Hilavitkutin.com kysyy: paras kohtuuhintainen NAS-asema?

dns-323_l

Painiskelen tässä parasta aikaa hankintapätöksen kanssa, tarkoituksena ostaa kotiin kahdella kovalevyllä ja RAID-ominaisuudella varustettu NAS-asema. Aseman käyttötarkoituksena olisi toisaalta toimia varmuuskopiointipaikkana digikuville ja muille henkilökohtaisille tiedostoille. Toisaalta aseman tulisi toimia myöskin UPNP-mediapalvelimena, jolta MP3-musiikkiin, digikuviin, sekä videoihin pääsisi suoraan käsiksi Playstation 3- ja Xbox 360 pelikonsolien kautta. Lopulta kovalevyllä tulisi olla mahdollisuus toimi FTP-palvelimena, jotta tiedostoihin pääsisi käsiksi myös muualta, kuin kotiverkosta käsin. Aseman sisälle asennettujen kovalevlyjen koko tulisi olla 1 tai 1,5 teratavua, ja nämä on tarkoitus asettaa RAID 1 moodille, jolloin kaikki tieto on tallennettu varmuuden vuoksi kahteen kertaan.

Tähän asti mielessä on pyörinyt lähinnä kahdella 1Teran Samsung Spinpoint levyllä varustettu D-Link DNS-323, mutta valintaa ei ole millään tavalla vielä lyöty lukkoon. Kokonaisuuden hinnan tulisi mieluusti kuitenkin pysyä tuolla 500 euron alapuolella.

Koskapa NAS-asemien kanssa säätäminen on siis itselleni täysin uusi osaamisen alue, niin mieleeni tuli että Hilavitkuttimen lukijoilta löytyy varmasti aiheesta ensimmäisen käden kokemusta. Ojennan siis pyytävän käden ja kysyn apua teiltä. Kaikkia kokemuksia vastaavista ratkaisuista ja muita valinnassa avustavia neuvoja arvostettaisiin suuresti!