Radioaktiivista suklaata vuodelta 1931

Kun alkuaine radium löydettiin vuonna 1898, pidettiin tämän radioaktiivisuutta alkuun ihmiskeholle hyödyllisenä ominaisuutena. 1920- ja 30-luvulla radiumia markkinoitiinkin mitä erikoisimmissa tuotteissa, joiden nauttimisen oletettiin tavalla tai toisella edistävän ihmiskehon terveyttä. Todellisuudessa tuotteet aiheuttivat kuitenkin suuren säteilymäärän myötä hengenvaaran käyttäjilleen.

Tässä yksi esimerkki 1930-luvun ”funktionaalisista elintarvikkeista”, eli radium suklaa. Saksassa patentoituakin ”säteilysuklaata” oli myynnissä Euroopassa vuodesta 1931 vuoteen 1936 asti. Monikohan lapsi on aikoinaan saanut kinuttua itselleen suklaapatukan kaupassa sillä verukkeella, että ”se sisältää terveysvaikutteista radiumiakin!”

Lisää antiikkisia radiumpitoisia käyttötuotteita löytyy osoitteesta www.dissident-media.org