Simo niminen rakentelija on säästänyt jopa satoja euroja valmistamalla itselleen ammattimaisen LED-rengasmakrokuvausvalon. Tässä Simon itsensä kuvaus projektista:

”Kunnolliset ja tehokkaat kaupalliset rengassalamat ja ledimakrovalot maksavat useita satoja euroja ja halvimmatkin ovat satasen kieppeillä. Halvimpien valotehossa ja valon tasaisuudessa ei pääsääntöisesti ole hurraamista. Rahan säästämiseksi päätin tehdä itse rengasmakrovalon.

Valonlähteeksi valitsin 75 kpl 15 kandelan valkoisia ledejä niiden hyvän hintalaatusuhteen takia. Näiden avulla valosta tuli riittävän tasainen ja tehokas makrokuvauksen ohella myös muuhun lähikuvaukseen noin 0,5-1 metrin etäisyydelle saakka. Makrovaloa voidaan käyttää sekä 12 voltin että 9 voltin jännitteellä, mutta parhaiten se toimii muuntajalla tai 8xAA paristopitimellä.

Lähes kaikki muut materiaalit paitsi ledit olivat nurkista löytynyttä tavaraa, joten projektista tuli varsin edullinen, noin reilu 10 euroa. Kaupasta ostetuillakin materiaaleilla hinnaksi olisi tullut ehkä 20 euron luokkaa. Itse rakentamalla säästin siis jopa satoja euroja.

Lisää kuvia ja tietoa projektista osoitteessa www.simole.jossain.com/led”

Edellinen artikkeliDisney World kolmiulotteisena mallina Google Earthissa
Seuraava artikkeliEvil Dead musikaali