnäytöllä – juuri niin, kasvojentunnistuksella

13 KOMMENTIT

 1. No mikäs vesikidutuksessa on niin pahaa kun kerran sinä leikit länkkäreitä ja intiaaneja ja länkkärit skalpeerasivat intiianeja ja leikkasivat silmä luomet pois joka aiheutti silmien kuivumisen ja sittemin sokeuden. Siihen nähden tuo ei ole läheskään niin paha. Mutta toisaalta tuskin sinä pienenä tuollaista tiesit ja ei pikkulapsillakaan ole harmainta aavistusta mitä tuo waterboarding on.

 2. Jutun kirjoittaja voi herätä vaan siihen, että mitä kaikkea media suoltaa lapsille ja mihin kaikkeen internet avaa ovet. Sori vaan, mutta ei enään leikitä käpylehmillä 🙂 Vasta kun nykylapset ovat tulevaisuuden johtajia, niin nähdään onko medialla ollut hyvät vai huonot vaikutukset kasvatuksessa 😉

 3. Tuo ei kyllä rimmannut ja minähän en mikään trolli ole. Tarkoitin vain sitä, että vesikidutuksen fyysisiä vaikutuksia ei Stanfordin yliopiston tutkimuksissa täysin pystytty kartoittamaan.

 4. Keskiajalla oli tehokkaammat ”vesikuulustelumenetelmät” noitia metsästäessä, todennäköinen noidaksi epäilty henkilö sidottiin jämäkästi pakettiin ja heitettiin jorpakkoon, jos eukko kellu nii selvä noita siis ja roviolle…, jos ei kellunu vaan hukkui niin syytön tavishan hän oli.
  Toinen mun mielestä tehokas kuulustelumenetelmä oli vahvan narun sitominen varpaaseen ja siitä sitten nostettiin hellästi ilmaan
  kuulusteltava henkilö, tälläkin kikalla saatiin monta noitaa paljastettua.

 5. Ollo ei sen kidutuksen fyysistä välttämättä tarvi olla kun henkisesti tarpeeksi kauan kiduttaa niin psyyke pettää ja sen jälkeen ei enää millään ole väliä eli he tappavat sinut henkisesti se on ehkä toimivin kidutus menetelmä ja myöskin raa’in. Sen jälkeen tulet kyllä myöntämään ja kertomaan kaikki salaisuutesi.

 6. Joo Henkka on oikeassa, tosin fyysinen kidutus on paljon nopeampaa eikä tuhraannu kallista aikaa väsytykseen että toinen luhistuu.

 7. Paljon näyttää löytyvän kiduttamisen asiantuntijoita kommentoijista 😉

  Tässä yksi, mielestäni melko yksiselitteinen, Wikipediasta löytynyt kidutuksen määritelmä:

  ”Kidutus on tahallista fyysisen tai henkisen kivun aiheuttamista, jonka tarkoituksena on uhrin rankaiseminen tai pelottelu, tietojen tai tunnustuksen kiristäminen tai pelkästään kuulustelijan viihdyttäminen”

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kidutus

 8. Ei ehkä Stanfordissa ole todistettu mutta myytinmurtajissa kokeiltiin ja kummasti rupes ”uhri” murtumaan 🙂

 9. Se myytinmurtajien kidutushan perustuu pelkoon.
  Se on hämmentävää koska se ei satu mutta sinut on laitettu kahleisiin ja kiduttavat uskovat sen toimivan pelkäät sen kohta ruveta sattumaan.
  Mielikuvitus pääsee valloilleen ja tulet epätoivoiseksi sitten iskee paniikki ja sen jälkeen psyyke pettää eli sekin toimii henkisenä kidutuksena.

 10. Oman lapsuuteni leikeissä perusasiat olivat pokkeuksetta ihastuttavan yksinkertaisia. Länkkärit olivat hyviä ja inkkarit pahoja. Samaan tapaan rosvoja ja poliiseja leikkiessä oli aina selvää, kumman puolen pitää lopulta voittaa.

  Oon aina luullu että inkkarit oli hyviksiä ja länkkärit oli niitä jotka varasti inkkareitten maat ja raiskas niiden naiset.

Comments are closed.