spider_man_web_of_shadows_03
Rakennusten välissä ”lentely” on pelissä lähestulkoon henkeäsalpaavaa puuhaa

Vaikka koko supersankareita käsittelevän sarjakuvataiteen uumoiltiin jo 90-luvulla kuolevan kokonaan sukupuuttoon, niin taiteen laji elää tällä hetkellä uutta todellista uutta nousukautta. Kiitos supersankarisarjakuvien uudelle nousulle kuuluu pitkälti, ellei kokonaan onnistuneille sarjakuviin perustuville Hollywood-elokuville. 2000-luvulla elokuvien tietokone-efektit ovat kehittyneet viimein sille tasolle, että sarjakuvien kosmiset seikkailut on ollut mahdolista toteuttaa uskottavasti valkokankaalle.

spider_man_web_of_shadows_04
Pelissä seikkailee Hämähäkkimiehen ohella myös useita muita tuttuja sarjakuvahahmoja

Vaikka useita supersankaritarinoita on jo onnistuneesti siirtynyt valkokankaalle, niin samaa ei valitettavasti voi sanoa pelikonsoleista. Olkoonkin, että mukiinmeneviä sarjakuva-adaptioita pelikonsoleille on tehty, niin ainakaan allekirjoittanut ei vielä ole törmännyt sarjakuvapeliin, jossa alkuperäisen tarinan henki olisi täysin onnistuneesti tavoitettu.

spider_man_web_of_shadows_02
Pelin pääpahiksena on ulkoavaruudesta kotoisin oleva symbiootti ja tämän eri ilmentymät. Kuvassa Eddie Brock, eli Venom.

Eräs tuoreimmista sarjakuvamaailmaan ulottavista pelijulkaisuista on Hämähäkkimiehen seikkailuihin perustuva ”Spider-Man: web of shadows”. Pelin ennakkotrailereiden perusteella peli vaikutti kiinnostavalta. Viimeinkin hämähäkin voimat omaavalla sankarillamme olisi allansa kokonainen kaupunki, jonka katujen varrella olisi mahdollista sinkoilla seittien varassa ja kamppailla Marvel-maailmasta tuttujen hahmojen kanssa. Myös grafiikat ja kolmiulotteisuuden vaikuttivat olevan kohdallaan.  Pelin taustajuoni perustuu kaupunkia valtaavaan ”symbioottiin”, jonka vallatessa taustalla kaupunkia hämähäkkimies ratkoo erilaisia, eri asteen pahiksiin liittyviä ongelmia kaupungilla.

spider_man_web_of_shadows_01
Pelin grafiikoissa ei ole valittamista

Entäpä jaksaako peli kantaa kiinnostavalta tuntuvat alkuasetelman ylitse? Valitettavasti vastaus on ei oikeastaan. Vaikka pelailu onkin alkuun hauskaa, niin ennen pitkää tehtävien suorittaminen alkaa tuntua pitkäveteiseltä. Erilaisiin taisteluliikkeisiin on kyllä panostettu, ja Hämähäkkimies oppii pelin myötä uusia temppuja, mutta itse pelaaminen ei silti pelin edetessä merkittävästi muutu. Muutaman tunnin pelaamisen jälkeen pelaajaaminen alkaa väkisinkin tuntua tahkomiselta, jossa kiinnostusta jaksaa lähinnä pitää yllä odotus, josko pian ruudulla näkisi jälleen jonkun ennestään tutun sarjakuvahahmon.

Jäämme siis edelleenkin odottamaan, että sarjakuvamaailma alkaisi elämään samanlaista kultakautta pelimaailmanssa, kuin mitä olemme jo valkokankaalla nähneet. Jospa vaikkap GTA 4 -tyyliseen kaupunkiin pääsisi seikkailemaan sarjakuvahahmon ominaisuudessa, niin avot!

Arvosanaksi annamme tälle 3/5

Peli on julkaistu Playstation 3, Xbox 360, PC, Sony PSP, Playstation 2, Nintendo DS ja Nintendo Wii -konsoleille. Tämä testi on suoritettu Playstation 3 -versiolla.

Mainos: Tilaa Spider-man web of shadows sopuhintaan CDON.com -verkkokaupasta

Lisää arvioita pelistä löytyy vaikkapa Metacritic.com -verkkosivustolta

Edellinen artikkeliMitta-työhansikkaat
Seuraava artikkeliPäivän turhake: Paristoilla toimiva banaanipyyhekumi