Chariot toimii jalkojen korvikkeena 1

Chariot toimii jalkojen korvikkeena 2

Nyt on kehitetty jotain todella upeata. Segway-tekniikkaa on keksitty hyödyntää sitä oikeasti tarvitseville. Exmovere Holdingsin The Chariot on podi, joka kuljettaa ihmistä pystyasennossa. Laitetta ohjataan sisäisten sensorien kautta alaruumiin liikkeillä. Kädet ja yläruumis jäävät siis vapaaksi. Näin esimerkiksi käyttäjä, jonka jalat on amputoitu voi liikkua kuin kävelevät ihmiset. Lisäksi kädet ovat vapaina.

Sosiaalisissakin tilanteissa tällainen on upea, sillä se tarjoaa tilaisuuden, jossa kasvot ovat samalla korkeudella muiden ihmisten kanssa. Akkukäyttöinen laite kulkee tässä vaiheessa 19 km/h nopeudella. Yhteistyötä tehdään tällä hetkellä autoja valmistavan yrityksen kanssa. Toivotaan, että joku päivä lähitulevaisuudessa tästä saadaan toimiva tuotantomalli extra-jalkoja tarvitseville.

Lähde: www.businesswire.com (via www.gizmowatch.com)

Edellinen artikkeliMyynnissä: Pulsar P1 Prototype LED Digital watch 18k
Seuraava artikkeliSuomalainen Pekka Luodeslampi laihdutti 21 kiloa Nintendo Wii Fit -pelin avulla!

23 KOMMENTIT

 1. ”Hei harmi et sulta lähti jalat.. Mut me voidaan asentaa sulle tälläset Tokyo Disco / Lelurobotti jalat.” MIKS NE NÄYTTÄÄ TOLTA?

 2. Tonne pohjaanhan vois laittaa samalla imurin, lattiapesurin ja lehtipuhaltimen. Ja jääkoneen.

 3. niin ja jos on toimistotyöläinen niin vois ton kopiokoneen laittaa siihen ja kahviautomaatti kans ja miks toi kantaa tota kassii peräkontti kans

 4. Varmasti helpottaa jalattoman elämää, mutta miksi sen täytyy olla noin ruma? Jos jalat katkeaisi, niin mieluummin ottaisin kyllä jalkaproteesit jos tuon näköinen kapistus olisi vaihtoehtona.
  Jos tuo on aivoilla ohjattavia jalkaproteeseja merkittävästi halvempi niin sitten on eri juttu.

 5. Eiköhän ne portaat kierrellä ihan samalla tavalla kuin pyörätuolin kanssa liikkujatkin tekee.

 6. Pääseekö tuolla myös istumakorkeudelle esim. kokouksia tai pöydän ääressä työskentelyä varten?

 7. Siinä on poistoputki jätöksille? Tuosta kyllä pitää tehä jalallistenki malli! Laiskoille, rikkaille jenkeille.

 8. Tasapäistäminen on iso juttu! Sitä ei kävelevänä tiedäkään miten masentavaa on istua koko päivä ja katsoa kaikkia housunsaumaan, paitsi jos työskentelee avokonttorissa.

  Kehityskelpoista materiaalia, kuten jo sanottua, ja näyttää tosiaan lelulta. Autofirman jos saa kaveriksi niin sieltä varmaan löytyy sitten parempi graafinen suunnittelu.

  Varastomieheltä jos jää jalat kontin alle niin ei muuta kun tommonen veturiksi lavoille ja taas kulkee! 😀

 9. FTA: ”Exmovere will also develop a feature of the Chariot that can switch the wearer from upright to seated position.”

  Eli seuraavalla mallilla pääsisi istumaankin.

 10. jos on portaita nii menee hissiin 🙂 tämä on kyllä loistava jalattomille ihmisille 😛 paitsi jos liikuskeluun tarvii alaruumista!?!? 😀

 11. Segway teknologia on valjastettu sitä todella tarvitsevien käyttöön. Tiesittekös muuten, että myös tuo härveli on peräisin Dean Kamenin pajalta ja sen tuotanto on rahoitettu segway sähkömopoja myymällä.

  Eräässä Dean Kamenin haastattelussa mies kertoi tuostakin laitteesta, portaat sen pitäisi kyetä selvittämään siksi, että tuolla alla on kuusi pyörää, joista kahden on oltava yhtä aikaa maassa, että laite pysyy pystyssä.

  Itse mietin tuota 19 km/h nopeutta, sehän jättää taakseen suurimman osan terveraajaisista, joiden huippunopeus on juostessa noin 10 km/h. Vielä kun tuohon liitetään jonkinlainen ulkoinen tukiranka, joka moninkertaistaa yläkropan voimat, niin ollaan luomassa melkoisia kyborgeja.

 12. .. sitten tuli mieleen että… Miten ton kanssa käydään vessassa?

Comments are closed.