Osoitteesta www.ecalc.com saa valita tavallisen tai tiedelaskimen. Itseltäni on unohtunut yliopistoajoiltani kuinka tuota tieteellistä laskinta voi hyödyntää mm. noissa sini-funktioissa. Mutta tästä on kyllä paljon iloa ainakin minulle, sillä laskimessa on erittäin monipuolinen mittayksikkömuunnos-toiminto. Hilavitkutinta kirjoittaessa saa usein vitkutella tuuma metreiksi ja mailit kilsoiksi. Tällä se onnistuu sitten jatkossa! Vielä kun olisi valuutan muunnos mukana.

Lisäksi laskin on mm. windowsin laskinta parempi siinä mielessä, että tulokset jäävät pinoon, josta niitä voi hyödyntää helposti. Mukana on myös vakioita, lukujonojen ratkaisufunktioita sekä desimaali-heksadesimaali-binaarilaskin. Nyt on sitten laskin aina siellä missä on nettikin. Tämä on hyvä.

Edellinen artikkeliGPS-ominaisuudella varustettu SIM-kortti tulossa
Seuraava artikkeliNokia Build -webbisivulla saa kustomoida 7310-puhelimen ulkoasun – Ranskassa

5 KOMMENTIT

  1. Casio fx9860-sd laskimen mukana tuli tietokoneelle emulaattori. Laskin näkyy siis ruudulla ja siitä hiirellä tökitään laskimen näppäimiä. Tietokoneen näppäimistön käyttö ei onnistu edes numeroita syöttäessä, joten melko työlästä sen käyttäminen on. Olen sillä kuitenkin parit käppyrät piirrellyt. Voisihan ne käppyrät tietysti myös piirtää laskimessa, tallentaa muistikortille ja siirtää siitä koneelle..

    Noita yksikkömuuntajia löytyy pilvin pimein googlella, hauksi vain esim ’mph to kmh’ tai ’lb to kg’ ja apu löytyy varmasti.

  2. Aina mukana olevan monipuolisen laskimen saa hakemalla vaikka puhelimeensa jonkun monista ilmaisista laskinsoftista… Ja yksikkömuunnokset löytyvät ainakin Nokian S60-puhelimista jo vakionakin. Tietokoneen näppäimistö on toki mukavampi näppäillä, mutta se ei ole aina mukana kuitenkaan 🙂

  3. Tokihan noita muunnoksia, valuutat mukaanlukien, voi tehdä myös ihan suoraan Googlella. Hakuun vain ”10 mph in km/h” tai ”5 lb in kg” tai ”10 USD in EUR”. Erinomaisen näppärää.

Kommenttien lisääminen on estetty.