Ei ole harvinaista, että polkupyörällä kaduilla sukkuloidessa tulee turvaton olo. Usein tuntuu, että taakaa tulevalle autoille ei ole mitään merkitystä millaista vauhtia edessä polkeva pyöräilijä pitää. Ohitse on päästävä heti, oltiin sitten risteyksessä tai ruuhkassa.

No, se liikennevalistuksesta.

Brady Clark ja Mykle Hansen päättivät osallistua Minneapolisin Hub Bike Shop -kaupan Bike Gadget -kilpailuun. Heidän toteuttamansa Speed-Vest on liivi, jota pyöräilijä pitää. Liivin selässä näkyy nopeus, jolla pyörä liikkuu. Näin autot saavat osviittaa fillarin nopeudesta ja myös pyöräilijöiden nopeus on paremmin valvonnassa. He voittivat kilpailun ja saivat 150 dollarin lahjakortin.

Järjestelmä koostuu pyörän tavallisesta nopeusmittarista, numeronäytöstä liivin selkämyksessä sekä pienestä Arduino-tietokoneesta, joka huolehtii toiminnallisuudesta. Tietokone saa virtansa 9 voltin paristosta ja valot yhdestä sormiparistosta. Molemmat toimivat 6 tuntia putkeen. Mielestäni aika hieno idea ja tämän voisi helposti kaupallistaakin.

Lähde: www.mykle.com

n

{democracy:152}
Edellinen artikkeliParhaat ilmaiset pelit iPhone App Storessa
Seuraava artikkeliRadio-ohjattava lentävä tähtilaiva Enterprise on jokaisen Star Trek fanin pakko-ostos!

8 KOMMENTIT

 1. Kappas! Tämä on oikeasti siisti juttu. Ei tuosta niin suuresti hyötyä olisi, mutta olisi kiva seurata nopeutta kaverin selässä maastoreiteillä.

 2. Tottakai olen normaalia parempi autoilija, kuten kaikki tilastot osoittavat. 😀

 3. Empä taida olla, kortin sain viime vuoden lopulla, omaa auto ei tietenkään kaltaisellani opiskelijalla ole niin ei ole päässyt harjoittelemaan paljoa.

 4. Nussitaampas taas pilkkua pitlästä aikaa!
  Kysymys kuului:”Oletko mielestäsi keskivertoa parempi autoilija?”
  4. vastausvaihtoehto oli ”En omista ajokorttia” Itse kyllä omistan ajokortin, mutta se on M-T kortti joka ei oikeuta ajamaan autoa. Joten koska kysymys oli autolla ajamisesta, niin eikö vaihtoehdon pitäisi olla: En omista auton ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia!?

 5. Nussitaampas taas pilkkua pitlästä aikaa!
  Kysymys kuului:”Oletko mielestäsi keskivertoa parempi autoilija?”
  4. vastausvaihtoehto oli ”En omista ajokorttia” Itse kyllä omistan ajokortin, mutta se on M-T kortti joka ei oikeuta ajamaan autoa. Joten koska kysymys oli autolla ajamisesta, niin eikö vaihtoehdon pitäisi olla: En omista auton ajamiseen oikeuttavaa ajokorttia!

 6. ”…sukkuloidessa… Usein tuntuu, että taakaa tulevalle autoille ei ole mitään merkitystä millaista vauhtia edessä polkeva pyöräilijä pitää. Ohitse on päästävä heti, oltiin sitten risteyksessä tai ruuhkassa.”

  Jospa lopettaa sen sukkuloinnin ja kulkee sääntöjen mukaisesti. Ei meinaan sekään harvinaista että vilkku nakuttaa oikealle liikennevaloissa pysäksissä olles ja vihreiden vaihtuessa liikkeelle päästes hupsista heijaa sieltä puhaltaakin sukkuloiva pyöräilijä autoletkan ohi oikealta puolelta. Siin ei välttämättä näy pyöräilijä peileistä ja voi syyttää itseään kun auto kääntyy oikealle ja tämä sukkuloiva pyöräilijä kiilautuu autoa päin.

  Pyörällä itsekin seikkaillessa voi kyllä monesti itsekin katsoa peiliin että ei autoa voi edes ajaa yhtä holtittomasti vaarantamatta toisia. Kyllä sen kanssa oiotaan ja mennään väleistä johon ei ole autolla mitään asiaa.
  Ja kävellessä vieläkin holtittomammin kuljetaan. Mutta onneksi kävellessä pahemmin vaurioita tuleekaan vaikka kävelee yhtä välinpitämättömästi suoraan päin kun vastaan tulee taas kerran joukko koululaisia tai ostoksilla olevia ämmiä jotka tukkii leveätkin kulkuväylät lahjakkaasti porukallaan rinnakkain kulkien.

 7. ”Jospa lopettaa sen sukkuloinnin ja kulkee sääntöjen mukaisesti. Ei meinaan sekään harvinaista että vilkku nakuttaa oikealle liikennevaloissa pysäksissä olles ja vihreiden vaihtuessa liikkeelle päästes hupsista heijaa sieltä puhaltaakin sukkuloiva pyöräilijä autoletkan ohi oikealta puolelta. Siin ei välttämättä näy pyöräilijä peileistä ja voi syyttää itseään kun auto kääntyy oikealle ja tämä sukkuloiva pyöräilijä kiilautuu autoa päin.”

  Lain mukaan oikealle kääntyvän autoilijan tulee väistää pyöräilijää, joka kulkee hänen rinnallaan ja aikoo jatkaa eteenpäin.
  Pyöräilijä on liikenteessä aina hengenvaarassa toisin kuin autoilijat, joten autoilijalle kuuluu suurin vastuu.

Comments are closed.