Tässä Max Angelma -nimisen rakentelijan toteuttama hieno, lattianpesukoneen moottorin ympärille rakennettu sähkömopo. Rakentelijan itsensä kuvaus keksinnöstään:

”tässä olisi kuvia rakentamastani sähkömoposta. Moottori on romulavalta lattianpesukoneesta dyykattu, 24 V 550W tasavirtamoottori. Akut on lyijyhyytelöakkuja, kaksi kappaletta 12V 18Ah. Kaasu on tällä hetkellä on-off ja runko pitäisi maalata ym. Mopo kuitenkin kulkee hienosti, teoreettinen huippunopeus on jotain päälle 30kmh ja ajomatkaa latauksella pitäisi olla useampi kymmenen kilometriä. 🙂 Mopon lempinimi longbike tulee melko pitkästä keulasta.

Neljäs kuva (longbike_004.jpg) on aiemmasta minikrossin runkoon rakennetusta prototyypistä jossa oli auttamattoman pienet akut ja tehoton moottori.”

Edellinen artikkeliIdeablogin viimeisin paras idea on kosketusnäytöllä varustettu tietokoneohjattu kahvinkeitin
Seuraava artikkeliViimeisin ideablogissa palkittu idea on kosketusnäytöllä varustettu tietokoneohjattu kahvinkeitin

39 KOMMENTIT

 1. ”Eikös tämä ole laiton?” Eihän moisella taida julkisesti saada ajella, mutta voihan sitä järjestää ralleja keittiön ympäri. Varsin kätevä voisi olla myös varastotyöntekijöille ym.
  Ikeaan tuollaiset niin jaksaisi miehetkin innostua huonekaluostoksista.

 2. Sori jos leuhkin mutta pitää joskus laittaa tänne minun ja kummisetäni tekemästä traktorista jossa on polttomoottori joka toimii dieselillä,polttoöljyllä,bensalla tai vaikka lamppuöljyllä. Se on ihan kokonaan itse rakennettu paitsi vanteet on vanhasta fordsonista. Ja onhan siinä nyt muitakin osia muista vehkeistä mutta runko yms tämmöset on tehty itse.

 3. Satula hieman epäkäytännöllisen takana, eikö tuo keuli vähän turhan herkästi. Muuten oikein hieno peli! Tässä ei ole mitään laitonta. Jos sitä ei katsasta (saattaa olla vaikeaa), niin yleisellä tiellä ajelu on laitonta. Kukas siellä pakottaa ajelemaan?

 4. Umpilaitonhan tuolla on yleisellä tiellä ajaa 🙂

  Kyllä tuon pitäisi vähän isompaakin kaveria jaksaa viedä.. Vääntöä kuitenkin löytyy aika reilusti.

  Keittiössä ei oikeen rallia voi kyllä ajaa, nopeutta kuitenkin löytyy vähän reilut 30km/h 😀

  Satula on tosiaan suurinpiirtein taka-akselin päällä, muttei tällä teholla paljoa keula nouse.

  Ja kiitokset vielä kaikille kehuista!

 5. Jep, vaikka haluamme tietysti pysyä puolueettomana ideoiden ”paremmuuden” suhteen, on kuitenkin todettava meille lähetettyjen projektien tason nousseen viime viikkoina huimasta!

  Kiitokset siis kaikille ideoitaan meille julkaistavaksi lähettäneille! Toivottavasti trendi jatkuu saman suuntaisena myöskin jatkossa!

 6. Joo. Jos mennään pilkunviilaukseksi, niin tämä on mopo (L1e, 45km/h, 4kW). Pienitehoinen mopo olisi rajoitettava 25 kilometriin tunnissa ja teho kilowattiin, ja polkupyörässä moottori saa olla vain avustava ja max. 250W. Ja vain viimeiseksi mainitulla saisi ajaa kävelytiellä.. tai siis pyörätiellä.. no eniveis.

  Ja mopo on rekisteröitävä ja sillä ei saa ajaa kävelytiellä jne jne. 🙂

 7. jos ei muuten, niin mökkimopoksi mainio, siellä saa körötellä minkä jaksaa.

 8. bob kivi, teknisesti se kahvikone on huomattavasti vaikeampi, tämä taas käytännöllisempi.

