Ryhmä kotimaisia, polkupyörävarkauksiin kyllästyneitä nuoria on keksinyt järjestää tempauksen selvittääkseen, mihin varastetut polkupyörät todellisuudessa katoavat. Youtube-palvelussa Satelliittifillari -nimellä esiintyvä ryhmä on varustanut kolme polkupyörää GPS-tracker seurantalaitteilla, joiden avulla polkupyörien sijaintia ja liikkeitä on mahdollista seurata reaaliajassa. Seurantalaitteella varustetut polkupyörät jätetään sitten kaupungille lukitsemattomana ja odotetaan voron iskemistä.

Kun polkupyörä on anastettu, lähtevät tempaukseen osallistuneet pyörävarkaan perään hakemaan pyörää takaisin kysyäkseen samalla pitkäkyntiseltä itseltään varkauden syytä. Tarkoituksenaan ilmeisesti antaa pitkäkyntiselle opetus aiheuttamalla häpeää.

Tällä hetkellä ryhmä on julkaissut Youtubessa kolme ”varkaustapausta” ja lisää on luvassa loppuviikosta. Loput Youtubessa julkaistuista videoista hypyn jälkeen

n

{democracy:156}

Ryhmän Youtube-kotisivu löytyy osoitteesta www.youtube.com/user/Satelliittifillari

Mainos! GPS-navigaattori joka lähtöön – hinnalla joka ei hirvitä!

Edellinen artikkeliPrivate Dining on kokoontaittuva kaappiinmenevä loosi
Seuraava artikkeliMaailman sitkeimmäksi eläimeksi tituleerattu karhukainen selvisi 10 päivää hengissä ulkoavaruudessa

50 KOMMENTIT

 1. Heh, loistava idea. Varkaat ansaitsevatkin vähän julkista nöyryytystä.

 2. Minulta just kesällä pöllittiin ihan uusi Feltti lukittujen ovien takaa. Kelasin, että seuraavaan fillariin tulee GPS-paikannin. Vakuutus korvasi kyllä kaiken, mutta vituttaa se silti.

 3. ASIAA! Samaa joskus funtsin autoni kohdalla, että tuollainen laite olisi varsin mainio. Lisää vain näitä hilavitkuttimia ja kuvat julki, niin johan saadaan tilastoja sievennettyä.
  Kunhan laitteet vielä tuosta pienenevät, niin pian trackerin voi piilottaa minne tahansa. Nythän tuo satulahomma on jo siis kaikkien tiedossa.
  Nerokasta nykytekniikan hyödyntämistä, jossa julkinen nöyryytys lienee paras ja tehokkain konsti ehkäistä näitä rikoksia tulevaisuudessa.

 4. Jenkeistä pöllitty idea youtubesta. Suomalaiset apinoi. Jenkkiversiossa fillariGPSetsijät ovat vaan pelottavan isokokoisia bodareita. Kertoisko nyt joku sen jenkkiversion osoitteen?

 5. Pitää jatkossa katsoa satulan alle aina kun näkee lukitsemattoman pyörän. Tuollaiselle gps laitteelle olisi käyttöä, mutta pyörää en tarvitse…

 6. Nii-in, saat gps laitteen jota joku jahtaa kun luulee pyödän tulleen ryöstetyksi.

 7. Saattaa nämäkin loppua kun rupeaa häviämään kalliit GPS-trakkerit 🙂

 8. aika jees kyl toiki tapaus, jee potkitaa paskaks ja varastetaa iha huvin vuoks. meiän taloyhtiöst pölittii jossai vaihees 10 pyörää ja kaikki oli just tämmösii tapauksii, löyty läheisest metsäst paskana.

 9. Minulta katosi fillari viime kesänä (2007 siis…) mutta se löytyi ja poliisille annetun vihjeen jälkeen pääsin parin päivän päästa hakemaan sen poliisilaitokselta. Ihan kiva reissu.

 10. Miettikääpä kun joku narkomaani tulee pöllimään pyörän ja sitten nää etsivät menee puhuttelemaan ni sitte tulee puukosta= varkoaa narkomaaneja!!!

 11. Laitonta toimintaa käsittääkseni omaa pyöräänsä ei saa niin sanonutisti varastaa takaisin vaan pitää ilmoittaa poliisille.
  Voi olla aika vaarallista kun kaikenmaailman pellet puukkojen kaa tuikkaa pyörän takaisinhakijaa.

