Avaruuskävelykokemuksista on tuotu uusia tietoja laajan yleisön tietoon. Tällä kertaa kysymys ei ole sen kummemmasta kuin avaruuden hajusta. Toisaalta, on se aika kummallista. Nasan asiantuntijat ovat raportoineet, että avaruuspukuja riisuessaan astronautit ovat havainneet erikoisia hajuja: paistetun pihvin hajun, kuuman metallin hajun sekä moottoripyörän hitsauksen hajun.

Steven Pearce Englantilaisesta hajuste-yrityksestä nimeltään Omega Ingredients sai Nasalta tehtäväkseen luoda hajujen jäljitelmät. Paistetun pihvin haju on jo saatu toteutettua, mutta kuuman metallin aromi tuottaa ongelmia.

Astronomi Sir Patrick Moore tyrmää koko hajuajatuksen ja toteaa, että tyhjiöllä tuskin on mitään hajua, ja että luultavasti aromit tulevat avaruuspuvusta ja avaruuspuvun laitteista.

Näin uutisoi aina yhtä luotettava The Sun, www.thesun.co.uk.

Edellinen artikkeliTag a Dummer, merkkaa Hummeri
Seuraava artikkeliDual-SIM mahdollistaa kahden SIM-kortin saman aikaisen käytön millä tahansa matkapuhelimella

14 KOMMENTIT

 1. En sitte tiä et miten nuo auringon säteilyt vaikuttaa esim. puvun lämpenemiseen…

 2. avaruus on tyhjiö eli siellä ei ole mitään. ei edes hajuja? ei nyt en kyllä usko tätä juttua laisinkaan

 3. Jospa kiertoradalla on jotain mikroskooppisia metalli- ja kivikappaleita jotka tarttuvat pukuun kävelyn aikana ja siitä haju. Pitänee kuitenkin asiantuntijaa uskoa…

 4. Itse käännyn Tuntemattoman esittämän teorian puoleen. Jos ne puvut haisevat astronauttien mukaan niin mitäs tässä vastaan väittämään. Jotain hiukkasia siellä tyhjiössäkin on ja etenkin maan kiertoradalla on vaikka mitä purua pilvin pimein ja jos niiden sekoitus haisee kuvatun laiselle niin homma ok =)

 5. @raimo
  Totta että avaruus on tyhjiö, mutta ei se tarkoita etteikö siinä olisi mitään partikkeleita. Onhan planeetat ja sateeliitit samassa tyhjiössä? Miksi ei olisi jotain partikkeleita jotka lähteävät leviämään ilmassa kun pääsee takaisin aluksen uumeniin.

  @TeQ
  Jokainen joka on hitsannut tietää miltä tuoksuu tuo ihanan myrkyllinen savu ja kaasu joita etenkin rosteripuikot päästävät.

 6. Kyllähän minäkin tiedän mille se haisee, mutta mikä tekee moottoripyörän hitsauksesta erilaisen hajun?

 7. Tätä minäkin ihmettelin että miksi juuri moottoripyörä? Kaikenlaista olen hitsaillut, mutta en ikinä moottoripyörää. Haiseeko se muka jotenkin erilaiselle kuin vaikka auton hitsaaminen?

 8. Niin. Artikkelissa käytetään termiä motorbike welding. Yritin selvittää, onko kyse jostain erityisestä hitsausmetodista, mutta ei löytynyt tietoa ainakaan muutaman googletuksen jälkeen. Jos joku tietää, mistä hitsaustyypistä on kyse niin kertokaahan.

 9. Mitä sitten vaikka siellä haisee tai ei haise? Vai lähetetäänkö sinne seuraavaksi vainukoiranautit ufojen perään : D

 10. ”Astronomi Sir Patrick Moore tyrmää koko hajuajatuksen ja toteaa, että tyhjiöllä tuskin on mitään hajua, ja että luultavasti aromit tulevat avaruuspuvusta ja avaruuspuvun laitteista.”

  Aika nero mies. Onhan se myös niin että ei ilmalla itsessään ei ole mitään hajua ja kevään tuoksu tulee kasveista ja puista. Kyllä ympäristöt aina jollekkin haisee ja se on sitten niiden ominaistuoksu. Eihän se tyhjiö miltään haise, mutta tuskin kukaan siellä tyhjiössä on ilman varusteita. Asemalla taas on ilmaa, joka hajua välittää.

 11. Outoa, itse haistan täsmälleen nuo samat hajut katkaistessani kulmahiomakoneella muoviviemäriputkea…

Kommenttien lisääminen on estetty.