Hauska aina nähdä mitä arvaamattomia uutuuksia kehitellään, kun teknologia pienenee ja pienenee. Japanilainen NTT Communications on tehnyt kengän, jonka pohjassa on nestettä. Kävellessä neste virtaa vapaasti pohjan sisällä ja pyörittää pientä vesiturbiinia. Tästä syntyy sähköä tällä prototyypillä 1,2 wattia. Tämän pitäisi kehittäjien mukaan riittää mediasoittimen käynnissä pitämiseen – mikäli kävely on jatkuvaa.

Energiantuotantoa pyritään parantamaan 3 watin tuottamiseen. Se on määrä, joka tarvitaan kännykän päällä pitämiseen. Akkujärjestelmää ei ole vielä kehitetty. NTT toivoo voivansa tuotteistaa laitteen 2010. Melko pian siis.

Lähde: www.physorg.com

Edellinen artikkeliHappy bike on matkalaukuksi muuntuva kokoontaitettava polkupyörä
Seuraava artikkeliMinoru Stereo 3D Webcam on yksinkertainen

9 KOMMENTIT

  1. Mitenkähän tuo nesteen lussutus kengänpohjassa mahtaa vaikuttaa jalkineen ergonomiaan?

  2. Tästä saataisiin kehitettyä erittäin tehokas ja helppo keino tuottaa energiaa… 3 wattia ei ole kamalan paljon, mutta ehkä suuremmat kengät, enemmän nestettä ja isompi generaattori saisi aikaan enemmän energiaa.

  3. 1.2 wattia per kenkä vai yhteensä?

    Jokatapauksessa hieno keksintö. Energian säilymislaki tosin tietysit pätee tässäkin eli vastustahan ne pakosti lisäävät… jalalta vaaditaan hiukan enemmän energiaa kengän kiihdyttämiseen ja pysäyttämiseen veden ja turbiinin kanssa.

    mutta eihän tässä ollutkaan tietysti kyse energian tuottamisesta tyhjästä, vaan sellaisesta paikasta, jossa lisääntynyt vastus ”hukkuu” jo olemassa oleviin vastusvoimiin.

  4. Pikkuisen on vielä tuota tuotteistamistyötä edessä. Vaikka taisikin olla vasta prototyyppi kyseessä.

  5. Onhan noita kenkään viriteltyjä kännykkälatureita nähty jo vuosikymmenen ajan, useimmat ovat kuitenkin propellihattujen värkkäämiä pietzosähköisiä kojeita joiden tehot ovat milliwattiluokkaa.

  6. Eihän kännykkä voi mitenkään kuluttaa 3wattia tehoa!? 3,7w 500mAh on sunsamkkini akussa virranantokykyä, joten 3watilla se ei kauan kestäisi! Vai onko laitteistossa sitten pohjinmaisen valtava oma tehonkulutus tai muita häviöitä?

Comments are closed.