Viime viikolla järjestimme sivuillamme pienen origamikilpailun, jossa pyysimme lukijoita lähettämään kuvia omista origamiluomuksistaan. Raatimme valitsi toimitukseen saapuneista töistä voittajaksi Ville Taskisen taitteleman, kuvassa komeilevan mikrokokoisen linturigamin. Vaikuttavan pienen origamin mittakaavasta antaa suuntaa kuvassa mukana esiintyvä viiden sentin kolikko.

Kiitokset myös kaikille muille osallistujille ja paljon onnea voittajalle!

Palkinnon, eli rullattavan sähköpianon toimitamme suoraan voittajalle. Palkinnon tarjoaa e-ville.hk verkkokauppa.

Edellinen artikkeliDonkey Kong Jenga
Seuraava artikkeliDeluxe Jedi Robe on virallinen Jedi-kaapu

23 KOMMENTIT

 1. Onnittelut voittajalle.

  Yritin tehdä tuollaisen äsken, mutta ei onnistunut.

 2. Kertoiko Ville miten noin pienen origamin onnistui tekemään? Ei taida ihan pelkillä sormilla onnistua 🙂

 3. Näen pikseleistä että on fake.

  No ei. Läppä oli. Iha kiva jos tollasia osaa tehä. Enää pitäs saada rahaa siitä.

 4. Melkein osaan tehä noin pienen…
  Ehkä vähä pienemmä kun toi 5snt kolikko.

 5. mä oon joskus tehä noita kauheen kasan. oon joskus onnistunu tekee 2e kolikon kokosen hanhen mut seku oli aika huono…
  tossa oot varmaan käyttäny pinsettejä ta jtn..

  tai sit oot askarrellu aika himon kokosen 5 sentin kolikon! 😀

 6. ”Kertoiko Ville miten noin pienen origamin onnistui tekemään? Ei taida ihan pelkillä sormilla onnistua”

  Ihan pelkillä sormilla se on väsätty. Vaati kyllä aikansa, mutta kyllä se on mahdollista.

 7. onko ihan normi kopiopaperia, vai jotain muuta, kenties jotain ohuempaa erikoispaperia?

 8. Meitä on huijattu. Joku lintu voittaa kisan vaikka aiheena avaruusteema. On sanonta SIZE DONT MATTER, ja pas***. Vaadimme uutta kisaa. Teos ei ole edes luova.

 9. Ei noin pientä työtä voi saada sormilla. Ja paperina käytin erikoisohuttu kiinan paperia. Tarvisisi vähintään kin mikroskoopin tahi suurennuslasin + pienet pinsetin tai vastaavan. Kuvan origami on arviolta 3-5mm levyinen. Taitosten on oltava alle millin-2 mm luokkaa. Miettikää. Kyllä tämä huijaus viimeistään gimpissä paljastuu, ilmoitan myöhemmin.

 10. Kokeilkaapa tehdä edes tuon kokoista palloa kasaan nelliö-cm paperista. Todella vaikeaa noin pieneen kokoon. Saati sitten origamia. Netistä pienimmimmän origamin löysin on 4 mm, eli tämän kilpailun voittajan luokkaa. Haiskahtaa vähän. Kattokaa sitä teidän viiden sentin kolikkoa ja kuvitelkaa sen vitosen ala ympyrän sisään toi lintu origami jossa on 10-20 taittoa. Pelkästään neliön taittaminen tuohon koko luokkaan on todella vaativaa ilman kunnon apuvälineitä.

 11. Näitä kilpailuita voisi olla useamminkin, esim kerran kuussa. Ja ilmoitus kilpailuista vois olla 1-2 viikkoa ennen arvontaa. Jäämme odottamaan seuraavaa kilpailua, jonka tulen voittamaan.

 12. Minuakin tosiaan kiinnostaisi tietää mitä avaruusaiheista tuossa linnussa on? Ja toisekseen onko noissa kuvissa tosiaan kilpailun kaikki osanottajat?

 13. Tämä on kyl ihan täysin mahdollinen toteuttaa, kaveri teki ala-asteella samankokoisen ”räpsyttimen” pinseteillä ja nuppineulalla, joilla sitä myös käytettiin. Toimi täydellisesti mutta numeroita ja värejä ei saatu mitenkään siihen lisättyä niin että oltais voitu ”ennustaa”.

  Anteeksi lipsahdus siististä kirjoitustavasta, aamuväsymys *yawn*

 14. No mistäs työ oikein sitten haluaisitte kisailla? Jos hyviä ideoita löytyy ja myös innokkaita osallistujia, niin vastaavia skaboja voidaan kyllä järjestellä mainiosti jatkossakin!

 15. Pieni on joo.Ite tein niitä paperimukeja jotka ovat helppoja.Ja siitä tuli alle 1/2 mm kokonen ja ohuesta paperista (mikä ei oo sitä kiina paperia)vaan ohuempaa.Tein sen neulan kanssa 2minas.

Comments are closed.