Tässä jälleen hyvä esimerkki siitä, kuin teknologian ja designin voi yhdystää kauniilla ja ennakkoluulottomalla tavalla. Solar Cell Tree on Vivien Muller nimisen muotoilijan konsepti puuveistoksesta, jonka lehtien virkaa ajavat pienet aurinkokennot. Pienen, bonsaipuuta muistuttavan aurinkokennolaturin oksilla lepää yhteensä 54 paneelia, joita voi ajan kuluksi käännellä aurinkoa kohden lataustehon optimoimiseksi.

Kyseessä on toistaiseksi vielä prototyyppiasteella oleva konsepti, mutta toivotaan pikaista tuotteistusta. Kyllä tämän ennemmin antaisi lahjaksi, kuin vaikkapa aaltovaasin.

Lähde: 10ein.blogspot.com

Edellinen artikkeliSuzukaze Kuchofuku on ilmastoitu istuinalusta
Seuraava artikkeliHafsteinn Juliusson: Growing Jewelry – eläviä koruja

9 KOMMENTIT

 1. On kyllä erittäin tyylikkään näkönen omaan silmään! Taitaapi hintakin olla samaa tasoa 🙁

 2. hieno hilavitkutin taas kerran!! tyylikkyys ja toimivuus kohdallaan!!
  toivottavasti tätä ei tallota lyttyyn ”tähtien” (arvioinnin) tai kommenttien tai onko-tämä-nyt vitkutin-riitelyn osalta…. up to you people!

 3. Sitä voi miettiä kuinka kauan kestää säästää sähkölaskuissa tuon hinta takaisin tai kuinka ekologista on sähkö, jota tuotetaan rosterista valmistetusta aurinkopaneelitelineessä.

  Hienolta se tosin näyttää.

 4. Kuule Erkki, taitaa olla hintakin pikkasen eri luokkaa kuin aaltovaasilla…

 5. riippuu aaltovaasista. jotkut aaltovaasit maksaa yli 1000 euroa siis nämä keräilyharvinaisuudet.

 6. 😀 Vähänkö olin äimänä, kun näin tän… mulla oli meinaan toissa kesänä ihan samanlainen visio… Ei ihan ton näkönen, mutta siis sama idea, että pienoispuu, jonka oksilla ”kasvaa” aurinkokennoja, jotka lataisivat akkuja…

 7. Itse kyllä ottaisin mieluummin Aalto-maljakon, kuin tämän. Aallosta 30 vuoden päästä saa vähintään saman hinnan kuin se nyt maksoi, todennäköisesti jopa kymmenenkertaisen hinnan. Mutta tuo iPod laturin liitin muuttuu seuraavassa iPod päivityksessä ja todennäköisesti jo puolen vuoden päästä sillä ei tee enää mitään.

 8. Gottis: eipä tainnut tämän esineen kohdalla käytettävyys ollut ensimmäinen lähtökohta.

  Joo: Uuden Aaltovaasin hinta liikkuun 100-2000 euron välillä, että kyllä veikkaisin tämän hinnan asettuvan jonnekin tuonne skaalalle 😉

Comments are closed.