 12. nauraja: tuo on kyllä ihan asiaomistajarikos ja omaisuuden voi ottaa takaisin jos se on rikoksen kautta menetetty ja paikalla ei saada oikea-aikaista viranomaisapua. Poliisin resurssien tuhlaamista kutsua pojat paikalle ja todeta että homma on tällä selvä en halua nostaa syytettä.

  Mutta minun mielestäni saisivat kyllä ilmoittaa poliisille ihan jokaisen tapauksen.

 13. Joitakin vuosia sitten katosi lukittu pyörä, mikä kummallista kyllä löytyi muutaman korttelin etäisyydeltä pihan pyörätelineestä. Nappasin sen mukaani enkä minnekään ilmoittanut, eikä sitä ole sen koommin viety. Mikä ihmeen neronleimaus lienee siinäkin ollut, varmaan juurikin lapsi tai sitten aineissa…

 14. Pitääpä sit alkaa vissiin piilottamaan paikanninta vaikka pyörän kumin sisään koska nämä kertoivat jo hyvän piilopaikan satulan alla.

 15. Oma fillarini pöllittiin pihalta 10 vuotta sitten ja vieläpä lukossa ollessaan. Ei koskaan löytyny.
  Olispa tämä ollu mahdollista jo silloin kun mietin laittaa uuteen tsygään jotain radiolähetintä 🙂
  Rispektiä näille videon kavereille.

 16. mihis helvettiin on mennyt se nuoriso joka ei edes ajattele tuommoisia pyörävarkausksia. olen kyllä itsekkin vaan 14 😀 mutta eipä ole tuommoiset päässä käyneet ku on ihan hyvä pyörä omastakin takaa. ja kaiken varalta (olen hieman vainoharhainen) olen laittanut sukunimenikin mukaan ja kuvia ottanut

 17. Eihän siinä vielä, että jokaiselta on yksi pyörä nussittu, mutta kun kesässä pöllitään kolme pyörää, alkaa jo vituttamaan.

 18. No mielestäni edelleenkään ei ole sallittua tälläinen eikä sitä omaa pyörään takaisin voimakeinoilla saa ottaa kyse on sentään pyörästä varkaan henki on pyörää tärkeämpi.

  Ja tälläinen rikokseen houkutteleminen kansalaisilta on varmaankin jotain häiriköintiä ja varmaan rikkoo lakia jollain tavalla en suosittele pelleilemään.

 19. ”kyse on sentään pyörästä varkaan henki on pyörää tärkeämpi.”

  Olkoonkin tärkeämpi, mutta kyllä voisi köniin antaa jos ei erota omaansa muiden omaisuudesta. Taidat olla itse pyörävaras?

  Itse ajattelin joskus lähes samaa ideaa. Pyörä auki telineeseen kaupungille, kameran kanssa lähietäisyydelle kytsimään ja varkaan naama nettiin. Oli vain epäselvyyttä näistä kuvausoikeuksista jne, saako varkaan naamaa kuvata/näyttää netissä.

 20. Nauraja: GPS-paikantimen käytössä ja oman pyöränsä takaisinpyytämisessä ei ole mitään laitonta. Sitten asia olisi eri jos sitä pesäpallomailojen kanssa takaisin oltaisiin hakemassa, mutta sitähän tässä ei ole tehty.

 21. Mites tässä nyt ollaan rikokseen houkuteltu. Rikokseen yllyttäminen on eri asia. Kyllä minä saan parkkeerata oman pyöräni ilman lukkoa jos haluan. Pitäisikö koruliikkeitä syyttää rikokseen houkuttelusta kun kalliit korut on niin hienosti siinä näyteikkunassa?

 22. Niimpä ^. Kuljin pyörällä huoltoasemalle ja jätin pyörän telineeseen ilman lukkoa. Siitä sitten kimppakivakyydillä kesätöihin. Näin olin tehnyt muutaman viikon ajan ja sitten erään työpäivän päätyttyä olin tulossa hakemaan pyörääni, niin joujou räppärit ajeli mun pyörällä 100m siitä missä pyörä oli. Ikkuna auki ja: MINUN PYÖRÄ PERKELEEN RÄPPÄRIT! 😀 siihen jäi pyörä ja kaveri lähti juoksemaan, kerkes häipyä tarpeeks, etten ois päässy sanomaan paria sanaa vielä :p Mutta oikea ajoitus. Sinä päivänä lähdettiin vielä aikaisemmin töistä, normaalisti ei. Mutta joo, julkista nöyryytystä näille kavereille!

