Lapsikin tietää, että pulkka ei ilman lunta tai jäätä luista. Kukaan ei kuitenkaan ole tätä ennen hoksannut, että liukuvan pinnan pulkan alle tarjoava jää voi löytyä pulkkämäen sijasta myöskin itse kelkan pohjasta. Tähän innovaatioon perustuu pulkka nimeltään ”Ice Meister Slicer” (nimi voisi muuten mainiosti sopia myös vaikkapa vapaapainijalle), jota voi talvisin käyttää tavalliseen tapaan lumen peittämässä pulkkamäessa. Kesän tullen kitkasta päästään puolestaan eroon jäädyttämällä pakastimessa jääpeti pulkan jalasten alle ja pulkkailuharrastus voi jatkua lumien lähdettyä. Vaikka sitten koko kesän.

Jääjalaspulkaa on myynnissä valmistajan kotisivuilla hintaan $69,99, sisältäen tarvittavat pakkaseen sopivat jääjalasmuotit (Eivät ikävä kyllä taida toimittaa Euroopaan).

Lähde: www.icesled.com

Edellinen artikkeliLaCie julkisti kolikon näköisiä USB-muistitikkuja
Seuraava artikkeliJunavaunuista väliaikasasuntoja Kiinan maanjäristyksen uhreille

6 KOMMENTIT

  1. Toivottavasti tämän konseptin kanssa ei käy kuten on käynyt niin monen muun muovista valmistetun tuotteen kanssa, ensimmäisen polven tavarat on valmistettu paksusta muovista ja pikku hiljaa valmistus kustanksia karsiakseen aletaan vähentämään tuotteeseen käytetyn materiaalin määrää. Tästä seuraa että lopulta tuote ei enään kestä kokonaan edes yhden talven lasketteluja vaan parin hyppyrin jälkeen muovi halkeaa. Kuka muistaa vielä sarviksen valmistamat ahkio pulkat joita vieläkin löytää mutta ne ovat vain haalea kopio ennen niin vahvasta ja kestävästä pulkasta. Tässä pulkassa ihmetystä herättää mitenkä jää pysyy kiinni pulkan pohjassa? ainakin hyppyrin jälkeen jää on murskana.

  2. Hitto miten nerokas idea… tuotahan vois soveltaa niin että tekis pulkan jonka sopivasti muotoiltuun pohjaan vois jäädyttää talvella kerroksen jäätä. Pulkka vaan yöllä väärinpäin ja kannulla kerros vettä päälle jäätymään ja aamulla olis superliukuva pulkka käyttövalmiina.

  3. Niiden pulkkien hajoilu johtu osaksi myös siitä ettei niitä (suurta osaa) oltu tehty pohjoisiin oloihin ja yli 10 asteen pakkasiin, ja muovi ”jäätyi”.

  4. Pulkkia missä on metallia pohjan liukupinnat saa vieläkin. Hinta on vaan 30 e/kpl (kun normipulkka n. 6 e). Myös 25 eurolla näin vähän Stigatyyppisen pulkan missä on metalliputkirunko minkä päällä on muovipinnoitus. Netistä löytyy myös ohje miten saa tehtyä tavallisesta pulkasta ahkiopulkan tavaroiden siirtämiseen.

  5. Mielenkiintoista lukea sama juttu molemmilta kirjoittajilta. Huomaa hyvin kirjoittajien erot. 🙂

  6. Kirjoittajien eron huomnaa joo, Erkki siis ykkönen. Minusta. Eihän siis Jyrkissä mitään vikaa ole 😆 vaan tuntuu että Erkiltä tuo sana luistaa hyvin.

    Itse pulkasta sen verran, ettei ihan varmasti toimi.Pohjaan kerääntyy multaa, kun reuna raapii maata… ei tuo toimi.

    Älkääkö oikeesti luulko, että se jääpohja ja LUMI olis hyvä yhdistelmä. Nurmikolla vois kokeella jään kanssa, mutta kokemuksesta voin sanoa: Jäinen pulkanpohja ei missään olosuhteissa liu’u…

Kommenttien lisääminen on estetty.