The Brass Lion on hieno steampunk-kolmipyörä

Steampunk ilmiönä on levinnyt ympäriinsä. Taitaa olla mennyt jo sellaisiin mittoihin, että ihmiset ovat kyllästyneet kuparin väriin ja mekaanisiin osiin, joiden takana on kuitenkin lopulta elektroniikkaa. Tässä kuitenkin yksi malliesimerkki kuinka tehdä jotain tyylikkäästi ja arvokkaasti. Eric ja Alan ylläpitävät Steuben’s Wheelmen -nimistä blogia. He saivat idean Steampunk Workshopin artikkelista kolmipyöräisen steampunk-fillarin rakentamiseen.

The Brass Lion -niminen kolmipyörä on rakennettu nollasta erilaisia osia yhdistellen. Elektroniikkaa ei ole käytössä lainkaan, vaan laite on täysin mekaaninen. Tosin ei ole käytössä höyrykonettakaan. Kenties seuraava versio kulkee ylämäet höyryvoiman avustamana. Erikoisuutena ja hienona lisänä on oikeat paloöljylyhdyt ajovaloina. Pienet yksityiskohdat, kuten pieni kultainen leijona etumaskottina viimeistelevät kokonaisuuden. Jonkin verran tarvitaan jo ammattitaitoa fillareista tällaisen rakentamiseen!

Lähteet: steubenswheelmen.blogspot.com, steampunkworkshop.com

Edellinen artikkeliPikamallinnuksella valmistettu fraktaalipöytä
Seuraava artikkeliFly Swatter 1:1000 -kärpäslätkä antaa pienen mahdollisuuden selviytyä