3g_iphone.jpg

Nyt se sitten on julkaistu – Applelta koko viimeisen vuoden odotettu seuraavan sukupolven 3G yhteydellä varustettu iPhone. Tässä yhteenvetoa uutukaisen ominaisuuksista ensimmäisen sukupolven iPhoneen verrattuna:

iphone_n95_vertailu.jpg

 • 3G datayhteys (36% nopeampi, kuin N95 vastaava!)
 • Sisäänrakennettu GPS
 • Puhelimen akunkestosta kerrotaan seuraavaa
  • valmiusaika 300h
  • 2G puheaika 10h
  • 3G puheaika 5h
  • webbisurffaus 5-6h
  • videonkatselu 7h
  • musiikin kuuntelu 24h
 • Täysi Microsoft Exchange tuki
 • 3G iPhonen hinta tulee olemaan alhaisempi vanhaan malliin verrattuna. Hinnat tulevat olemaan seuraavat:
  • 8G malli: $199
  • 16G malli: $299
 • $199 tulee olemaan globaalisti 8G laitteen maksimihinta, kerrotaan!
 • Puhelin tulee Yhdysvalloissa myyntiin 10.7. mustana sekä valkoisena
 • 3G iPhone tulee myyntiin 70 maassa seuraavien kuukausien kuluessa (mukaan lukien Suomessa!)

iphone_valkoinen_musta.jpg

{democracy:136}

Lähteet: engadget.com ja gizmodo.com

Edellinen artikkeliWWDC 2008: uutta iPhonen softapuolella
Seuraava artikkeliItaliassa vanhojen rakennusten seinät korjataan legopalikoilla

35 KOMMENTIT

 1. Jos tuo tulee tuon noin 128 euron hintainen olemaan, on jo halvempi kuin iPod Touch. Ikävä kyllä vaan kytkynä, muuten olisi tullut mahdollisesti ostettua.

 2. olen jo noihin noksun luureihin niin lopen kyllästynyt että kyllä luulen mielummin tähän laittavani rahat, vaikkakin kytkynä, kun hankin uuden nokialaisen nykyisen E61 puhelimen tilalle.

  niin ja vaihteluhan virkistää 🙂

 3. just hommasin n95 ja sitä kyllä pidän ainakin pari vuotta. katotaan sit tulevaisuudessa

 4. Jos tän tulee saamaan alle 130€ hintaan (Suomessa) niin kyllä varmaan ostan.

 5. Veikkaanpa vaan että hinnat tulee olemaan euroissa sen 199 ja 299, kuten monet muutkin Applen tuotteet.

 6. Jere: ”$199 tulee olemaan globaalisti 8G laitteen maksimihinta, kerrotaan!” – lupaillaan että tuo on maksimihinta YMPÄRI MAAILMAA.

 7. paska puhetta että alle 130 euroa. Tuohon sitäpaitsi ei sisälly puhelimen käyttömaksua, eli 3G puhelimilla se on mitä 20euroa kuussa plus liittymämaksut? Kallista lystiä. Kaverilla toi ”vanhempi” iPhone jenkeissä ja kuulemma huono käyttis. Katsotaan nyt noi arvostelus…

 8. Mä kuulin että nuo hinnat on tosiaan kytkykaupan aloitushinnat, jonka jälkeen on toki 24kk sopimus kuukausimaksulla.

 9. ”8 gigatavun mallin oletetaan tulevan myyntiin 399 dollarin suositushinnalla ja 16 gigatavun mallin vastaavasti 499 dollarin suositushinnalla.”

 10. Kustannutkset tuolla puhelimelle on 180 dollarin tietämillä, joten en ymmärrä miksi apple lähtis noin halvalla myymään. Varmaankin kytky tai jotain muuta…

 11. ’From the apple site: ”# Requires new 2-year AT&T rate plan, sold separately.” In other words, there’s no such thing as a $199 iPhone. Plans start at $59.99, so you’re looking at a minimum outlay of $1638.76 plus tax over two years.’
  Tämmöstä interwebin ihmeellisestä maailmasta, saa nähdä millasta sopimusta Sonera tarjoaa, tuskinpa hirveästi halvemmalla pääsee.

 12. Katsellut uutta puhelinta, ja ilman tuota kytkyä se olisi uusi puhelimeni. Tosin jos tuon saa ilman kytkyä 500€ hintaan, niin sitten katsotaan uudelleen. (ostetaan ja samaan syssyyn mac)

 13. Jotkut idiootit luuli että puhelimen saa alle 200 dollarilla omakseen.

 14. Kyllä veikkaan että suomessa ton 8Gigan iLuurin saa ilman kytkyä alle 500 eurolla. Veikkaan että 430 eurolla.

 15. Ei voi olla alle 130e. Liian halpa applen tuotteille. Jos on alle 150e niin takuulla ostan!

 16. En todellakaan jaksa uskoa että iPhone tulisi maksamaan Suomessa sellaiset 130€. Johan se olisi halvempi kuin iPod Nano, ja eiköhän siitä aikaimoinen haloo syttyisi. Tosin ellei sitten Suomessa Apple pakota tekemään liittymää ostohetkellä, jolloin iPhonen osto ei ole mitenkään mahdollista ilman kytkyä. Tosin ostan omani USA:sta, kun täällä asuskelen vielä ens kuussa.. Eli ainakin itse saan tuolla hurjalla 130€:n hinnalla. 😀

 17. Voi kun tuota alkaisi myymään joku muukin kuin Sonera. Jos ihan mikä tahansa muu möisi ja kohtuuhintaan, niin varmaan hommaisin kun nykyinen alkaa vähän sekoilemaan. Tällä hetkellä olen jenkkilässä ja kyllä näkee aika monella iphonea, joten ei se varmaan ihan täysin surkea voi olla.

