Ayurveda on vanhin tunnettu terveydenhoitojärjestelmä, joka juontaa juurensa Intiaan yli viiden tuhannen vuoden taakse. Nykytietämyksen mukaan se on vanhin säilynyt sekä yhä käytössä oleva terveydenhoitojärjestelmä ollen pohja muille järjestelmille, kertoo Wikipedia.

Sri Lankassa kyseiseen lääketieteeseen turvataan tänä päivänäkin mitä ilmeisimmin onnistunein tuloksin. Ongelmaksi on syntynyt valtiossa 1890-luvulla säädetty laki, joka kieltää marihuanan kasvatuksen.

Sri Lankan kotoperäisen lääketieteen ministeriö otti puheeksi suunnitelman kasvattaa 4000 kg marihuanaa lääkkeeksi vuodessa. Nykyään käytettävä lääkeaines saadaan laittomilta kasvattajilta ja se on kuivunutta, joten siitä ei voida tehdä öljyä, vaan sitä käytetään pulverimaisessa muodossa. On havaittu, että näin aine ei toimi lääkkeenä!

Marihuanasta on johdettu lääkettä korkeaan kolesteroliin, diabetekseen, nivelreumaan ja ihon pigmenttihäiriöihin. Kehitteillä on kaihi-lääke. Länsimaissa on viime aikoina keskusteltu marihuanan käyttämisestä silmänpainetautiin, pahoinvointiin, kipuun ja mm. syövän ja AIDSin aiheuttamaan ruokahaluttomuuteen.

Mitä mieltä olette marihuanan lääkekäytöstä, lukijat?

Lähde: news.yahoo.com

n

{democracy:160}
Edellinen artikkeliUltimate Matrix -kokoelma saapuu Blu-raylle prameassa Nebuchadnezzar -pakkauksessa
Seuraava artikkeliUusilla Japanin metroasemilla on vaunun alle joutumisen estävät ovet