Ei ole harvinaista, että polkupyörällä kaduilla sukkuloidessa tulee turvaton olo. Usein tuntuu, että taakaa tulevalle autoille ei ole mitään merkitystä millaista vauhtia edessä polkeva pyöräilijä pitää. Ohitse on päästävä heti, oltiin sitten risteyksessä tai ruuhkassa.

No, se liikennevalistuksesta.

Brady Clark ja Mykle Hansen päättivät osallistua Minneapolisin Hub Bike Shop -kaupan Bike Gadget -kilpailuun. Heidän toteuttamansa Speed-Vest on liivi, jota pyöräilijä pitää. Liivin selässä näkyy nopeus, jolla pyörä liikkuu. Näin autot saavat osviittaa fillarin nopeudesta ja myös pyöräilijöiden nopeus on paremmin valvonnassa. He voittivat kilpailun ja saivat 150 dollarin lahjakortin.

Järjestelmä koostuu pyörän tavallisesta nopeusmittarista, numeronäytöstä liivin selkämyksessä sekä pienestä Arduino-tietokoneesta, joka huolehtii toiminnallisuudesta. Tietokone saa virtansa 9 voltin paristosta ja valot yhdestä sormiparistosta. Molemmat toimivat 6 tuntia putkeen. Mielestäni aika hieno idea ja tämän voisi helposti kaupallistaakin.

Lähde: www.mykle.com

n

{democracy:152}
Edellinen artikkeliParhaat ilmaiset pelit iPhone App Storessa
Seuraava artikkeliRadio-ohjattava lentävä tähtilaiva Enterprise on jokaisen Star Trek fanin pakko-ostos!