 23. Kyllä mulla heilus nyrkki jos näkisin jonkun viskovan mun pyörää…

 24. Ottaa päähän nuo pyörävarkaat, yms pikkunäpistelijät…

  Suomessa pitäisi sallia ns. julkinen nöyryytys (ei missään isossa mittakaavassa / radikaalista) esim. KUVA lehtiin NIMEN kanssa, MITÄ on tehnyt ja mikä oli TUOMIO.
  Pistäisi varmasti vähän ajattelemaan kannattaako pilata sitä vähäistä mainettaan..

  Ja jos nyh joku sanoo jotain ihmisoikeuksista / kunnianloukkauksesta, niin kyllä se vähän rikoksen uhriksi joutuneen yksityisyyttä ja kunniaa loukkaa. Ei turhaa sääliä ja ”huppupäässä” piilottelua näille selville rikoksen tekijöille, itsehän ovat tiensä valinneet niin kärsiköön myös seurakset..

  Voisi itselle suunnitella samanlaista pyörään ja MP:hen..

 25. verratkaa polkupyörävarkautta kaupasta varastamiseen – kaupasta viet vaikka parin euron karkkipussin niin tulee tiedot poliisille – miten sitten tuhannen euron polkupyörävarkaudet voisi olla hyväksyttävissä – hienoa jos vakuutukset toimii – ovat nekin vaan kalliita ja nousevat – mistähän syystä ?!?

  mun mielestä laki ei kiellä oman omaisuuden varastamisen selvitystä – uskoisin että jos porukka varastaa polkupyörän on taustalla valmiuksia alkaa ”rähinöimään” – jolloin voi olla parempi vaan kuvata homma/hemmo ja toimittaa video poliisille

 26. “kyse on sentään pyörästä varkaan henki on pyörää tärkeämpi.”

  Ei ole.

  PS: Tässä on pari pilkkua, laita niitä seuraavaan kommenttiisi: ”,,,,,,,,”.

 27. Siis aivan käsittämätöntä, että täälläkin joku jaksaa vinkua siitä kuinka on ”niin väärin ja mun mielestä varmasti laitonta” laittaa omaan omaisuuteensa jäljitin ja varkauden tapahduttua käydä vaatimassa omaisuuttaan takas. Siis WTF??!? Eläkää lakien mukaan ja kunnioittakaa muita ja muiden omaisuutta. <- (piste)

  Itte tempaus on kyl hieno. Ja tekijäthän oli teekkareita tietty 😀 Hyvä me.

 28. pitää laittaa suunnitteille tämmöne, ainut ero vaan tulee olemaan se että siihen varkaaseen tulee yhtä monta kuhmua kuin pyörään =)

 29. Auto/pyörävarkaille sama rangaistus kuin villissä lännessä oli hevosvarkaille: hirsipuu.

 30. helvetti ku on hauskaa seurata.. ansaitsee kaiken julkisen nöyryytyksen noi. Iteltäni nussittii joskus kerrostalossa yhteensä viis pyörää.

  Yksi pyöristä oli pihalla aukinaisena ja odottamassa ottajaansa, kaksi oli pihalla toistaa vahvemmissa lukoissa kiinni pyörätelineessä ja ku sain vihdoinkin tilaa huudettua pyöräkellariin niin viellä kaksi pyörää lähti lukkojen takaa. Viidennen kerran jälkeen aloin kantamaan fillaria ylimpää kerroksee asti. Kun talon asukkaista kukaan ei myöntänny varkautta tai kelle oli oven avannu nii päätin lähtä vetää siitä kolosta. Nykyääkää en viitti siihen suuntaa ees sylkässä.

 31. Ja Nauraja, sun puhees kuulostaa just niin nilkkimäiseltä ku varkaan vaa voi kuulostaa. Mistä lähtien omaisuutensa takasin ottaminen on ollu kiellettyy. Jos nyt kuvitellaa että oot pitkällä matkalla autonkaa ja yhtäkkii käy kusettaa ja Herra siunatkoon, huoltsikka edessä.

