Vaikka tietokoneiden kiintolevyjen odotetaan lähitulevaisuudessa olevan yhä enemmän Flash-muistiin perustuvia SSD-asemia, niin myöskin ”perinteisten”, liikkuvia osasia sisältävien kovalevyjen markkinoilla  tapahtuu vielä kehitystä. Perinteisesti kovalevyjen heikko piirre on huonon iskunkestävyyden lisäksi aina ollut suhteellisen hidas luku- ja kirjoitusnopeus. Levyjen nopeutta rajoittavat sekä hakuaika, jolla lukupää löytää levyltä oikean kohdan, -että levyn pyörimisnopeus joka määrittelee kuinka nopeasti bittejä voidaan levyltä lukea. Kovalevyvalmistaja Western Digital on nyt tuomassa markkinoille uuden kovalevymallin, jossa levyn pyörimisnopeus on nostettu kertaheitolla uudelle tasolle. Kun kovalevyjen pyörimisnopeus on kaupallisissa kovalevyissä ollut tähän asti parhaimmillaan 15 000 RPM, niin kehitteillä olevassa mallissa levyn pyöritysvauhti on saatu nostettua jopa 20 000 kierrokseen minuutissa.

Yksityiskohdiltaan vielä hämärän peitossa oleva tuote tulee ilmeisesti perustumaan 2,5 tuuman kovalevyyn, joka on asemoitu erityisen tärinää vaimentavan 3,5 tuuman kotelon sisälle. Tarkka markkinoille saapusiajankohta ja hinta ovat vielä arvoituksia.

Lähde: www.newlaunches.com

Edellinen artikkeliAmerikkalaista kouluruokaa
Seuraava artikkeliUudenlainen hedelmävaaka tunnistaa hedelmän

6 KOMMENTIT

  1. ”joka on asemoitu erityisen tärinää vaimentavan 3,5 tuuman kotelon sisälle.”

    WD kyllä yleensä asentaa teholimppuihinsa pienen kiintolevyn 3.5″ levyn sisään jäähdyttääkseen sitä, eikä niinkään paljoa tärinän vaimennuksen takia… Ja mikä ihmeen Western Gigital?

    Mutta kyllä pari tuollaista 20 000rmp kovoa raidissa tekis ihmeitä koneen käynnistymisajalle. 😀

  2. Jonetsi: Mietein täsmälleen samaa. Kyllä tuollainen silti kelpaisi, ei siinä mitään. Toinen mikä sitten pelottaa on tuleva hinta…

  3. Mitä suurempi kierrosnopeus, sitä voimakkaampi gyroskooppi-ilmiö ja coriolisvoimat. Tätä ei parane kallistella kun se on käynnissä, tai kohta levynsirpaleet törröttävät otsasta. 🙂 Onkohan läppäreissä sama ongelma kun niitä heilutellaan sylissä?

    (Jotkut muistanevat tapauksen jossa Xbox360-konsoli nostettiin vaakatasosta pystyyn levyn pyöriessä, ja levy naarmuttui pilalle gyrovoimien takia?)

Kommenttien lisääminen on estetty.