Leikkuulauta, josta muruset menevät suoraan linnuille, tee-se-itse 1
Leikkuulauta, josta muruset menevät suoraan linnuille, tee-se-itse 2
Leikkuulauta, josta muruset menevät suoraan linnuille, tee-se-itse 3

Tässä nerokas keksintö lintuharrastajille Turkista. Ensin tarvitaan puinen höylätty lankku. Siihen porataan reikiä, joista leivänmurut mahtuvat. Sitten laudan alle asennetaan suppilo, johon liitetään letku. Letkun päässä on sitten linnunruokinta kouru. Näin leikattaessa leipää laudalle muruset menevät rei’istä suppiloon ja sitä kautta ruokintakouruun, josta päätyvät undulaatin suuhun. Nerokasta, yksinkertaista ja toimivaa. Suomen talvessa tämän ruokintakourun voisi vetää seinän läpi talon ulkoseinälle. Talon lämpöeristys tosin saattaisi hiukan kärsiä.

Lähteet: www.treehugger.com, tasarim.alternaturk.org (turkiksi)

Edellinen artikkeliBurton LTD Heated Mighty Pant – Lumilautahousut lämmittimellä
Seuraava artikkeliToshiba kehittää OLED-tapettia