Astronautit: Avaruudessa tuoksuu pihvi

Avaruuskävelykokemuksista on tuotu uusia tietoja laajan yleisön tietoon. Tällä kertaa kysymys ei ole sen kummemmasta kuin avaruuden hajusta. Toisaalta, on se aika kummallista. Nasan asiantuntijat ovat raportoineet, että avaruuspukuja riisuessaan astronautit ovat havainneet erikoisia hajuja: paistetun pihvin hajun, kuuman metallin hajun sekä moottoripyörän hitsauksen hajun.

Steven Pearce Englantilaisesta hajuste-yrityksestä nimeltään Omega Ingredients sai Nasalta tehtäväkseen luoda hajujen jäljitelmät. Paistetun pihvin haju on jo saatu toteutettua, mutta kuuman metallin aromi tuottaa ongelmia.

Astronomi Sir Patrick Moore tyrmää koko hajuajatuksen ja toteaa, että tyhjiöllä tuskin on mitään hajua, ja että luultavasti aromit tulevat avaruuspuvusta ja avaruuspuvun laitteista.

Näin uutisoi aina yhtä luotettava The Sun, www.thesun.co.uk.