CirculaFloor toimii virtuaalitodellisuuden kolmiulotteisena lattiana

Tällä kertaa kuvat eivät kerro paljon, joten kurkatkaapa video. CirculaFloor on suunniteltu vuoden 2004 loppupuolella Tsukuban yliopistossa Japanissa. Ideana on ollut toteuttaa virtuaalitodellisuuden kolmiulotteinen lattia tai maa. Toimintaperiaate on yksinkertainen ja ehkä juuri siksi niin kiehtova. Tekninen toteutus on huolellista, vaikka ei käytännössä vielä toimi ainakaan tarpeeksi nopeasti.

Virtuaalilattialla kävelevä henkilö pysyy paikallaan, kun neljä lattiaelementtiä liikkuvat jalkojen alla. Kun askel menee eteenpäin, lattiaelementtijonosta siirtyy taaimmainen ensimmäiseksi. Kaksi elementtiä riittäisi, jos kuljettaisiin suoraan ja elementit liikkuisivat hurjaa vauhtia. Neljä tarvitaan, jotta voidaan kulkea 360 astetta eli mihin suuntaan tahansa. Elementtien jatkokehityksessä myös niiden korkeus muuttuu, joten kolmaskin ulottuvuus saadaan toimimaan lattialla. Tulevaisuudessa näkisin nämä elementit jonkinlaisen maton alla liikkumassa.

Läheet: robot.watch.impress.co.jp (käännetty japani->englanti), www.botjunkie.com

Edellinen artikkeliKännykkä-handfree omasta takaa
Seuraava artikkeliPinel & Pinel Ski Luggage on luksusskimbaajan juppimalli