 18. Taidanpa lähteä ostoksille heinä-elokuussa 8)
  Saakelin halpa se tulee olemaan jokatapaukessa.
  200 euroakin vielä menis…

 19. Soneralta tulee vähintään 49.94 kuussa, 24kuukauden ajan, eikä tasan sisällä vielä mitään puheluita tms. Ehkä datapaketin saattaa saada samaan hintaan (10mt/kk rajalla). Ja Petelle: Turha toivo. Applen myynti perustuu monopoleihin. Jenkkilässä vain AT&T, Suomessa vain sonera, Ranskassa vain Orange jne.. Tällä saadaan suurin hyöty sekä operaattorille, että applelle jolle operaattori maksaa pari kymppiä kuussa provikoita, kun ei ole kilpailua hinnosta.

 20. Riemuitkaa niistä ominaisuuksista mitä saitte, mutta vaietkaa samalla siitä, että tällä uudella ja edistykselliselläkään mallilla ei voi nauhoittaa videoita tai lähettää mms-viestejä. Nokialta ja samsungilta löytyy videokameralliset puhelimet multimediaviestein alle satasella.

 21. kompataan fanipoekaa sen verta, että oikeessa oot. tää luuri oli jo syntyessään täysi paska. hajotkaa omenafanit sitten siihen. =)

 22. Kyllä minun maailmani murtui, kun iphonella ei voi lähettää MMS viestejä. Olenhan käyttänyt kyseistä ominaisuutta koko sen olemassaolon aikana ehkä huimat 5 kertaa.
  Mitä videokameraan tulee, puhelimella kuvattu matalaresoluutioinen pikselimössö ei voisi vähempää kiinnostaa.

 23. mms-viestien tai videokuvauksen puuteko nyt on avainkysymys?

  Jos Apple itse ei ole katsonut tärkeäksi laittaa noita ominaisuuksia puhelinsoftaansa, sen tekee taatusti joku muu ja jakaa sen AppStoren kautta halukkaille. (nämä ohjelmathan pystyy käskyttämään kaikkea iPhonen ominaisuuksia: mm. osoitekirjaa, kamaraa ja vaikkapa GPS:ää)

  Nyt puhutaan iPhonen ”SOFTApuutteesta”, joka korjaantuu sitämukaa, kun uusia pikkuohjelmia (lue: ominaisuuksia) tulee ladattavaksi. Alle sadan euron Noksuihin ei sen sijaan saa kirveelläkään nopeaa 3G-yhteyttä, isoa ja toimivaa kosketusnäyttöä… täytyykö vielä jatkaa? Ymmärtänet pointin.

  No, kukin valitsee puhelimensa tarpeen mukaan…

 24. Tulee varmaan ostettua crackatty sitten joskus ebaystä toiseks puhelimeks.

  oishan se ollu kiva, jos esim. Saunalahti ois alkanu myymään tuota sen ois oikeasti saanu halvalla. Netin kautta ottaa kytkyn ja laittaa liittymäksi kuukausimaksuttoman, niin se on siinä.

 25. heikkinen: Mutta olisi silti ollut mukavaa, jos se ainoa operaattori olisi ollut sellainen johon viitsisi tikullakin koskea. Tällä kertaa se nyt sattui vaan olemaan se ainoa, johon en koske.
  Ja mitä tulee noihin mms-viesteihin, niin itse olen lähettänyt elämäni aikana varmaan kolme mms-viestiä joista varmaan yksi meni oikeasti perille. Että on melkolailla turha ominaisuus itsellekin.

 26. HD: Omassa nokiassa 5 megapixelin kamera on kyl enemmän kuin hyvä, kuhan samanlaatuinen löytyisi tästäkin niin ei olisi yhtään pahitteeksi.

 27. Vieras: ”..laittaa liittymäksi kuukausimaksuttoman..”

  SIIS EI! Kukaan ei tule saamaan iphonea tuohon 199dollarin hintaan, sillä operaattori tilittää aplelle joka kuukausi jokaisesta yksinoikeudella myymästään puhelimesta useita kymmeniä euroja, jotka operaattori tietysti perii asiakkaalta.
  http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=34205 Tämän uutisen mukaan uupen iphonen sopimus maksaa kahden vuoden aikan 2000 Dollaria, siis tonnin vuodessa.

  Jos noita saisi vapaasti ostella ja käyttää haluamallaan operaattorilla, niin miksi niitä sitten tarvitsisi crakkailla auki? Juuri tuo tuhansien eurojen ”liittymä”maksujen välttäminen on crakkausten syy.

 28. Heh. Olisi kyllä ollutkin Applelta melko uskomaton suoritus jos tuota oikeasti olisi pystytty myymään $199 hintaan. Siinä olisi Nokiat ja muut jääneet kauas taakse hintakilpailussa.
  Noh, jää varmaan hankkimatta siitä syystä että kytkypuhelimet eivät kiinnosta, maksan mieluummin ostokseni kerralla pois.

 29. puhelin tulee luultavasti maksamaan 400-600€ suomessa ilman liittymää (tämä on vahvistettu että ei tarvitse olla kytkypuhelin myydään myös erikseen) tuo 199$ ei tuu onnistumaan.eikä soneralla ole mitään yksinoikeutta tuotteeseen todennäköisesti saa vaan puhelimia nopeammi/enemmän kuin muuta myyjät.

Comments are closed.