 9. Romulavalta löytää kyllä kaikkea jännää… Itsellläni on nyt parin viikon aikana tulossa ´´Romulava´´ Tandem pyörä.

 10. nohniin herra ”viiva”. mielestäni tämä on laadukkaasti tehty verrattuna tuohon toiseen ”mopediin”. Kahvinkeitin nyt oli omalta planeetaltaan, senhän kaikki jo ymmärsivätkin. Eli mikähän oli pointtisi takana?

  No1Lives4ever-tuon haluamme kaikki nähdä!

 11. ajaisi kyllä jos olisi… on se niin hieno. löytyy vanha jopo, siihen nyt sitte pesukoneesta moottori ja autoista akut ni kyllä lähtee. ja parempi lähtee kovaa kun vanhemmat saa tieoonsa

 12. Ehdotan ettet pesukoneesta sitä moottoria ota ellet halua vetää johtoa perässä, tai käyttää invertteriä 😀

 13. Jos kerran 250w moottorilla varustetulla menopelillä voi ajaa pyörä/alle 12 v kävelytiellä niin pitääpä sitä alkaa värkkäämään, jos joku tekee saman tänne ideablogiin niin voin sanoa että minä keksin, Kommentti postattu ke 24 syyskuuta klo 16.45 tietokoneeni kellon mukaan

 14. Vois kyllä kyhätä jotain samantyylistä, tosin pienestä pesukoneesta. Ei varmaankaan tarvi paljoa virtaa kun se on kooltaan todella pieni. Ehkä puolet tavallisesta. No, pitää tutkia asiaa ennenkuin alan mitään tekemään.

 15. Muistakaa sitten että verkkovirtakäyttöisen pesukoneen moottorilla tuskin teette mitään, koska moottoria pitää mopossa pyöritellä akkujen voimalla.

  Ja autojen akkuja en suosittele koska niistä tulee nesteet ulos mikäli kaatuu. Longbikessä käytän suljettuja lyijyakkuja, joista voi pyöritellä miten haluaa, ilman että mitään litkuja tulee ulos.

 16. Tämä on kyllä asiallisesti tehty ja varmasti myös erittäin toimiva idea. Harmi tosiaan, että yleisellä tiellä ajelusta voi tulla sanomista =|

  Oletko mahdollisesti miettinyt tähän tehonsäätöä moottorille?

 17. Jos ois polkimet ja sanois ettei moottori ole päävoimanlähde niin sitten olisi lailinen rotisko!
  Tuli tutkittua netistä!

 18. Noinhan se menisi, jos tehoa olisi puolet vähemmän 🙂 Olen kyllä miettinyt polkimia, mutta runko menisi käytämmössä uusiksi.

  Myös tehonsäätöä on tullut mietittyä ja jossain vaiheessa aion kyllä toteuttaa…

 19. Rakentamassani sähkökulkineessa on samaa teholuokkaa tuo moottori
  ja siinä on pwm säädin noin 900 W tehon sieto.Siinä on säädöt
  moottorin rpm max ja min , sekä kiihtyvyys.Sillä on ajeltu jo muutaman vuoden ajan.

 20. kuinka tommoses tarttoo jarruja vaí himmaako toi motti vauhtia ku ei oo päällä???

 21. Vois kokeilla kyhäillä samantyylistä menopeliä.Olis kyllä melko helmi ajella varmasti 😀

 22. mut mitä meinaat käyttää moottorina? Nimittäin tuota lattianpesukoneen moottoria ihan jokasella tuskin on.

 23. mullakin nyt menossa tuommonen projekti koulun teknisellä moottorina toimii joku ikivanha moottorisahan moottori ja rungon otin kaatopaikalta löytyneestä pyörästä 😀

 24. Voiskohan tollasen moottoriksi laittaa venee sähköperämoottorin? Siinä olis se hyvä puoli että olis kohtalaisen halpa ja tehoa vois säätää muillakin tavoilla kuin onoff perjaatteella.HongKongista perämoottori noin 120€ ja biiltemasta vapaa-ajan akut siihen mukaan.

 25. mistä sais tommose moottorin? siis muualtaki ku ottamalla sen äiten pesukoneesta:D

Kommenttien lisääminen on estetty.