SawStop – turvallinen pöytäsirkkeli, päivitys

SawStop – turvallinen pöytäsirkkeli esiteltiin Hilavitkuttimessa jo puolisentoista vuotta sitten. Silloin jo mietiskelin, että olisikohan valmistajalla pokkaa laittaa oma sormi sirkkeliin. No, nyt meillä on video, jossa mies tökkää sormella sirkkeliä. Älkää kokeilko kotona!

Kiitos linkkivinkistä Mika Ylöselle!

Alkuperäinen artikkeli: ”Pyörösahojen, vannesahojen ja muiden työkoneiden kanssa on tietenkin aina syytä olla varovainen. Vahinkoja silti kuitenkin aina sattuu ja joku silloin tällöin menettää esimerkiksi sormensa veiston tunnilla huolimattoman koneenkäsittelyn tuloksena.

Amerikkalainen sahavalmistaja SawStop on nyt kuitenkin keksinyt mullistavan innovaation, jonka avulla moni pyörösahalla tapahtunut onnettomuus voidaan välttää, tai ainakin tämä voidaan minimoida laastarin avulla paikattavaksi naarmuksi. Innovaatio perustuu pyöröterään, jossa pidetään jatkuvasti yllä pientä sähkölatausta. Kun esimerkiksi sahan käyttäjän sormi koskettaa terää, lataus purkautuu ja turvamekanismi pysäyttää sahan terän noin viidessä millisekunnissa. Mekanismi reagoi riittävän nopeasti, että terä pysähtyy, ennen kuin saha ehtii tehdä pahaa jälkeä onnettomuuden uhrille. Yritys kertoo, että saha on suunniteltu maailman turvallisimmaksi pyörösahaksi.”

Lähde: www.sawstop.com