Sen lisäksi, että modernin pikamallinnusteknologian avulla voidaan helposti ja nopeasti tuoda kolmiulotteinen malli tietokoneen ruudulta todellisuuteen, tekniikan avulla on myös mahdollista valmistaa muotoja, joiden tuottaminen ei millään muulla valmistusteknologialla onnistu. Mainiona esimerkkinä edellisestä on tämä, Saksalaisten muotoilijoiden toteuttama ”Fractal Table”, eli fraktaalipöytä.

Vai löytyykö sieltä lukijoista puuseppää, joka tuon sorvilla ja pistosahalla loihtisi? Kiehtova esine joka tapauksessa, pakko sanoa!

Lähde: www.platform-net.com

Edellinen artikkeliToshiba Qosmio G55 -kannettavassa on SpursEngine joka tunnistaa käden liikkeet
Seuraava artikkeliThe Brass Lion on hieno steampunk-kolmipyörä

14 KOMMENTIT

 1. No en kyll ihan ekana lähtis kokeilee.

  Fanerista vois yrittää tehä………….

 2. Helposti tuon vaikka moralla tekisin…Ja se on vaneri, ei faneri…sori nussin pilkkua 🙂

 3. Meillä on töissä tulostin joka tuottaa kolmiulotteisia malleja. Ette muuten usko miten kallis masiina se oli hankkia..

 4. tein dremelillä tollasen vuosi sitten. se oli vaan monimutkaisempi ja eri värinen

 5. 3-D tulostimien hinnat ovat tippuneet huomattavasti viimeaikoina. Nykyään siis ei mikään kovin kallis vehje.

 6. js, en tiedä summaa mitä tuo masiina maksoi mutta kovasti pomot sen hintaa taivastelivat. eipä siinä, sillä jos hinnat tulevat kovasti alas niin harrastelijathan voivat ostaa laitteen kotiinkin.

 7. Yleensä niitten masiinoitten hinnat on jotain 16000€-luokkaa
  Eli ei ihan yksityisten hankittavissa, mutta suuremmat suunittelu-yritykset saattavat kelpostikkin hankkia.
  Näkee tuotteen suoraan, että minkälainen siitä tulee, eikä pelkkää cad-piirrosta.

 8. Vitsi kun kuvataitelijana pääsis tuollaisella laitteella sorvaamaan niin helpottais kovasti. Ja voisi suunnitella helvetin monimutkaisia pikkutarkkoja juttuja ja kone hoitais vaan veiston. Tosin kädenjälkihän noista vielä puuttuu.

 9. Wautsi! ”Meillä on töissä tulostin joka tuottaa kolmiulotteisia malleja. Ette muuten usko miten kallis masiina se oli hankkia..” No eikös se juurikin ole pikamallitekniikkaa? 🙂

  Tosin tää pöytähän on siltikin tosi yksinkertainen! Tosin näyttää melko isolta, tai sitte kuvat huijaavat. Saahan näillä koneilla tehtyä liikkuvia osia tai vaikka kallosta ”kopion”.

 10. Vaan näidenkin laittojen hinnat ovat kovaa vauhtia laskemassa sille tasolle, että ovat pian jo vakavien harrastelijoiden tavoitettavissa. Esimerkiksi Desktop Factory niminen firma on jo tuomassa markkinoille kolmiulotteisen tulostimen lähiaikoina, jonka hinta on alle 2000 euroa. Juttua laitteesta aiemmin Hilavitkuttimessa täällä.

 11. en oo kuullukkaa tälläsesta 😮 exciting exciting 😛 no eipä tommosen tekemisessä mitää sorvia tarvikkaa? vai mikä sorvi tekee kulmikasta muotoo (Y)

 12. Jos noita käytetään pelkkiin prototyyppeihin, niin minkälaisella vehkeellä tehdään tuotantoa?

Comments are closed.