Kolmiulotteinen tulostin joka käyttää tulostusmateriaalina liimaa ja paperia

Yksi syy miksi kolmiulotteiset tulostimet eivät vielä toistaiseksi ole levinneet keskivertotoimiston varustukseen on tulostusmateriaalien kallis hinta. Vaikka itse laite ei enää olisikaan sen hintavampi, kuin valokopiokoneen 90-luvulla, niin tulostukseen tarvittava muovi on edelleen kallista.

Irlantilainen yritys nimeltään Mcor technologies on kehittänyt pikamallintimen, jonka luvataan poistavan tulostusmateriaalin kalliin hinnan asettamat esteet laitteiden leviämiselle. Yrityksen kehittämä uusi Matrix-niminen tulostin  käyttää raakamateriaalinaan nimittäin tavallista A4 toimistopaperia ja liimaa. Paperi voi jopa olla kerran käytettyä, eli tulostusmateriaalia saadaan ammennettua vaikkapa suoraan paperinkeräyslaatikosta.

Teknologia perustuu sopivan muotoon leikeltyjen paperiarkkien laminointiin päällekkäin, jolloin riittävä pino eri muotoisia arkkeja muodostaa halutun muotoisen kolmiulotteisen objektin. Teknologian ansiosta yritys lupaa, että kolmiulotteisen tulostuksen materiaalikustannukset tippuvat jopa 1/40 osaan siitä, mihin tällä hetkellä ollaan totuttu.

Teknologian pitäisi myöskin olla melko lailla valmis, sillä laitteen on ilmoitettu tulevan saataville jo ennen vuoden loppua. Jäämme odottamaan ensimmäisiä kokemuksia laitteella tulostettujen kappaleiden tarkkuudesta sekä kestävyydestä.

Kautta: tctmagazine.com