Kenties parempi olisi sanoa, että Focus Design käyttää samantyyppistä teknologiaa kuin Segway. En nimittäin usko, että tästä on haastajaksi kovinkaan monessa suhteessa. Luulen että tässä on kyseessä enemmänkin rinnakkainen tuote, jolle löytyy oma käyttäjäryhmänsä. SBU tulee sanoista self-balancing unicycle eli itsestään tasapainon pitävä yksipyöräinen.

Suunnittelu on lähtenyt liikkeelle yksipyöräisestä sirkuspyörästä. Pyörään on liitetty moottori joka kuljettaa pyörää eteenpäin, tietokoneen kontrolloidessa pyörän tasapainossa pysymistä. Aivan kylmiltään laitetta ei saa kontrolliin, vaan käyttö vaatii noin kahden tunnin harjoittelun. Vauhtia pyörällä on 13 km/h. Yhdellä akun latauksella ajaa 1,5 tuntia. Pyörä painaa ainoastaan 11 kiloa. Liikkuminen eli kaasuttaminen ja pysähtyminen tapahtuu kallistamalla pyörää eteen tai taakse.

Marraskuussa 2008 Focus Design laskee markkinoille kymmenen kappaletta näitä yksipyöräisiä, hinnaltaan 1500 dollaria kappalet. Ainakaan videolla meno ei näytä yhtä sulavalta kuin vaikkapa juuri Segwayllla, mutta kyllä tällaista mielellään voisi testata ainakin sen pari-kolme tuntia, että oppisi.

Lähde: focusdesigns.com (kautta hackaday.com)

Edellinen artikkeliLego Minifig -ukon anatomia
Seuraava artikkeliSähköllä kulkeva Porsche 911