Kong Fanwen on suunnitellut tämän konseptin ohuimmasta mahdollisesta näppäimistöstä. No-Key Keyboard hyödyntää kameraa viimeisimpään liikkeentunnistusteknologiaan. Sormien kosketukset näppäimistön pintaan jäljitetään ja prosessoidaan eteenpäin.

Olisi mielenkiintoista saada tällaiseen myös lisäominaisuuksia, jossa kameraa ja liikkeentunnistusta hyödynnettäisiin muutenkin kuin näppäimistön kliiniseen ulkoasuun. Voitaisiin vaikkapa kalibroida näppäimistö joka käyttäjälle erikseen ja näppäimistö tunnistaisi automaattisesti käyttäjän. Lisäksi voisi olla vaikkapa ominaisuus, joka tunnistaisi kuinka kovaa näppäintä painetaan.

Tuntuu välillä, että näissä konsepteissa käytetään uusinta teknologiaa vain näytön vuoksi, kun voitaisiin myös kehittää oikeasti uudenlaisia keinoja tulkita syötteitä ja parantaa käytettävyyttä.

Lähde: www.yankodesign.com

Edellinen artikkeliSilmukalla varustettu punaniskavuoristorata testissä
Seuraava artikkeliToshiba Qosmio G55 -kannettavassa on SpursEngine joka tunnistaa käden liikkeet

16 KOMMENTIT

 1. Tuollaisesta näppiksesta puuttuu vain tuntuma täysin, joten kirjoittaminen olisi todella tuskallista. Näppäimistöä pitäisi tuijottaa kokoajan että tiedät mitä nappia tuli painettua.

  Pystyykö näppiksen päällä lepuuttamaan sormia vai joutuuko sormia pitämään hieman näppäimien yläpuolella ettei näppis rekisteröi niitä painalluksiksi?

 2. Samaa mieltä tuosta tuntumasta. Minkälainen tuntuma on, kun naputtelee lasilevyä? Tietysti tuo olisi firman aulassa vastaanottovirkailijan tehtävää suorittavalle kynsienlakkaajalle ihanteellinen design-näppis.

  Mutta. Miksi layouttia ei ole mahdollista muuttaa ilman, että tonkii nappuloita ylös? Miksi näppäimistön pitää olla vaakatasossa, kun ihmiskäden luonnollinen asento on aivan jotain muuta. Designerilla on tässäkin tapauksessa pää vielä laatikossa, vaikka onkin tehnyt näennäisesti ”hienon” näppäimistön.

  edit. testaan edittiä 🙂

 3. mitähän tolla ohuimmalla mahdollisella näppiksellä tarkotettiin?
  Ohuin mahdollinen liikkeentunnistusta käyttävä näppis, vai??

 4. Ohuemman näppiksen saat kun avaat normaalin näppiksen ja otat sieltä ne kolme kalvoa ja piirilevyn. Kiinnität yhteen ja kytket koneeseen.
  Ei semmosella ole mukava kirjottaa tosin.

 5. Jos haluaa ohuen näppiksen oikeasti hyvällä tuntumalla, niin suosittelen ostamaan applen alunäppiksen, hieman hintava mutta aivan loistava näppis..itsellä ollut puolisen vuotta ja voisin sanoa että on kyl paras näppis mitä on koskaan itsellä ollut!

 6. Ei tuo kyllä ihan uusinta tekniikkaa taida olla. Tuolla samalla periaatteella toimiva kosketusnäyttö on jo joskus 80-luvulla käyttöönotetuissa TASPeissa (TuliASemaPääte eli vähän kuin SAnomaLAitteet, mutta enimmäkseen ilmatorjunnan käyttöön).

  Toivottavasti tuossa vaan on tuntuma _hieman_ parempi… 😀
  TASPin kanssa paloi hermo aika äkkiä.

 7. Ei kyllä taida ihan samalla periaatteella toimia tuo No-Key Keyboard kuin TASPin kosketusnäyttö.

 8. Minulle on oikeastaan sama miten hienoa tekniikkaa tuossa näppiksessä on. Se on itsessään sen verran tyylikkään näköinen että ottaisin heti pöydäleni. Vaikka toisaalta en nykyäänkään käytä erillistä näppistä vaan naputan suoraan läppärin omaa näppistä.

 9. vieras: Tuo ’laser’ näppis on esitelty täälläkin reilu vuosi sitten ja sitä myy kotimaassa ainakin pulju.

 10. miten se on näppäimistö jos siinä ei ole näppäimiä?? tässä menee logiikka solmuun jos sitä edes on…

 11. Arvaan että näppäin sana ei syntynyt näppäimestä vaan ”näpistä” eli kaiketi sormenpäästä ja asia jota sormenpäillä hivellään on näppis ja näppistä näpytellään.

 12. ”Arvaan että näppäin sana ei syntynyt näppäimestä vaan “näpistä” eli kaiketi sormenpäästä ja asia jota sormenpäillä hivellään on näppis ja näppistä näpytellään.”

  Aika huono logiikka.

 13. En kyllä ikinä ottaisi tuollaista itelleni. Tuntuma ihan hukassa.
  Edit: testaan edit toimintoa.

 14. tekis urat pöytään että vois sitä lasernäppistä käyttää tuntuman kera niin zomfg

Kommenttien lisääminen on estetty.