Yhdysvaltalloissa Virginiassa sijatsevan Harrisonburgin koulupiiri on jostakin syystä päättänyt julkaista kuvia alueen kouluruokaloissa tarjottavista annoksista. Kuvia katsellessa voi helposti arvata, mistä amerikkalaisten ylipaino-ongelmat ovat alun alkaen lähtöisin.

Toisaalta kun itse aikoinani vietin vaihto-oppilasvuoden Yhdysvalloissa, muistan yllätyksekseni laihtuneeni vuoden aikana muutaman kilon. Kenties ”juustotäytetyt kuoret” eivät sitten olletkaan makuuni?

Lähde: www.holytaco.com

Edellinen artikkeliLukuvalolla ja juomapidikkeellä varustettu propellilippis
Seuraava artikkeliWestern Digital kehittää 20 000 RPM nopeudella pyörivää kovalevyä

31 KOMMENTIT

 1. Yummy! Tuntuu, että lihon jo katselemalla pelkkiä kuvia… Roast Beef Croissant? Kas kun eivät kaada rasvaa saavista suoraan oppilainen suuhun.

 2. Yummy! Tuntuu, että lihon jo katselemalla pelkkiä kuvia. Melkoisen kuvottavan näköistä safkaa. Roast Beef Croissant? Kas kun eivät kaada suoraan saavista rasvaa oppilaiden suuhun.

 3. Ja kaikki tämä tuodaan valtavista tehtaista valmiina ja mikrotetaan teollisuusmikrolla ipanoille. Kaikki koulut eivät enää edes makaronia keitä itse, vaan lämmittävät vain tehdaskypsennetyn..

 4. Pistää ainakin silmään juuston määrä. YÖkS! Onko siellä tuoreita salaatteja, ilman lisäaineita, kastikkeita…?

 5. Melkoista mättöä. Aavistuksen arveluttaa, että onkohan näissä nyt ihan kaikki ravintoarvot kohdallaan.

 6. Tulipa huono olo, kun katseli kuvia. No, muistan hyvin aikanaan vierailuni Miamilaiseen kouluun. Lounas-vaihtoehtoja oli kolme: pizza, hampurilaiset tai taco. Minkään näihen sisällä ei ollut mitään kasviksia.

 7. Nyt kun muistelen, niin pizza ja ranut oli kyllä oma vakkarilounas omassa vaihtarikoulussa. Root beeriä siihen sitten päälle hörppien. Limppareita piti juoda kun niitä automaatista ostamalla tuettiin oppilaskunnan toimintaa. Fantsua! Burgereissa oli jotenkin kummallinen metallinen maku ja siksi niitä välttäen. Salaattien olemassaolosta ei ole minkäänlaista muistikuvaa.

 8. Nälkä tuli kuvia katsoessa, vaikka ei olekaan minkään gourmet aterian näköisiä.

 9. Eikös se ruoan maku ole kääntäen verrannollinen ulkonäköön? 😀 Mullekin kyllä tuli nälkä näitä katsellessa, myönnän, mutta onneksi osaan hillitä mielihalujani kohtuu hyvin.

  Eihän tuossa harrisonburgin koulun ruokalistassa ole yhtään holttia.

 10. Ja joku vielä väittää, että suomalainen kouluruoka on epäterveellistä…

 11. Kai joku nuista voisi sopivana krapulapäivänä mennä… Mutta ei kyllä päivittäin… Eikös oikeanlaisella ravinnolla ole melko merkittävä osa oppimiskykyyn? Siksiköhän Suomalaiset koulut rankataan melko korkealle?

 12. Ainoo mikä suomen kouluruuassa vitutti oli se, että tuoreita hedelmiä tarjoiltiin jälkkäriksi harvoin.Saisi olla aina jtk hedelmää osana ateriaa. Vaikka omena.

 13. No eipä suomalaiset ole kyllä välttämättä ensimmäinen kansa haukkumaan jenkkejä lihavuudesta.. Mutta silti hyvännäköstä krapularuokaa 😀

 14. hirvee nälkä iski! todella herkullisen näköistä mättöö! pakko lähtä kohta syömään

 15. Tuosta limuautomaattijutusta tulikin mieleen.. Tuolla päin homma pyörii täysin eri suuntaan kuin suomessa. Kun esim pepsi cola -yhtymä saa yksinoikeuden tuoda automaattejaan tiettyyn kouluun, se rakennuttaa vaikkapa uuden liikuntahallin tai lisäsiiven. Tämän lisäksi tuotot menevät koululle tai oppilaskunnalle. Homma on siis brändimarkkinointia tavallaan.
  Suomessa koulu taas maksaa firmalle vuokraa jokikisestä automaatista joka koulun käytävällä nököttää, firman mainokset kupeessa. Sen lisäksi 60-80% tuotoista menee firmalle, erilaisina huolto ja palvelumaksuina. Suomalaisia viedään taas.

 16. Ei suomalaiset sen laihempia oo… Kannattaa päästä yli noista stereotypioista. Täälä meno on vaa semmosta et jos kouluruoka ei oo hyvää nii sit mennää lähimpää kebab-tai hampurilais-ravintolaan…

 17. Ei suomalaiset sen laihempia oo… Kannattaa päästä yli noista stereotypioista. Täälä meno on vaa semmosta et jos kouluruoka ei oo hyvää nii sit mennää lähimpää kebab-tai hampurilais-ravintolaan…

 18. Jenkkien herkkua on myös friteerattu snickers. Tämä on vielä oikeasti totta.

 19. No just! Tuolle vetää vertoja ehkä vain ranskalaiset perunat keitto… Tehdään ranskalaiset perunat normaaliin tapaan öljyssä tiristäen ja kypsinä kauhotaan keittokauhalla perunaa ja ”lientä” syvälle lautaselle. Juomaksi iso tuoppi huurteista kultasulaa. NAM!

Kommenttien lisääminen on estetty.