  Menet kuselle ja muistatkin juuri palavalla sekunnilla laarilla että ovet jäi auki. Kusella ollessasi joku selkärangaton on putsannut autosta kaiken irtaimiston. MUTTA..hätä ei ole tämän näköinen. Kiitos videonauhoille, näet sisällä kuka pölli kaikki kuvitellut levysi, mankan, mahollisest lompakon joka on perstaskusta laitettu hanskalokeroo ajon ajaksi. Myyjä tunnistää hemmon ja saat myöhemmin iltaa sen kiinni kävelemässä kadulla. Menetkö kiltisti ehottamaa vaihtoo omista tavaroistasi rahaa vastaa vai annatko nätin iskun rengasraudasta polveen?

  Ensimmäinen vaihtoehto on niin tyhmä, koska eiköhän kaikki menisi tekemään toisen vaihtoehdon samalla tai toisella tavalla toteutettuna. Suosittelen samaa tapaa. Ei pääse karkuu ja jää enemmän aikaa opettaa.

 32. Typerintä tässä koko jutussa on se että fillari on tuollainen vanha lukitsematon romu. Parempi idea olisi pistää joku uusi tonnin pyörä lukkoon johonkin ”pahamaineiselle” roistoalueelle.

  Näissä kynäniskapelleissä ei ole tarpeeksi miestä muuhun kuin paikallisten perjantaipissisten hätyyttelyyn.

 33. Minulta varastettiin 3000 euron pyörä kaupan seinustalta vuosi sitten syyskuussa Helsingissä. Se oli lukossa mutta sitä ei saanut lukituksi kiinni mihinkään. Olin kaupassa n. 40 minuuttia ja se oli tällä välin varastettu (kannettu pois). Poliisit olivat saaneet soiton, että pyörää vietiin kantamalla. Ko. kauppa laittaa verhot alas illalla kun aurinko on alempana ja häikäisee kassoja. Sisältä on mahdoton nähdä ulos ja vahtia pyöräänsä. Tutkin nyt gps-jäljittimiä. Pyörään on aika vaikea piilottaa laitetta muualle kuin satulan alle. Sekin saisi olla erikoisvahva ja erikoinen malli, johon saisi pehmusteen ja satulan vahvan pohjan väliin sen laitteen huomaamattomastai. Satula pitäisi myös olla jollain erikoisruuveilla kiinni niin että sitä ei saa helposti pois.

 34. täällä on niin reteitä kommentteja ollut siitä mitä löydetylle varkaalle tehtäisi sen löydyttyä.

  Saanen varoittavana esimerkkinä muistuttaa miten kävi 80-luvun lopulla kokonaiselle perheelle ruotsalaisessa pikkukaupungissa, kun Suomalainen (nykyinen elinkautisvanki sarjamurhaaja) polkupyörävaras jäljitettiin autolla perässä ajaen. Siinä meni koko perhe hengiltä paitsi yksi lapsi joka jäi orvoksi.

  kyllä se on sillä lailla poijaat että joku stn nan 100 euron biltema pyörä saa mennä ennen kuin oma tai perheen henki. asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja paremmat kettinkilukot rungon ja pyörätelineen väliin ja sillä pärjää.

 35. Kaverilta hävisi pyörä Mikkelistä ja löytyi puolen vuoden päästä ratsian yhteydessä Helsingistä jostain narkkikämpältä

 36. Tätä aloin miettimään itsekin, kun jo toinen pyörä lähti noin kuukauden sisään kerrostalon pyöräkatoksesta. Viimeisin tapaus oli varmasti lukittuna, joten asialla oli tod.näk. jokin muu tekijä kuin känninen teini. Vaikea sanoa kumpi harmittaa enemmän, pyörän useamman sadan euron arvo vai epäilys siitä, ettei varas joudu vastaamaan ainakaan juuri tuosta teostaan. Rungon sisään tuo lähetin vaan täytyy saada, luulisi nyt lukittuja pyöriä kantelevien varkaiden kurkkivan vähänkään näkyviin paikkoihin ennen jatkotoimenpiteitä.

 37. Tää on pirun kätevää, iteltä vietiin just pyörä ekana päivänä kun sillä kouluun menin.

  Olisiko teillä heittää ohjetta että mimmosesta laitteesta kannattaa lähteä virittelemään, tarkoitus olisi kanssa seurata toista pyörää jos löytäisin minne ne oikein päätyvät täällä.

Comments are closed.